• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Muhabbet kuşum denge problemi yaşıyor neredeyse hiç ayakta duramıyor

busra.kstrl

Yeni Üye
Merhaba cuma günü muhabbet kuşumda iştahsızlık ve halsizlik vardı biraz da denge problemi vardı dışarı çıkardığımda uçmaya çalışırken duvara çarpıp düştü ve kanatlarını açarak dengede durmaya çalışıyor titriyor veterinere götürdüm solunum yolu hastalığı olduğu söylendi cumartesi günü tedavisine başladım antibiyotik ve vitamin karışımlı su veriyorum ama yem de yemiyor su da içmiyor elimle beslemeye çalışıyorum zayıfladı ve durumunda herhangi bir değişim de mevcut değil nasıl yardımcı olabilirim lütfen bu konuda bana yardımcı olur musunuz lütfen.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

Tarık T.

Eski Forumcu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Hangi ildesiniz, gittiğiniz hekim kanatlı uzmanı mıydı, röntgen çekilmedi mi, verdiği ilaç ve vitaminler neler? Onların da ismini ve resmini eklermisiniz. Bu yavruyu acilen kursaktan beslemelisiniz. Elinizde ekstra takviyeler var mı kullandığınız?

@Aslı Ö. @Mustafa27 @Kübra Ö.

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
Çok geçmiş olsun, kuşun beslenmesi gerek açlık dışkısı yapıyor, kursaktan beslenme yapılması gerekiyor haşlanmış yumurtaya biraz su ekleyerek yoğurt kıvamına getirin birazda mısır unu ekleyin şırıngaya çekip beslemeye çalışın veya kaşıkla

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Yavrunuzun durumu kritik bu yavruda bir değil birden fazla sorun görünüyor. Ve anladığım kadarıyla bir anda olan bir şey değil yani iştahsızlık, halsizlik ve denge kaybı. Ama sanırım artık son safhaya gelmiş. Dışkı da iyi değil açlık dışkısı ile birlikte enfeksiyon görünüyor. Röntgeni çekildi mi gerekli tahliller oldu mu cevap hayır ise acilen kanatlı uzmana götürmenizi tavsiye ederim.

busra.kstrl

Yeni Üye
Yavrunuzun durumu kritik bu yavruda bir değil birden fazla sorun görünüyor. Ve anladığım kadarıyla bir anda olan bir şey değil yani iştahsızlık, halsizlik ve denge kaybı. Ama sanırım artık son safhaya gelmiş. Dışkı da iyi değil açlık dışkısı ile birlikte enfeksiyon görünüyor. Röntgeni çekildi mi gerekli tahliller oldu mu cevap hayır ise acilen kanatlı uzmana götürmenizi tavsiye ederim.
Burdaki veterinerler sadece el ile muayene yapıyor cumartesi götürdüm kuşumu çok çaresiz hissediyorum

busra.kstrl

Yeni Üye
Çok geçmiş olsun, kuşun beslenmesi gerek açlık dışkısı yapıyor, kursaktan beslenme yapılması gerekiyor haşlanmış yumurtaya biraz su ekleyerek yoğurt kıvamına getirin birazda mısır unu ekleyin şırıngaya çekip beslemeye çalışın veya kaşıkla
Evet deniyorum ama ağzına aldığını dışarı atıyor

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Nerede ikamet ediyorsunuz?
Kursaktan besleme yapmanız gerekiyor sizin?
Bulunduğunuz şehirde üniversite varsa veterinerlik fakültesi olabilir. Oraya götürün acil bence. Şu an önceliğiniz kursak doluluğu olsun. Durumu ciddi görünüyor. 🙁

busra.kstrl

Yeni Üye
Hangi ildesiniz, gittiğiniz hekim kanatlı uzmanı mıydı, röntgen çekilmedi mi, verdiği ilaç ve vitaminler neler? Onların da ismini ve resmini eklermisiniz. Bu yavruyu acilen kursaktan beslemelisiniz. Elinizde ekstra takviyeler var mı kullandığınız?

@Aslı Ö. @Mustafa27 @Kübra Ö.
Kanatlı veterinere götürdüm Trabzondayım ve şiringayla antibiyotik ile vitamin verdi suyuna karıştırıp ver dedi bende öyle yapıyorum sıvı mama yedirmeye çalışıyorum ama yutmuyor atıyor mamayı

busra.kstrl

Yeni Üye
Nerede ikamet ediyorsunuz?
Kursaktan besleme yapmanız gerekiyor sizin?
Bulunduğunuz şehirde üniversite varsa veterinerlik fakültesi olabilir. Oraya götürün acil bence. Şu an önceliğiniz kursak doluluğu olsun. Durumu ciddi görünüyor. 🙁
Elimde aparat yok yalnızca şiringa var onla da ağzına hafif sıktığımda dışarı atıyor Trabzondayım buradaki kanatlı veterinere götürdüm ama ilaçları iki gündür kullanıyorum durumu kötüleşiyor

Tarık T.

Eski Forumcu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Facebook üzerinden gruplardan yakınlarınızda üretici var mı diye bakın yada petshoplara danışın kursaktan el besleme yapabilen birine muhakkak el beslemesi yaptırın. Şırıngayla olacak iş değil şuan aparat petshoplar da oluyor üreticide zaten vardır durumun aciliyetini söyleyin yardımcı olacaklardır.

busra.kstrl

Yeni Üye
Facebook üzerinden gruplardan yakınlarınızda üretici var mı diye bakın yada petshoplara danışın kursaktan el besleme yapabilen birine muhakkak el beslemesi yaptırın. Şırıngayla olacak iş değil şuan aparat petshoplar da oluyor üreticide zaten vardır durumun aciliyetini söyleyin yardımcı olacaklardır.
Teşekkür ederim yardım alacağım besleme için

Üst Alt