• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

hazaly

Paylaşımcı
Merhabalar yetişkin bir erkek muhabbet kuşum var. Şehir dışında olduğum için annem bakıyordu. Yaklaşık 2-3 haftadır hasta. Tatil dolayısıyla evime gelince veterinere sordum (kuşlardan anlayan bir veterinere) zaten bulunduğum şehirde başka kuş veterineri yok. Hafif felçlik var gibi dedi. İlaç ve vitamin verdi 1 haftadır kullanıyoruz 3 gün antibiyotik 3 gün vitamin dedi uyguladık. Fakat bir düzelme yok. Kuşum iştahtan kesildi zayıfladı, su bile içmiyor pek. Tünekte de düz duramıyor eğik bir şekilde duruyor. Tam uyuyacakken sürekli tökezliyor düşecekmiş gibi. Eski neşesi gitti ne oldu kuşuma yardımcı olabilecek birisi var mı

hazaly

Paylaşımcı
Bu arada dışkısı en son normaldi fakat gerekliyse sabah resmini atarım

cicikuşdodo

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Merhabalar yetişkin bir erkek muhabbet kuşum var. Şehir dışında olduğum için annem bakıyordu. Yaklaşık 2-3 haftadır hasta. Tatil dolayısıyla evime gelince veterinere sordum (kuşlardan anlayan bir veterinere) zaten bulunduğum şehirde başka kuş veterineri yok. Hafif felçlik var gibi dedi. İlaç ve vitamin verdi 1 haftadır kullanıyoruz 3 gün antibiyotik 3 gün vitamin dedi uyguladık. Fakat bir düzelme yok. Kuşum iştahtan kesildi zayıfladı, su bile içmiyor pek. Tünekte de düz duramıyor eğik bir şekilde duruyor. Tam uyuyacakken sürekli tökezliyor düşecekmiş gibi. Eski neşesi gitti ne oldu kuşuma yardımcı olabilecek birisi var mı

yem yemiyorsa elle besleme yapılması lazım antibiyotik ne verdi? başka sorunh varmı acaba daha detaylı bilgi

hazaly

Paylaşımcı
Felçlik nedenini söylemedi mi veteriner yani vitamin eksiliği mi sinirsel mi yada kuş kafes dışında bir yere mi çarpmış
Hayır söylemedi maalesef ve işin garibi yürürken falan veya bir yere zıplarken ayağının üstüne basıyor sadece dinlenirken basmaktan kaçıyor

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Hayır söylemedi maalesef ve işin garibi yürürken falan veya bir yere zıplarken ayağının üstüne basıyor sadece dinlenirken basmaktan kaçıyor
Merhaba geçmiş olsun dvit verebilirsiniz, iyi gelir, sonrasında btAmin forte kemik kas ve tüy için iyi

Son düzenleme:

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Merhaba, siz forumdan aşina olduğum bir kişisiniz. Yani bu elinizde gerrwit, entrobac var ve devamlı kullanıyorsunuz demek, doğru mu? Ayrıca kuşa şişe su vermenin gerekli olduğunu da biliyorsunuz diye düşünüyorum? Lütfen cevap veriniz. Ancak galiba Hatay'da konteynerda oturuyordunuz?

Bize kuş ile ilgili ayrıntılı bakım alışkanlıklarınızdan bahsederseniz ve beyaz kağıt üzerine dışkılarını paylaşırsanız daha iyi olur. Mesela anneniz bir kaç gün de olsa çeşme, arıtma suyu vermiş olabilir mi?

Kullanılan antibiyotiği ve dozunu yazınız. Antibiyotikten sonra 3 gün entrobac, 1 gün gerwit uygulandı mı? Kuş yemek yemiyorsa günde 2-3 kez elle beslenmesi lazım. Dışkıları beyaz kağıt üzerinde görelim mutlaka.

hazaly

Paylaşımcı
Merhaba, siz forumdan aşina olduğum bir kişisiniz. Yani bu elinizde gerrwit, entrobac var ve devamlı kullanıyorsunuz demek, doğru mu? Ayrıca kuşa şişe su vermenin gerekli olduğunu da biliyorsunuz diye düşünüyorum? Lütfen cevap veriniz. Ancak galiba Hatay'da konteynerda oturuyordunuz?

Bize kuş ile ilgili ayrıntılı bakım alışkanlıklarınızdan bahsederseniz ve beyaz kağıt üzerine dışkılarını paylaşırsanız daha iyi olur. Mesela anneniz bir kaç gün de olsa çeşme, arıtma suyu vermiş olabilir mi?

Kullanılan antibiyotiği ve dozunu yazınız. Antibiyotikten sonra 3 gün entrobac, 1 gün gerwit uygulandı mı? Kuş yemek yemiyorsa günde 2-3 kez elle beslenmesi lazım. Dışkıları beyaz kağıt üzerinde görelim mutlaka.
Evet elimizde gerwit entrobac var normalde düzenli kullanıyordum ama ben gittikten sonra ailem aksatmış ne yazık ki antibiyotikten sonra 3 gün veteriner vitamin verdi onu kullanın mutlaka dedi onu kullandık onları da paylaşayım şimdi. Şuan dışarıda olduğum içim eve gidince dışkı da paylaşayım.

hazaly

Paylaşımcı
20240126_133322.jpg20240126_133311.jpg ilaçlar bunlar. Yemek olarak da hiçbir şey yemiyor değil çok az yiyor sadece zayıfladı yulaf ve dal darı yiyor sadece o da eskiden koyduğumda 15dkda biterdi şimdi 1 günde ancak bitiriyor. Elle beslemeyi bilmediğim için cesaret edemediğim için ağzının kenarından yavaş yavaş yediriyorum.

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
Ekli dosyayı görüntüle 59004Ekli dosyayı görüntüle 59005 ilaçlar bunlar. Yemek olarak da hiçbir şey yemiyor değil çok az yiyor sadece zayıfladı yulaf ve dal darı yiyor sadece o da eskiden koyduğumda 15dkda biterdi şimdi 1 günde ancak bitiriyor. Elle beslemeyi bilmediğim için cesaret edemediğim için ağzının kenarından yavaş yavaş yediriyorum.
Bu ilaç iştahını azaltmıs olabilir çünkü antibiyotik etkisi de var , kuşun bağışıklık yüksek değilse antibiyotik tedavisi sonrası iştahı azalabilir mama veya kursaktan beslenme yapılması gerekebilir mama olarak şuanlık evde haşlanmış yumurta sarısını ezerek biraz su ekleyip yoğurt kıvamına getirip kaşık veya şırınga ile ağız kenarından verebilirsiniz veya kursak besleme maması varsa daha iyi olur :) mama sıcak olmamalı yani ılık olması gerekir

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Ekli dosyayı görüntüle 59004Ekli dosyayı görüntüle 59005 ilaçlar bunlar. Yemek olarak da hiçbir şey yemiyor değil çok az yiyor sadece zayıfladı yulaf ve dal darı yiyor sadece o da eskiden koyduğumda 15dkda biterdi şimdi 1 günde ancak bitiriyor. Elle beslemeyi bilmediğim için cesaret edemediğim için ağzının kenarından yavaş yavaş yediriyorum.
Şimdi vitaform; vitamin ve oksitetrasiklin içeren bir antibiyotiktir. Neoterramisin de antibiyotik. Yani siz vitamin verdiğinizi düşünürken aslınsa farklı 2 antibiyotik kullandınız. Şu andan itibaren 2 gün entrobac, 1 gün gerwit verip 3.gün sade su içmişken dışkılarını paylaşın. Ayrıca şu anki dışkıları da bir görelim. Konunun başında şikayetleri tam anlatmamışsınız. Kuşun hastalık belirtileri neler? Bir ayağına basamıyor yazmışsınız üstte sanki. Ayrıntılı açıklayıp dışkıları da paylaşırsanız sizi daha doğru yönlendirebiliriz