- Hastalık Belirtileri
- sürekli uyku halsizlik yem yememe kusma ve nefes almaya çalışma
- Hastalık Belirti Tarihi
- 12 Eki 2024
- Kullanılan İlaç
- jolly solunum yolu yem premiksi
muhabbet kuşum 3 güne yakın bir süredir çok kötü ilk gün sadece salya kusup sonrasında yem yemişti ve suyunu içmişti normal bir şekilde sonrasında okuldan geldiğimde balkondaydı içeri aldığımda hiç yem yemedi sabah uyandığımda tekrar kusuyordu yem yiyordu ama çok az tekrar eve geldiğimde kötü olduğunu gördüm ve hiç kafesin altına inmeyen korkan kuşum kafesin altındayı ve tüneğine koymama rağmen direkt aşağı iniyordu yem döküyordum yemiyordu suyundan bazen içiyordu sonrasında diğer gün sabahında tekrar bir şey yemediğini gördüm dışkısı iki gün önce sulu kısmj biraz kanlıydı ve o gün tamamen sıvıydı elime alıp ağzını açıp baktığımda ağzı full salya doluydu ve dili gözükmeyecek şekilde doluydu salya ile sonrasında okula gitmeden kuşumu en yakın kuşcuya götürdüm ailem götürmüyor ne dersem diyeyim o yüzden kendj imkanlarımla götürdüm kuşçuya gittiğimde zayıfladığını söyledi ve bir ilaç verdi suyuna koymam için suyuna koydum fakat içmiyor ve dün su bile içmedi ve ilk kez bir ses çıkarttı ve şu an daha da kötü akşamdan beri o sesi çıkartarak kafasını yukarı kaldırıp nefes almaya çalışıyor ve panikliyor hareket ediyor o sırada ve dışkısı yapışmış bazen ayağıyla oynayıp çıkartmaya çalışıyor çıkartamadığı için ben baktım dikkatlica makasla bir kısmını kestim orada bir problem yok şu an fakat bazen yem kabına çıkıp yeme bakıyor ama yemeye cesaret edemiyor gibi evde sadece o ilaç var ve veterinere götüremem çok zayıfladı haşlanmış yumurta vermeye çalıştım yemedi yemiyor hiçbir şeyi marul vermeyi deniyorum yiyecek gibi kafasjnı uzatıp tekrar geri çekiliyor ve sadece uyuyup bazen uykudan uyanarak panik olarak o sesi çıkartıp nefes almaya çaljşıyor ve dikkat ettim gerçekten asla yem yemiyor suyuna çok az limon damlattım vitaminli suyu içmediği için değiştirip ve kullandığım ilacın ismi yazmıyor jolly solunum yolu ve sıcaklık stresi içerisinde mentol kekik yağı ve okaliptus yağı var ama içmedi hiç