• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet Kuşum Halsiz Kabarık Yemek Yemiyor

ZeynepF

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Kabarma, halsizlik , ishal, yem yememe.
Hastalık Belirti Tarihi
13 Mar 2023
Kullanılan İlaç
ge-oral
Merhabalar,
2.5 yaşında olduğunu düşündüğüm erkek muhabbet kuşum pazartesi akşamından beri çok ama çok halsiz. Tünekte duruyor kafesin aşağısına inmiyor. Yem yemiyor ve dışkısı biraz sıvı bu nedenle kafesine dal darı, aspur ve yulaf koydum ama yediğini söyleyemem. 2 gündür suluğuna günde birer kez olmak üzere dönüşümlü ge-oral (yarım suluğa 2 pirinç tanesi kadar) ve vitamin damlatıyorum (versele laga markası yarım suluğa çay kaşığının ucu ile). Veterinere götüreceğim ancak antibiyotik vereceğini düşünüyorum ancak hayvan aç ve dirençsiz su bile içmiyor o nedenle bugün suyu çay kaşığı ile ben içirdim. Çay kaşığı ile bekleyebileceğim, dışkısını daha kötü yapmayacak bir beslenme yöntemi önerirseniz çok sevinirim.
Hepinize iyi akşamlar dilerim.

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Merhabalar,
Kuşun sindirim sisteminde kanama olmuş. Siyah dışkının sebebi bu.( Dışkı kırmızı olsaydı kanama boşaltım sisteminde olmuş olur.) Eğer yabamcı bir cisim yutmadıysa bu dışkı görünümü koksidiyozu andırıyor. Öncelikle kanatlı uzmanına gitmenizi tabsiye ederim. İmkanınız yoksa 3 gün probiyotik verip 4.gün sade su içmişken gece dışkı resmi atın.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhabalar,
Kuşun sindirim sisteminde kanama olmuş. Siyah dışkının sebebi bu.( Dışkı kırmızı olsaydı kanama boşaltım sisteminde olmuş olur.) Eğer yabamcı bir cisim yutmadıysa bu dışkı görünümü koksidiyoz dur. Öncelikle kanatlı uzmanına gitmenizi tabsiye ederim. İmkanınız yoksa 3 gün probiyotik verip 4.gün sade su içmişken gece dışkı resmi atın. Ama ihmal edilecek bir durum değil.
Duygu hanıma katılıyorum ve hocam sanırım aç da kalmış kilosunu da öğrenelim kilo kaybı ihtimalle

ZeynepF

Yeni Üye
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Yarın en acilinden veterinere gideceğim. Ben kuşuma iyi baktığımı düşünüyordum, yanılmışım sanırım acaba bu duruma ne sebep olmuş olabilir? Son zamanlarda sadece kafes değişikliği yaptım. Soruyu yazarken acemilikten hemen soruyu yayınlamışım, sabahtan beri sadece fotoğraftaki kadar dışkıladı. Aç olduğunu ben de düşünüyorum ama ne verdiysem yemedi suyunu çay kaşığı ile ben içirdim. Cevaplarınız için tekrardan teşekkürler ben yine de siyah dışkının biraz daha yakın görsellerini eklemek istiyorum.

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Koksidiyoz, kuşun vücudundaki faydalı bakterilerin ölmesi, bağışıklığın düşmesi sonucu ortaya çıkar genellikle. Sadece yem- su ile bakıyorsanız, takviye, destek premiksler vermiyorsanız ya da antibiyotik kullanıp probiyotik takviyesi yapılmadıysa ortaya çıkar genellikle. Dal darı varsa mutlaka verin. İnternette elle besleme videolarını izleyip elle besleme ucu satın alıp kuşu beslemeniz gerekiyor. İmlan varsa mutlaka kanatlı veterineri görsün lütfen