• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! Muhabbet kuşum gagasını açıp kapatıyor ve vik vik ses çıkarıyor

mustafaenes

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık 3-4 yaşında erkek muhabbet kuşum var. Ağzını açıp kapatarak vik vik vik diye ses çıkarıyor. Ve bu gün fazlaca bunu yapmaya başladı. Ve kuyruğu aşağı yukarı hareket ediyor. Halsizlik söz konusu değil. Ötüyor, elimi uzatınca hemen atlıyor. Sadece ses çıkarıyor ve kabarıp kuyruğu sallanıyor. Veteriner kliniği yok şehrimizde. Ne yapmalıyım?Kendi muhabbet kuşumun videosu.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhaba yavrunuzda kilo problemi var. Buda genel hayatını etkiliyor. Kaç gram ölçüp bizlere söyler misiniz

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık 3-4 yaşında erkek muhabbet kuşum var. Ağzını açıp kapatarak vik vik vik diye ses çıkarıyor. Ve bu gün fazlaca bunu yapmaya başladı. Ve kuyruğu aşağı yukarı hareket ediyor. Halsizlik söz konusu değil. Ötüyor, elimi uzatınca hemen atlıyor. Sadece ses çıkarıyor ve kabarıp kuyruğu sallanıyor. Veteriner kliniği yok şehrimizde. Ne yapmalıyım?Kendi muhabbet kuşumun videosu.
Merhaba, Kekik çayı rahatlatır, 1 çay kaşığı kekik 1 çay bardağı su ile kaynatın yarım suluğa çay diğer yarısına taze su ekleyin 8 saat kalsın sabah erken verin mümkünse
Kalan çayı sprey yöntemi ile ceresine, yüzüne püskürtün, fıs fıs yapın
2 gün ara ile yapın
Geçmezse kanatlıoil turbo nefes açıcı kullanın

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kuşunuz biraz kilolu gibi, kaç gram biliyor musunuz?

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Mutfak terazisinde 60g
Cinsine göre çok fazla. Fazla kilolu olduğu için nefes problemi uçuş performansı yada kalp sorunu gibi problemler baş gösterir. Zaten kilo vermeye başladıkça nefes problemi de yavaş yavaş düzelecektir. Kekik çayı ve spreyi evet olabilir ama önceliğiniz kilo verme daha doğru bir yaklaşım olacaktır. Diyet yeme mutlaka geçmelisiniz. Gün içinde kafes dışında ne kadar kalıyor bilmiyorum ama yormadan bol bol uçurmaya çalışın. Sebze ağırlıklı besleme olursa da iyi olur.

mustafaenes

Yeni Üye
Cinsine göre çok fazla. Fazla kilolu olduğu için nefes problemi uçuş performansı yada kalp sorunu gibi problemler baş gösterir. Zaten kilo vermeye başladıkça nefes problemi de yavaş yavaş düzelecektir. Kekik çayı ve spreyi evet olabilir ama önceliğiniz kilo verme daha doğru bir yaklaşım olacaktır. Diyet yeme mutlaka geçmelisiniz. Gün içinde kafes dışında ne kadar kalıyor bilmiyorum ama yormadan bol bol uçurmaya çalışın. Sebze ağırlıklı besleme olursa da iyi olur.
Şuan hapşırma da başladı o da mı kilodandır. Çünkü yaklaşık 1 yıldır bu kiloda ve bu belirtileri göstermiyordu. Enfeksiyon kapmış olabilir mi. Merakımdan soruyorum.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Şuan hapşırma da başladı o da mı kilodandır. Çünkü yaklaşık 1 yıldır bu kiloda ve bu belirtileri göstermiyordu. Enfeksiyon kapmış olabilir mi. Merakımdan soruyorum.
Hapşırmanın kiloyla ilgisi yok. Toz dan olmuş olabilir yada alerjik bir durum vardır. Hapşırık tuttuğu zaman kekik spreyi yapıp cereye gelecek şekilde fısfıslama yapın.

Buluttt

Aktif Üye
Hapşırmanın kiloyla ilgisi yok. Toz dan olmuş olabilir yada alerjik bir durum vardır. Hapşırık tuttuğu zaman kekik spreyi yapıp cereye gelecek şekilde fısfıslama yapın.
Aslı hocam benim kuş(larım) sürekli ayağını kaldırıp kasınıyor

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Aslı hocam benim kuş(larım) sürekli ayağını kaldırıp kasınıyor
Yeni konu açıp streamble üzerinden video ve dışkı resmi atabilir misiniz? Bir de ense damlası yaptırdınız mı?

Üst Alt