• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşum gagasını açıp kapatıyor,sesler çıkarıyor.

mr.kurtuluş

Yeni Üye
Muhabbet kuşumu şuan daha yeni aldım yaşlı bir komşumuzdan bakamıyorlar. Yemini suyunu değiştirmeden tutun arada bir kafesten cıkarmamaya kadar. Şuan eve yeni getirdim videodaki gibi garip sesler çıkarıyor gıcırdatır gibi hiç durmadan. Ve dün kusmuş yemini ne yapmam lazım şuan bir banyo yaptırıp temizleyeceğim yeni yem temiz su koyup başka ne yapmalıyım?
Kusması salyalı değildi sadece bir kere olmuş.
Agzını acıp kapıyor ve gıcırtılı sesler cıkarıp duruyor. Kuyruğunu aşagı yukarı sallıyor nefes alamıyor mu acaba burun delikleri de tıkalı değil baktım. 6 aylık erkek. Boğazına bir şey takılmış gibi. Yemek yiyor ama su pek içmiyor kendim şuan içirdim zorla. Halsizlikte yok.

Son düzenleme:

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Merhaba. Streamable üzerinden buraya videosunu ekler misiniz?
Gıcırtadır gibi ses çıkarması ketfinin yerinde oldupunu gösterir ama bu çok sesli ve uzun süre yapıyorsa gagasını törpülüyordur.

Anlatımınızdan solunum sıkıntısı olduğu sonucu çıkıyor. Videoyu ekleyince bakalım.
Takviye olarak gervit, bt amin forte ve entrobac kullanın.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
İlk attığınız videoda durumu ciddi görünüyor ama ikinci videoda daha iyi.
Solunum için kekik çayı yapabilirsiniz, kanatlıoilin turbo respiratory ilacını kullanabilirsiniz. Eğer bunlar ile geçmezde ilaç kullanmanız gerekir.

Kursak mantarında kokulu ve salyalı kusma olur. Bu belirtiler var mı?

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
Ufacık kafeste tek tünekte... Kardeşim sen verilen tavsiyelere uy kafesi de temiz tut. Durumu iyileşince inşallah geniş bir kafes al tahta tünekler koy hayvan hareket etsin. Uçmuyor zaten bari tünekten tüneğe atlasın.

Üst Alt