• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Muhabbet kuşum hasta mı

sariboncuk

Yeni Üye
Hastalık Belirti Tarihi
28 Ara 2024
Merhabalar,
Kuşumuz yaklaşık on gündür bizimle, 3-4 aylık civarı olduğunu söylemişlerdi. Bu videodaki gibi sesli nefes aldığını farkettim. Sağ tarafı nefes alırken daha çok şişiyor, bir şişlik vs yoktu kontrol ettiğimde. Kusma refleksini fazla yapıyor ama çoğunda bir şey çıkardığını göremedim, acaba tam kusamıyor mu diye düşündüm.

bunlar dışında gün içinde enerjisi yerindeydi, odada uçtu, güzel yem yedi. Sadece farklı olarak akşam uyurken kafesinde uzak köşeye gidip sırtını dönüp uyudu.

Kuşumuz hasta mı size de danışmak istedim. Gün içinde gözlemlemeye devam edeceğim.
Mesajlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhabalar,
Kuşumuz yaklaşık on gündür bizimle, 3-4 aylık civarı olduğunu söylemişlerdi. Bu videodaki gibi sesli nefes aldığını farkettim. Sağ tarafı nefes alırken daha çok şişiyor, bir şişlik vs yoktu kontrol ettiğimde. Kusma refleksini fazla yapıyor ama çoğunda bir şey çıkardığını göremedim, acaba tam kusamıyor mu diye düşündüm.

bunlar dışında gün içinde enerjisi yerindeydi, odada uçtu, güzel yem yedi. Sadece farklı olarak akşam uyurken kafesinde uzak köşeye gidip sırtını dönüp uyudu.

Kuşumuz hasta mı size de danışmak istedim. Gün içinde gözlemlemeye devam edeceğim.
Mesajlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Evet kursak kısmı problemli mutlaka kanatlı uzmanına götürün 🙏

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Havakesesi ya patlamış yada zedelenmiştir.ezilme, çarpma gibi bir durum oldu mu? Duvara çarpmış olabilir mi yada cama? Rahatlaması için nefes açıcı verebilirsiniz ve çok uçurmayın kafeste dinlensin 👍oksijen onun için çok değerlidir. Evin nemini kontrol altında tutun şifalar diliyorum geçmiş olsun

sariboncuk

Yeni Üye
Çok teşekkür ederim. Bugün şükür videodaki gibi nefes alırken ses ya da boynundaki beliren şişme de yok. İlk zamanlar ortamı tam çözemediği için çarptığı olmuştu.

Normalde dışarı çıkmak ya da oynamak için zıplayıp dururdu kafeste. Bugün istirahat modunda. Halsiz gibi gelmedi çünkü zaman zaman iyi hareket ediyordu şu an ötüyor da ama birkaç kez sulu dışkı yaptı, ishal olmuş gibi geldi. Suyuna vitamin koydum gözleme devam edeceğim. Haftaiçi de dediğiniz gibi bir veterinere danışacağım. Teşekkür ederim tekrardan

Üst Alt