• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet Kuşum Hasta mı?

Yasinn

Yeni Üye
Herkese merhaba. Ben 15 gün önce erkek bir muhabbet kuşu aldım. Birkaç gündür kuşumda kabarma olmaya başladı ve kanadı titriyor. Arada bir kanadını açıp gerdiriyor sonra diğer kanadına aynısını yapıyor. Birde çok fazla kaşınıyordu bugün bit spreyi aldım. Kuşum hiç ötmüyor ve çok durgun. Aldığım yere götürdüm adam hasta gözükmüyor dedi. Acaba yeni diye mi böyle yapıyor? Birde bazen kusma hareketi yapıyor ve gagasından yem öğütür gibi ses geliyor.

Yasinn

Yeni Üye
Kum temin edin
Yem yiyor mu
Kaşınma siz aldığınız günden beri mi devam ediyor
Evet yem yiyor. İştahında bir sorun yok. İlk aldığımda kaşınmıyordu 4 5 gündür başladı. Gagasının altını didikliyor ayağıyla kafasını kaşıyor günde 2 3 kez yapıyor böyle.

Birde dışkısının rengi çok değişiyor elime aldığımda hemen dışkılıyor mesela bu neden olur? Bazen sarı bazen yeşil dışkılıyor.

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Evet yem yiyor. İştahında bir sorun yok. İlk aldığımda kaşınmıyordu 4 5 gündür başladı. Gagasının altını didikliyor ayağıyla kafasını kaşıyor günde 2 3 kez yapıyor böyle.

Birde dışkısının rengi çok değişiyor elime aldığımda hemen dışkılıyor mesela bu neden olur? Bazen sarı bazen yeşil dışkılıyor.
Güncel dışkı fotoğrafı da atarsanız hocalarımız yorum yapacaktır

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Kuşun ortamı soğuk mu? Genelde üşüyen kuşlar elinize aldığınızda dışkı yaparlar.. peçete üstünde güncel dışkı resmi görebilir miyiz.. hapşırma veya hırıltı var mı?

Yasinn

Yeni Üye
Kuşun ortamı soğuk mu? Genelde üşüyen kuşlar elinize aldığınızda dışkı yaparlar.. peçete üstünde güncel dışkı resmi görebilir miyiz.. hapşırma veya hırıltı var mı?
Ortam soğuk değil. Arada bir hapşırma gibi ses geliyor tıs şeklinde.

Son düzenleme:

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici