• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! muhabbet kuşum hasta lütfen yardım edin

sılaoguz

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
halsizlik
yem yememe
sulu beyaz dışkı
sürekli uyuklama
kabarıklık
Hastalık Belirti Tarihi
26 Şub 2023
sürekli kabarık ve uyukluyor yem yemiyo dışkısı sulu ve sadece beyaz. ötmüyor 2 gün önce zor nefes alıyordu .nefes alırken vik vik diye ses çıkıyodu. dün geçti ses çıkarması. kuyruğuda eskisi kadar sallanmıyor ama şimdide yem yemeyi bıraktı ve sulu beyaz dışkı yapıyo ve dahada halsizleşti videoda yüklüyorum nefes aliş verişi hala sıkıntılı önceki kadar kötü değil ama şimdide tık tık diye ses geliyo ve bi kaç gündür kusma hareketi yapıp duruyo

Nur Y.

Paylaşımcı
Öncelikle geçmiş olsun. Durumu çok iyi görünmüyor. Hala yem yemiyorsa iki gündür açsa mama ile elle besleme yapmanız lazım. Beyaz peçete üzerine yapılmış tase dışkı ekleyebilir misiniz? Birde kafes ortamını temizleyelim. Yakınlarda kanatlı uzmanı varsa beklemeden gidin derim ben

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kuşun durumu iyi değil önceki konunuzda da belirttiğimiz gibi uzmana gitmesi lazım nerede ikamet ediyorsunuz?

sılaoguz

Yeni Üye
Öncelikle geçmiş olsun. Durumu çok iyi görünmüyor. Hala yem yemiyorsa iki gündür açsa mama ile elle besleme yapmanız lazım. Beyaz peçete üzerine yapılmış tase dışkı ekleyebilir misiniz? Birde kafes ortamını temizleyelim. Yakınlarda kanatlı uzmanı varsa beklemeden gidin derim ben
nasıl ve ne yedirmem gerekiyo

sılaoguz

Yeni Üye
yeni farkettim kusmuş sanırım kafesin altında salyamsı bişey vardı

Ebru D.

Tutkulu
Kıdemli Üye
Veteriner Ankara
Adres: İvedik Caddesi No 76 - A Yenimahalle / Ankara
Telefon: 0 (312) 315 03 15 - 0 (542) 344 22 84

Bahar Y.

Müdavim
sürekli kabarık ve uyukluyor yem yemiyo dışkısı sulu ve sadece beyaz. ötmüyor 2 gün önce zor nefes alıyordu .nefes alırken vik vik diye ses çıkıyodu. dün geçti ses çıkarması. kuyruğuda eskisi kadar sallanmıyor ama şimdide yem yemeyi bıraktı ve sulu beyaz dışkı yapıyo ve dahada halsizleşti videoda yüklüyorum nefes aliş verişi hala sıkıntılı önceki kadar kötü değil ama şimdide tık tık diye ses geliyo ve bi kaç gündür kusma hareketi yapıp duruyo
Yüksek ihtimalle kursak enfeksiyonu çünkü kursak aç olmasına rağmen oldukça şiş görünüyor, acil kanatlı uzmanına gitmesi gerek imkan yoksa yapabileceğiniz şeyleri söyleyelim

sılaoguz

Yeni Üye
Yüksek ihtimalle kursak enfeksiyonu çünkü kursak aç olmasına rağmen oldukça şiş görünüyor, acil kanatlı uzmanına gitmesi gerek imkan yoksa yapabileceğiniz şeyleri söyleyelim
ancak haftaya pazar götürebilirim ozamana kadar je yapabilirim

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Elle besleme şart, hijyen çok önemli bu süreçte, hangi ilacı temin etmeniz gerektiği konusunda @Şehmus BAKIR hocam yardımcı olacaktır
Kursaktan zeolitli besleme günde bir kez ve bir hafta kursak mantarına iyi gelir eğer megabakteri yayılmış ise o zaman ilaç tedavisi gerekebilir

Üst Alt