• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

MUHABBET KUŞUM HALSİZ VE KEYİFSİZ

Furkan Keskin

Yeni Üye
4.5 YAŞ ERKEK MUHABBET KUŞU
SON 4 ,5 GÜNDÜR HALSİZ VE KEYİFSİZ .

Çok fazla tüy döktü . Yemini yiyor iştahı fena değil. Zayıflama yok düzenli tartıyorum 50 gr çıkıyor .

Tüy dökümüne bağlı bir halsizlik mi? Arada ötüyor ama eskisi gibi asla değil . Uçmak isterse gayet güzel uçuyor ama pek tercih etmiyor : genelde hareketsiz kalıp uyumaya çalışıyor . Ben genel bi düşkünlük görüyorum çok kötü değil ama veterinere götürsemmi diye de arada kalıyorum

genellikle sürekli kendini kaşıyor tüylerini düzeltiyor . yemini golden mix koyuyordum . versela laga da aldım . Karıştırıcam vericem . gervit vitamin günde bi damla ağzına damlatıyorum .
triflucan 1 damla günde damlatıyorum agızdan . 5 gün vericem bunu. Mantar olabilir diye düşündüm önlem olarak vericem
Şu anlık böyle .
Kafesin tabanına inmiyor genelde salıncağında takılıyor arada yemeğe iniyor .

Furkan Keskin

Yeni Üye

Ekli dosyalar

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kuşunuzda kusma, ağızda kötü koku var mı? Evet dışkılarda anormallik var

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kuşunuzda enfeksiyon var ben olsam kanatlı uzmanına götürürdüm koksidiyoz başlangıcı dışkısına da benziyor çünkü

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Dikmen uğur pet veteriner kliniği 🙏 Ben de Ankara'da yaşıyorum ☺

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Gerwit ve Trifulucan günde bir kez ağizdan bir damla mı veriyorsunuz 😩ne kadar zamandır bu şekilde veriyorsunuz? Vermeyin lütfen karaciğeri yıpratır 🙏çocugun videosunu ekler misiniz👍

Furkan Keskin

Yeni Üye
2 gündür veriyorum. 2 sene önce kursak mantarı olmuştu . Günde 1 Mikostatin veriyordum ağızdan bir kere . Ordan düşünerek yaptım

Furkan Keskin

Yeni Üye
Gerwit ve Trifulucan günde bir kez ağizdan bir damla mı veriyorsunuz 😩ne kadar zamandır bu şekilde veriyorsunuz? Vermeyin lütfen karaciğeri yıpratır 🙏çocugun videosunu ekler misiniz👍
hocam yukarda dışkılarını da eklemiştim peçeteye sarı bir iz bırakıyor . Yaklaşık 1 2 aydır boyle iz bırakan dışkı yapıyor ara ara . Ama son eklediklerim de bence gayet normal dışkılar. Tüy dökme döneminde diye bu kadar halsiz olmasına pek alışık değilim böyle olmazdı . Koksidiyoz olabilir diyen hocamız da oldu yukarda . Siz ne düşünüyorsunuz ? Probiyotik de veriyorum enterobac . Yeni başladım vermeye 1 hafta oldu

@Şehmus BAKIR

Furkan Keskin

Yeni Üye
merhaba . veterinere gitmemiz sonucu dışkıda cok hafıf bı mantar emaresı gordugunu soyledı ama kuşda mantarla ılgılı bı belırtı yok . hatta kılo bıle alıyor iştahı iyi . kuşda önlem olarak 15 gün triflucan kullanmayı tavsıye etti . ayrıca solunumunda problem oldugunu soyledı . bunu ben de cok sıkıntı yapmamıstım . Kuş uctuktan sonra nefes nefese kalıyordu . ben normal zannetmıştım . bunun ıcın macrol antıbıyotık verdık1 hafta suluguna 1 ml damlattım . 100ml suluguna .
ama kuşta genel anlamda iştahsızlık vs yok herşey normal sadece nefes problemi geçmedi .

veteriner nebulizator almamı içine kortizon damlatmamı ve kuşa 20 dakka onu solutmamı söyledi bronşları doluyomuş

ben bunu suanlık yapmıcam ve monodoks aldım eczaneden . 5 gün 1 tableti 1 litre suya karıştırıcam ve vericem

aynı suya trıfulucan 1 damla damlatacagım . 5 gün sonra geçmezse nebulizator almayı dusunuyorum

@Şehmus BAKIR

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
merhaba . veterinere gitmemiz sonucu dışkıda cok hafıf bı mantar emaresı gordugunu soyledı ama kuşda mantarla ılgılı bı belırtı yok . hatta kılo bıle alıyor iştahı iyi . kuşda önlem olarak 15 gün triflucan kullanmayı tavsıye etti . ayrıca solunumunda problem oldugunu soyledı . bunu ben de cok sıkıntı yapmamıstım . Kuş uctuktan sonra nefes nefese kalıyordu . ben normal zannetmıştım . bunun ıcın macrol antıbıyotık verdık1 hafta suluguna 1 ml damlattım . 100ml suluguna .
ama kuşta genel anlamda iştahsızlık vs yok herşey normal sadece nefes problemi geçmedi .

veteriner nebulizator almamı içine kortizon damlatmamı ve kuşa 20 dakka onu solutmamı söyledi bronşları doluyomuş

ben bunu suanlık yapmıcam ve monodoks aldım eczaneden . 5 gün 1 tableti 1 litre suya karıştırıcam ve vericem

aynı suya trıfulucan 1 damla damlatacagım . 5 gün sonra geçmezse nebulizator almayı dusunuyorum

@Şehmus BAKIR
Kuşunuza röntgen çekildi mi?

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Antibiyotikle triflucan aynı anda kullanılmaz kuşu öldürürsünüz. Eğer kuşta aspergillus varsa bu da solunum problemi yapar. Lütfen veteriner antibiyotik vermiyorsa kullanmayın. Triflucana başlayın sadece.