• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşum hasta

umutbaltaci

Yeni Üye
Arkadaşlar merhaba 3-4 gün önce bir muhabbet kuşu aldım. Muhabbet kuşunu akşam eve getirdiğimde nefes alırken çıt çıt ses çıkardığını ve sürekli yutkunur gibi yaptığını fark ettim sabah baktığımda da ishali başlamıştı. Veterinere götürmeyi düşündüm fakat kanatlı hayvanlara bakan en yakın veteriner bana 1 saat uzaklıkta yolda daha da üşütüp dayanamayacağını düşündüğüm için götürmedim ve bir gün sonra gün gidip bir petshoptan vitaminler aldım. Gold vings coldast, Gold vings Multivitamin ve Avi diar alıp suyuna damlattım. Kuşum yem yiyor hatta biraz iştahlı ve ishali daha iyi halde fakat hala nefes alıp verirken ses çıkarmaya ve sürekli yutkunur gibi ağzını açıp kapatmaya devam ediyor sizce sorunu ne olabilir

Rüya Ç.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Arkadaşlar merhaba 3-4 gün önce bir muhabbet kuşu aldım. Muhabbet kuşunu akşam eve getirdiğimde nefes alırken çıt çıt ses çıkardığını ve sürekli yutkunur gibi yaptığını fark ettim sabah baktığımda da ishali başlamıştı. Veterinere götürmeyi düşündüm fakat kanatlı hayvanlara bakan en yakın veteriner bana 1 saat uzaklıkta yolda daha da üşütüp dayanamayacağını düşündüğüm için götürmedim ve bir gün sonra gün gidip bir petshoptan vitaminler aldım. Gold vings coldast, Gold vings Multivitamin ve Avi diar alıp suyuna damlattım. Kuşum yem yiyor hatta biraz iştahlı ve ishali daha iyi halde fakat hala nefes alıp verirken ses çıkarmaya ve sürekli yutkunur gibi ağzını açıp kapatmaya devam ediyor sizce sorunu ne olabilir
Merhaba
Kusunuzun bir videosunu cekip streamable com dan yukleyip bizimle paylasabilir misiniz?

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Yutkunur gibi yapıyorsa sindirim sıkıntısı olabilir. Ses çıkarıyorsa solunum sıkıntısı olabilir.

Aldığınız takviyeler çok etkili ürünler değil.

Kuşun videosunu ve dışkı fotoğrafını paylaşır mısınız?

Ekli dosyayı görüntüle 44740

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Yakından dışkısının resmini atar mısınız? Kafeste her zaman grit kuş kumu olsun. Bir de o krakeri çıkaralım. Faydası yok, zararı çok

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Kusma var mı?
Yolda üşütmeden kaynaklı mukus oluşmuş ya da sindirim sistemi bozukluğundan kaynaklı bir durum olabilir.
Aldığınuz takviyeler pek bir faydası olmayan takviyeler. Röhnfried Entrobac ve gerwit sipariş edelim. Grit kum ve mineral blok da alalım. Mamaist sitesinden alabilirsiniz. Entrobac gelince 3 gün arka arkaya, şişe suya, yarım suluğa 1 pirinç tanesi kadar ekleyelim. 4.gün sade su içmişken kuşun genel halinin videosu ve dışkı paylaşın. Belirtileri de yazın. Özellikle şikayetlere kuyruk oynaması, hapşırma, zor nefes alma, gözlerde akıntı da eşlik ediyor mu diye gözlemleyelim

umutbaltaci

Yeni Üye
Kusma var mı?
Yolda üşütmeden kaynaklı mukus oluşmuş ya da sindirim sistemi bozukluğundan kaynaklı bir durum olabilir.
Aldığınuz takviyeler pek bir faydası olmayan takviyeler. Röhnfried Entrobac ve gerwit sipariş edelim. Grit kum ve mineral blok da alalım. Mamaist sitesinden alabilirsiniz. Entrobac gelince 3 gün arka arkaya, şişe suya, yarım suluğa 1 pirinç tanesi kadar ekleyelim. 4.gün sade su içmişken kuşun genel halinin videosu ve dışkı paylaşın. Belirtileri de yazın. Özellikle şikayetlere kuyruk oynaması, hapşırma, zor nefes alma, gözlerde akıntı da eşlik ediyor mu diye gözlemleyelim
gün içinde ara sıra hapşırmaları oluyor ve nefes alıp verirken kuyruğu hareket ediyor ama hiç kustuğunu görmedim büyük ihtimalle getirdiğim gün üşütmüş olmalı teşekkür ederim ürünlerin siparişini yarin hemen vereceğim

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kuşun soğuk aldığını düşünüyorsaniz sıcak bir yere alın ve söylenilen ihtiyaçlarını temin ediniz ayrıca bağışıklık için güzel hazır bir mama alın ve tarçın, kekik ekleyeniz.. ürünler elinize geçene kadar kekik çayı ve sprey yapabilirsiniz

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
gün içinde ara sıra hapşırmaları oluyor ve nefes alıp verirken kuyruğu hareket ediyor ama hiç kustuğunu görmedim büyük ihtimalle getirdiğim gün üşütmüş olmalı teşekkür ederim ürünlerin siparişini yarin hemen vereceğim
Geçmiş olsun. Gelişmelerden (umarım kötü yönde olmaz) bizi de haberdar edin lütfen 🌸

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
Geçmiş olsun gelişmelerden haberdar edersiniz etiketlenmis arkadaslarimiz da yardimci olur.

umutbaltaci

Yeni Üye
Güncelleme : Dediğiniz tedaviyi uygulamaya başladım tedaviye başladıktan sonra durumu iyiydi enerjik bir haldeydi fakat Muhabbet kuşum 2 gün önce işten geldiğimde kafesin dibinde kabarmış halde ishal olarak buldum yem yerine mama koymuştum mamayı geri kaldırıp yem koydum biraz zorlayarak su içirdim suyunu değiştirdim vitamin ve probiyotiğini ekledim artı olarak suyuna ekstra olarak avi diar ekledim ve ishali düzene girdi fakat nefes alıp verirken ses çıkarması devam ediyor ve hapşurması arttı enerjisi daha düşük halde kafesin dibinde değil tüneğinde oturuyor ama normale göre daha halsiz ve keyifsiz respiatory turbodan 1-2 damla damlatıyordum fakat kuşu daha kötü etkilediğini gördüğüm için suyunu bugün değiştirdiğimde ishali bittiği için hem ishal ilacını hemde respiatoryi damlatmadım

umutbaltaci

Yeni Üye
kafesinde grit kum ve söylediğiniz gibi mineral bloğu var şuan suyunda röhnfried entrobac + röhnfried gervit-w bulunuyor
gold wings coldfast eklememi önerirmisiniz ne yapmam lazım

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
kafesinde grit kum ve söylediğiniz gibi mineral bloğu var şuan suyunda röhnfried entrobac + röhnfried gervit-w bulunuyor
gold wings coldfast eklememi önerirmisiniz ne yapmam lazım
Ama ben size gerwiti ve entrobacı aynı anda verin dememiştim. 3 gün sadece entrobac verecektiniz. Entrobac ın içinde zaten vitamin desteği de var. Siz hem gerwit hem entrobac hem de avidiar kullandığınızı yazmışsınız aynı anda. O küçücük kuş bu kadar karışımı kaldıramaz. Sindirim sistemi altüst olur. Sağlam kuş bile sarsılır aynı anda verilen karışımlardan. 3 gün sadece su verelim. Bir de şu anki dışkıları paylaşın. Ayrıca kuş iyice kendini kapatmış ve yemden kesildiyse, acil müdahale gerekebilir. Kanatlı uzmanına götürünüz ve verdiğiniz karışım takviyelerden de bahsediniz

umutbaltaci

Yeni Üye
Kuşun yem yemesinde bir problem yok bir tek o gün aşırı sarsılmıştı yemini değiştirdiğimde biraz daha toparlanmıştı akşam işten eve geçtigimde hemen dışkı resmini foruma yükleyeceğim

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Kuşun yem yemesinde bir problem yok bir tek o gün aşırı sarsılmıştı yemini değiştirdiğimde biraz daha toparlanmıştı akşam işten eve geçtigimde hemen dışkı resmini foruma yükleyeceğim
Bir daha asla bir kaç ürünü aynı anda karıştırıp vermeyiniz lütfen ve suyunu direkt değiştirip sade su verelim eve geçer geçmez

Üst Alt