• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Beslenme Muhabbet Kuşum dal darısı yiyip mamasını yemiyor

Es53

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Hastalık belirtisi yok sadece ara sıra uyukluyor kendi yemini yemiyor
Hastalık Belirti Tarihi
24 Mar 2026
Kullanılan İlaç
Yok
Muhabbet kuşuma önceden dal darısı vermiştim ama o zaman kendi mamasınıda yemişti uzun zaman sonra dal darısını tekrar verdim ve sonra farkettimki darı bittiktne sonra mama kabından mamasını yemiyor maması olduğu gibi duruyor mama kabına yanaşıyor içinde arıyor ama beğenmiyor yere gidip yerde dal darısı kabuklarından darı arıyor ne yapmalıyım? Kafesine dal darısı koyduğum gibi onu yemeye yönelip yiyor Kendi yemini neden yemeyi bıraktı napabilirim acil yardım…

perfectr

Yeni Üye
Kuş kaç yaşında? Mama mı yem mi? marka değişikliği yaptınız mı, yem bayat olabilir mi?

Es53

Yeni Üye
Kuş 10 yaşında yemini yemiyor dal darısını istiyor onu arıyor yem değişikliği yapmadım, yemin içindeki siyah olanları dün seçip yedi ama yemine dokunmuyor yeni yem alıp denemeli miyim

eyidas

Aktif Üye
Kuş 10 yaşında yemini yemiyor dal darısını istiyor onu arıyor yem değişikliği yapmadım, yemin içindeki siyah olanları dün seçip yedi ama yemine dokunmuyor yeni yem alıp denemeli miyim
Yem seçiyor tahminen. Dal darıyı ufalayıp ana yeme karıştırın üstte dal darı altta yemler olsun. Ama dal darı tane halinde. Bu şekilde deneyin yine yemez ayırırsa aç kalmasın dal darı yine verin. Yaşı var. Aç kalması büyük risk olur. Dal darıyla ilk kez mi tanıştı yoksa ilk kez mi böyle davrandı?

eyidas

Aktif Üye
Birde dışkı paylaşır mısınız? Açlık dışkısı var mı görelim bi

Es53

Yeni Üye
Daha öncede 2-3 kere vermiştim böyle yapmamıstı İlk kez böyle davrandı

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Daha öncede 2-3 kere vermiştim böyle yapmamıstı İlk kez böyle davrandı
Merhaba forumumuza hoşgeldiniz 🤗 Yem değişikliği yapın sert tohumları kıramayabilir
Maşallah SüphanAllah yaşı da var🤗🤲
Gardenmix yavru muhabbet kuşu yemi var onu deneyin bol darı ve yumuşak tohumlardan oluşur

Ekli dosyalar

Es53

Yeni Üye
Birde dışkı paylaşır mısınız? Açlık dışkısı var mı görelim bi
ayrıca bu dal darısını yiyor ama bu bozulmuş olup ona zarar vermiş boğazıyla ilgili bir problem olmuş olabilir mi sizce bu durumda ne yapmamı önerirsiniz belki kendi yemi sert geliyordur

Ekli dosyalar

Es53

Yeni Üye
Merhaba forumumuza hoşgeldiniz 🤗 Yem değişikliği yapın sert tohumları kıramayabilir
Maşallah SüphanAllah yaşı da var🤗🤲
Gardenmix yavru muhabbet kuşu yemi var onu deneyin bol darı ve yumuşak tohumlardan oluşur
Merhaba hoşbuldum😊 evet ilk kez böyle bir şey yaşayınca korktum açıkcası yavru yemimi almamı önerirsiniz bu durumda 😊

Üst Alt