• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşum hasta mı?

pintikusi

Yeni Üye
Merhabalar,

8-9 aylık erkek muhabbet kuşumun yaklaşık 1 haftadır uçarken kısık bir ses çıkardığını fark ettim. İlk başlarda bir şey mırıldanıyor sanıyordum. Ses her zaman çıkmıyor ya da ben duymuyorum. Sesi tarif etmem gerekirse araba kayarken ince bir fren sesi çıkar ya ona benziyor.
Videoyu az önce çektim uyuyordu ben yaklaşınca uyandı, hafif kuyruk sallanması ve sık soluma gördüm. Kuşumda bir hastalık başlangıcı olabileceğinden endişeliyim.
Ayrıca göz çevresinden de anlaşılacağı gibi kuşum tüy dökümünde hala. Bununla da bağlantısı olabilir mi merak etmekteyim lütfen yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Not: dönüşümlü olarak b vitamini ve probiyotiğini suyuna ekliyorum.

pintikusi

Yeni Üye
Video yükleyemedim bağlantısı şu Download

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhabalar foruma hoşgeldiniz. Videoyu streamable.com üzerinden ekler misiniz. O dediğiniz sesin de videosu olursa iyi olur. Ayrıca kuşunuzun yandan kuyrukta gözükecek şekilde olsun lütfen. Birde temiz beyaz peçeteye en güncel dışkı fotosu da rica edelim. B vitamini ve probiyotik olarak ne kullanıyorsunuz acaba.

pintikusi

Yeni Üye
Uçarken videosunu akşam çekmeye çalışacağım ve dışkı görselini atacağım. Sanki kanatlarından ses geliyor gibi tüy dökümüyle alakalı olabilir mi diye düşündüm kanat kenarlarında yeni yeni tüyler çıkmış çünkü.

B vitamini: avisol b
Probiyotik: DIAZYME 256A PROBİYOTİK

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Ortamımdan dolayı kanatlarındaki sesi duyamadım. Daha kaliteli b vitamini BT amin forte temin edebilirsiniz. Tüy döneminde bazı zamanlarda halsizlik iştahsızlık vs olabilir. Probiyotik haftada bir yarım suluga mercimek tanesi kadar yani çay kaşığının ucuyla verebilirsiniz. Dediğim gibi gervit te en yakın zamanda temin edin. Bunların yanında kekik çayı arada yapın. Kekik spreyini de burun deliklerine gelecek şekilde fısfıslayın. Müsait zamanınızda güncel bir bir dışkı fotosu da alalım.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Benim duyduğum tek bir ses var o da kanatlarının sesi 😁 maşallah hep böyle kanatlansın uçsun 😊 dışkılar biraz karışık ama gördüğüm kadarıyla bir sorun görünmüyor. Takviyeleri mutlaka kullanın hasta olsun olmasın. Sağlıklı ömürler diliyorum 🙏🏻

pintikusi

Yeni Üye
Benim duyduğum tek bir ses var o da kanatlarının sesi 😁 maşallah hep böyle kanatlansın uçsun 😊 dışkılar biraz karışık ama gördüğüm kadarıyla bir sorun görünmüyor. Takviyeleri mutlaka kullanın hasta olsun olmasın. Sağlıklı ömürler diliyorum 🙏🏻
Çekmeye başlayınca hareketsiz duruyor yaramaz, ondan beceremedim. :) Çok teşekkür ederim :)

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Solunum güçlüğü çekiyorsa bu ara çok ucurmayin bu süreçte Kafesinde zaman geçirsin aslı hocanın dediği kekik çayını yapın ve spreyini uygulayın ayrıca probiyotik ve multivitamini düzenli olarak veremeye devam edelim eğer alabilirseniz hazır kaliteli bir mama alarak iki tatlı kaşığı mamaya bir nohut tanesi kadar tarçın ve kekik ekleyerek verin bağışıklığı güçlendirir.kusun ortamı sıcak olsun geçmiş olsun

Üst Alt