• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşum halsiz ve kabarık

Eren09

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Halsiz
Hastalık Belirti Tarihi
18 Ara 2021
Muhabbet kuşum halsiz ve kabarık duruyor nefes almasında falan problem yok hep uyuklama halinde bazen kaşınıyor yem yiyor ve su içiyor kakası bu şekilde . Lütfen acil yardımcı olun dün öğlenden beri böyle sabah hiç bir şeyi yoktu daha geçenlerde kafesini iyice temizledim ölecek diye çok korkuyorum yardımcı olun lütfen. Ekli dosyayı görüntüle 14779Ekli dosyayı görüntüle 14780

Eren09

Yeni Üye
Yem taze değiştiriyorum 2 günde bir şimdi tekrar değiştiriyim bağırsak düzenleyiciyi nerden bulabilirim .

Eren09

Yeni Üye
Merhaba kuşa şuan dal darı ve bağırsak düzenleyici verin. Kullandığınız yem taze mi. Kuşun hava akımına vs maruz kalma ihtimali var mı
Ve nekadar kulanıyım bağırsak düzenleyiciyi kaç damla.

Eren09

Yeni Üye
Antibiyotik nezaman verdi ve ne verdi akabinde probiyotik kullandınız mı. Şuan ilaç kullanmayın
Dün verdi bende suyuna döktüm söylediği kadar bir iki kere içti sudan probiyotik kulanmadım veteriner 5 gün kulan dedi ne olduğunu söylememiş ben yoktum veterinere giderken

Eren09

Yeni Üye
Tamamdir daha yeni verdi ise kullanabilirsin. Ama kuşu takip et yem yemezse dal darı ver onuda yemezse elle besleme yap. Bu arada 5 gün ilaç kullanımı bitince vitamin ve probiyotik kullanmak gerekiyor. Onlarıda temin edersi
Çok ciddi mi durumu toparlar mı sizce

Şimâl

Tutkulu
Emektar Üye
Toparlar, çok ciddi bir şey yok gibi görünüyor. Yüksek ihtimal ile soğuk havaya veyahut başka bir duruma maruz kaldı. O yüzden olabilir. Ama üstadlar daha iyi yorum yapacaktır.

Ardayavuz

Yeni Üye
Merhaba kuşum 2 gündür kabarık ve sürekli uyuyor. İlk başlarda ishal ilacı, kanarya yemi (petshop bunu ver dedi) verdim. Ayrıca ishali için patates haşlayıp verdim. İlk başlarda yem yedikten sonra kusuyordu. Kusmugunda koku yoktu. Bugün kusması ve ishali geçti ancak hala halsizliği geçmedi. Ve sanırım kabızlık başladı. Kafesin tabanında neredeyse hiç dışkı yok. Ne yapmamı önerirsiniz ?

Şimâl

Tutkulu
Emektar Üye
Merhaba kuşum 2 gündür kabarık ve sürekli uyuyor. İlk başlarda ishal ilacı, kanarya yemi (petshop bunu ver dedi) verdim. Ayrıca ishali için patates haşlayıp verdim. İlk başlarda yem yedikten sonra kusuyordu. Kusmugunda koku yoktu. Bugün kusması ve ishali geçti ancak hala halsizliği geçmedi. Ve sanırım kabızlık başladı. Kafesin tabanında neredeyse hiç dışkı yok. Ne yapmamı önerirsiniz ?
Kabızlık biraz sıkıntılı olabilir. Sitede kabızlık için bir kaç makele vardı diye biliyorum ben tam ne yapılmalı bilmiyorum yanlış yönlendirme yapmak istemem. Halsizlik tamamen iyileşene kadar geçmeyebilir malum biz bile hastalınınca zar zor ayağı kalkıyoruz. O yüzden biraz sabır etmemelisiniz. İshal ve kusmasının geçmesi iyiye işaret.

Ardayavuz

Yeni Üye
Kabızlık biraz sıkıntılı olabilir. Sitede kabızlık için bir kaç makele vardı diye biliyorum ben tam ne yapılmalı bilmiyorum yanlış yönlendirme yapmak istemem. Halsizlik tamamen iyileşene kadar geçmeyebilir malum biz bile hastalınınca zar zor ayağı kalkıyoruz. O yüzden biraz sabır etmemelisiniz. İshal ve kusmasının geçmesi iyiye işaret.
Peki hastalığı nedir sizce soğuk algınlığı mı yoksa iç parazit olabilir mi ?

Şimâl

Tutkulu
Emektar Üye
Peki hastalığı nedir sizce soğuk algınlığı mı yoksa iç parazit olabilir mi ?
Bana daha çok ishal ya da soğuk algınlığı gibi geldi. İshali geçmiş olduğunu söylediniz büyük ihtimalle ilaç nedeniyle kabızlık başladı. Kuşlar yediklerini hemen sindirirler bu yüzden kabızlığı başlamıştır yüksek ihtimal.

Eren09

Yeni Üye
Ekli dosyayı görüntüle 14792
Toparlar, çok ciddi bir şey yok gibi görünüyor. Yüksek ihtimal ile soğuk havaya veyahut başka bir duruma maruz kaldı. O yüzden olabilir. Ama üstadlar daha iyi yorum yapacaktır.
şuan kaşınıyor biraz evin güneş alan tarafına çıkardım yem falan yedi su içti hala halsizlik var ama toparlarlıyacak inşallah.

Bahar Y.

Müdavim
Kafes çok paslanmış değiştirme imkanınız varsa çok iyi olur ve ev yapımı olmadığı sürece kraker önermiyoruz içeriğinden dolayı

Eren09

Yeni Üye
Kafes çok paslanmış değiştirme imkanınız varsa çok iyi olur ve ev yapımı olmadığı sürece kraker önermiyoruz içeriğinden dolayı
Kafesi değiştirmeyi düşünüyorum zaten krakerin zararlı olduğunu bilmiyordum çıkarıyım şimdi teşekkür ederim yardımınız için.