• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşum gündüz uyuyor ve halsiz

cicigaga

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
halsizlik, gündüz uykusu, gece paniği, darı yememe
Hastalık Belirti Tarihi
15 Eyl 2024
Merhaba,

2.5 yaşında bir muhabbet kuşum var.

Bugüne kadar çok normaldi. Dün gece karanlıkta kafeste panik yaptı, kafesin altına ordan da tüneklere uçtu durdu. Bazen bu şekilde gece bir şeylere korkup çırpınıyor, 2.5 yılda bugüne dek 3-4 kez olmuştur. Konuşa konuşa zor sakinleştirdim. Bu sabahtan beri sürekli uyukluyor ve halsiz. Darıyı çok sever, ona bile dönüp bakmadı sadece uyuyor şu an. Çok az öttü ve oyuncaklarıyla çok az oynadı bugün. Kanatları hafif açık ve gözleri kapalı biçimde tünekte duruyor.

Ortam sıcak ve geceleri bir taraf açık kalacak şekilde üstünü örtüyorum. Dışkısı renk olarak normal ama bazı dışkılarının etrafında yeşil lekeler var bazılarında yok.

Korkmalı mıyım? Ne yapmalıyım? Güvendiğim ve yakınlarda bir kuş veterineri yok. Ne yapacağımı şaşırdım çok korkuyorum.

Tarık T.

Eski Forumcu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Altına beyaz peçete serip güncel birikmiş dışkı resmi ve yavrunuzun videosunu eklermisiniz. Ayrıca dış parazit uygulaması yaptırdınız mı hiç ve var ise kullandığınız takviyeler nelerdir?

cicigaga

Yeni Üye
IMG_8412.jpgIMG_8414.jpg

Dün paniklediği için tüyler var. Videoyu ekleyemedim, nereden atabilirim ve size videoyu özelden atsam olur mu?

Dışkısı nedeniyle ishal düşünüp haşlanmış patates verdim ara ara veriyorum.

Parazit uygulaması yaptırmadım nasıl yaptırılır bilmiyorum. Petshoptan tüyleri için sprey almıştım markasını hatırlamıyorum ama kırmızı bir sprey kutusundaydı bir süre kullandım. Takviye olarak pet shoptan vitaplus diye bir vitamini suyuna damlatıyorum ama şimdi tereddüte düştüm kötü bir marka mı diye.

Altına beyaz peçete serip güncel birikmiş dışkı resmi ve yavrunuzun videosunu eklermisiniz. Ayrıca dış parazit uygulaması yaptırdınız mı hiç ve var ise kullandığınız takviyeler nelerdir?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Dışkılarda bozukluk var ama video da görelim en son ne verirdiniz suyuna veya yiyecek?
1726408186422.png

cicigaga

Yeni Üye
Yiyecek olarak yaz mevsimi diye kavun vermiştim geçen, onun dışında yem ve darı yedi bu hafta. Kumu falan var.

Watch unnamed | Streamable

Kafesine girdiğinde tekrar göz yumuyor.

Tarık T.

Eski Forumcu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Dün paniklediği için tüyler var. Videoyu ekleyemedim, nereden atabilirim ve size videoyu özelden atsam olur mu?

Dışkısı nedeniyle ishal düşünüp haşlanmış patates verdim ara ara veriyorum.

Parazit uygulaması yaptırmadım nasıl yaptırılır bilmiyorum. Petshoptan tüyleri için sprey almıştım markasını hatırlamıyorum ama kırmızı bir sprey kutusundaydı bir süre kullandım. Takviye olarak pet shoptan vitaplus diye bir vitamini suyuna damlatıyorum ama şimdi tereddüte düştüm kötü bir marka mı diye.
Vilmectin, zimec avromec yada baymec bunlardan birini temin edin. Ensesine 1 damla damlatın ve masaj yapın 15 gün sonra tekrar uygulayın 3-4 ay sonra tekrarlayın. Veteriner malzemesi satan yerden alabilirsiniz. Bulamazsanız mamaist.com dan @Şehmus BAKIR hocamızla iletişime geçebilirsiniz w.pp hattından yardımcı olur. Petshop tan aldığınız sprey ve vitamini kullanmayın. Gerwit multivitamin, entrobac probiyotik ve bt amin b vitamini temin edip düzenli bir takvimde kullanın mamaist.com bölünmüş olarak güvenle alabilirsiniz. Ayrıca elinizde ki beyaz kristal kum ise değiştirin Grit kum da temin edin. Ürünlerin kullanımı için alttaki konuyu inceleyebilirsiniz. Dışkılar için @Şehmus BAKIR yada @Aslı Ö. @Demet bükay daha iyi yardımcı olacaktır.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Tarık arkadaşımız gereken her şeyi yazmış. Çırpınma korkma dış parazit belirtisi olabilir. Mutlaka yaptırın. Sprey evet kullanmayın bir etkisi yok. Takviyeleri de en kısa zamanda alın. Ve özellikle probiyotik entrobac a yavrunuzun ihtiyacı var. Şimdilik yem ve su haricî farklı bir şey vermeyin. Meyve sebze gibi. Probiyotik takviyesi yapın bakalım dışkıların gidişatı nasıl olacak. Ve yavrunuz kaç gram hiç ölçtünüz mü. Ölçüp bizlere söylerseniz iyi olur.

cicigaga

Yeni Üye
Allah razı olsun sizlerden. Dediklerinizi bugün aradım buldum. Umarım meleğime yardımcı olur.
Aslı Hanım maalesef hiç ölçmedim hassas bir tartım yok.

Üst Alt