• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşum hasta mı anlayamıyorum

Boncuk1402

Aktif Üye
Merhabalar, yavru bir muhabbet kuşum var bugün ilk defa kabuklu yeme geçti ve kırabiliyor. Bugün ilk defa bu kadar çok yedi sürekli yiyo. Bol bol su içti ilk defa. Ama halsiz sabah baya bir ishaldi sanırım dün marulu fazla verdim. Sadece kuru mana yiyince ishali birazcık düzeldi. Ama normalde kafese yaklaşınca heyecanlanan boncuk şuan hiç bi şey yapmıyo ötmüyo. Dışardayken uçmaya çalışmıyor. Boynuma sokulup uyuyor. Cidden korkuyorum şuanda bi şey oldu diye. Sizce ne olabilir. Lütfen bi tavsiye verin. Dışarda üşür diye veterinere de götürmek istemiyorum

Murat Halisdemir

Müdavim
Dışkı ve kuş resimleri paylaşırsan forum muhabbet çok iyi anlayan hocalar var ilgilenceklerdir

Boncuk1402

Aktif Üye

Ekli dosyalar

Murat Halisdemir

Müdavim
kuşunuz dışkı temas etmesin hiç bu süreçte temizlik özen gösterin suyunu temiz su dinlenmiş sudan verin
probiyotik kullanmanızı tavsiye ederim ishal karşı iyi gelcektir bağırsak florası düzelcektir kuşun

Boncuk1402

Aktif Üye
kuşunuz dışkı temas etmesin hiç bu süreçte temizlik özen gösterin suyunu temiz su dinlenmiş sudan verin
probiyotik kullanmanızı tavsiye ederim ishal karşı iyi gelcektir bağırsak florası düzelcektir kuşun
Probiyotik pazartesi ulaşcak elime ama çok acil kullanın derseniz gidip küçük bi miktar alıyım. Bilmiyordum ben kullanılması gerektiğini önceden almadım şimdi kargoda

Murat Halisdemir

Müdavim
probiyotik mercimek tanesi kadar suyuna koyunuz bi çay kaşığının ucu kadar yani suluk biraz çevirin içinde homojen karışım olsun
kuşunuza verin düzelir inşAllah hemen hangi probiyotik aldın ?

Boncuk1402

Aktif Üye
probiyotik mercimek tanesi kadar suyuna koyunuz bi çay kaşığının ucu kadar yani suluk biraz çevirin içinde homojen karışım olsun
kuşunuza verin düzelir inşAllah hemen hangi probiyotik aldın ?
Diazyme 256 iyi mi. Bi de pazartesi geç olur mu başlamak için. Çok halsiz başka bi şeyi olmasından çok korkuyorum ishali düzeldi şuanda sabaha göre. Neden halsiz bilmiyorum ama

Murat Halisdemir

Müdavim
gelene kadar suyuna 100ml 3 4 damla elma sirkesi damlat ozaman kadar idare eder

Murat Halisdemir

Müdavim
diazyme 256 kanatlılar için 1 sene kullandım iyi probiyotik bitince röhnfired geçersin daha etkili o içinde peribiyotik var

Boncuk1402

Aktif Üye
diazyme 256 kanatlılar için 1 sene kullandım iyi probiyotik bitince röhnfired geçersin daha etkili o içinde peribiyotik var
Tamamdır çok sağol. Şuan aşırı sessiz hareketsiz. Çok korktum. Aksine bugün iştahı ve su içmesi çok iyi düzeyde anlayamadım niye böyle. Kanatlarını çırpıyo ama uçmuyo nolmuş olabilir.

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kuşun ishal olması normal. Kuşun fazla yemesi demiyelim ona yavaş yemesidir. Yavru muhabbetler bir saat yemligin önünde kalır. Yetişkin bir kuşun 5 dakikada yiyeceği tohumu yer alismadiklari için. Onun dışında probiyotik hocamın dediği gibi iyi gelir

Boncuk1402

Aktif Üye
Kuşun ishal olması normal. Kuşun fazla yemesi demiyelim ona yavaş yemesidir. Yavru muhabbetler bir saat yemligin önünde kalır. Yetişkin bir kuşun 5 dakikada yiyeceği tohumu yer alismadiklari için. Onun dışında probiyotik hocamın dediği gibi iyi gelir
Peki sizce halsizliğinin durgunluğunun sebebi ne olabilir.

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kuşu yeni mi aldınız ne kadar süredir sizde

Bahar Y.

Müdavim
Ben sorun olduğunu düşünmüyorum yeni kuşlarda dışkı düzensiz olabiliyor, yavrular uzun süre yiyor kendi yavrumda da aynı şeyi gözlemlemiştim

Boncuk1402

Aktif Üye
Ben sorun olduğunu düşünmüyorum yeni kuşlarda dışkı düzensiz olabiliyor, yavrular uzun süre yiyor kendi yavrumda da aynı şeyi gözlemlemiştim
Umarım hiç bi şeyi yoktur. Halsiz olması en çok korkuttu zaten. Normalde çok enerjik çünkü. Uykusunu alamadı herhalde. İnşallah sabaha daha iyi olur

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Probiyotik kullanın bu surecte sadece. 1 aylık kuştan büyük performanslar beklemeyin. Kendini toplamasi için zamn var

Üst Alt