• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Muhabbet kuşum çok hasta hiç tecrübem yok yardımcı olur musunuz

GaK

Yeni Üye
Merhaba,
7-8 aylık muhabbet kuşumuz bir kaç önce ishaldi suyuna az miktarda elma sirkesi koyduk. İshali kesilse de tüyleri kabarık şekilde kafesinde durmaya başladı arada sırada kafesinden çıksada saçlarımızın arasına saklanıp uyukluyordu ısıtmaya çalıştık. Ama bugün sadece yem kabının önünde yem yer gibi tek tek alıp uyukluyor. Uçmaya çalıştı fakat başaramadı Şuanda kuşlarla ilgilenen bir veteriner bulamadık sabah kadar ne yapabiliriz yardımcı olur musunuz ?

Doğacı

Eski Forumcu
Merhaba,
7-8 aylık muhabbet kuşumuz bir kaç önce ishaldi suyuna az miktarda elma sirkesi koyduk. İshali kesilse de tüyleri kabarık şekilde kafesinde durmaya başladı arada sırada kafesinden çıksada saçlarımızın arasına saklanıp uyukluyordu ısıtmaya çalıştık. Ama bugün sadece yem kabının önünde yem yer gibi tek tek alıp uyukluyor. Uçmaya çalıştı fakat başaramadı Şuanda kuşlarla ilgilenen bir veteriner bulamadık sabah kadar ne yapabiliriz yardımcı olur musunuz ?
Merhabalar,
Kuşun videosunu ve beyaz peçete üzerine yaptığı birikmiş dışkı fotoğrafını görelim. Kuşa elma sirkesi vermeyelim. Suyumuz şişe suyu olsun her zaman. Kuyu+kaynak suyu+arıtma suyu+çeşme suyu vermeyelim. Kuşa verdiğiniz ilaç varsa belirtiniz. Kuşun iştahı yoksa iğnesiz şırınga ile yumurta maması yapıp verelim içine zeolit tozu ekleyelim. Haşlanmış yumurtanın sarısını ezelim mısır unu ekleyelim ve sıcak su ekleyip yoğurt kıvamına getirelim ılıyınca 2 ml kuşa verelim. Eğer iğnesiz şırınga ile yemezse kursaktan besleme yapılması lazım bilen birileri tarafından.

1697829885685.png

GaK

Yeni Üye
Bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim, Şuan zeolit tuzu yok yumurta yapabilirim hemen

Ekli dosyalar

Doğacı

Eski Forumcu
Karnı tok olsun,aç kalmamasına dikkat edin.
Önüne daldarı da koyun.
Eğer tünekte duramıyorsa tüneği alın kafesin tabanında rahatça dursun ama taban temiz olsun.
Dışkı böyle olmamalı. İçme suyu olarak ne kullandınız? Elinizde probiyotik var mı? Varsa kullanalım. Eğer yoksa şimdilik kekik çayı yapıp verelim 200 ml kaynamış suya yarım çay kaşığı dağ kekiği,eğer dağ kekiği yoksa 1 çay kaşığı normal kekik ekleyip 5 dakika demlendirin, süzüp suluğun yarısına çay yarısına da sade su koyun ve ılıyınca kuşa verelim. Yarım saat sonra çayı dökelim vermeyelim. İçmezse siz üç dört yudum verirsiniz.

Son düzenleme:

Doğacı

Eski Forumcu

GaK

Yeni Üye
Merhabalar,
Kuşun videosunu ve beyaz peçete üzerine yaptığı birikmiş dışkı fotoğrafını görelim. Kuşa elma sirkesi vermeyelim. Suyumuz şişe suyu olsun her zaman. Kuyu+kaynak suyu+arıtma suyu+çeşme suyu vermeyelim. Kuşa verdiğiniz ilaç varsa belirtiniz. Kuşun iştahı yoksa iğnesiz şırınga ile yumurta maması yapıp verelim içine zeolit tozu ekleyelim. Haşlanmış yumurtanın sarısını ezelim mısır unu ekleyelim ve sıcak su ekleyip yoğurt kıvamına getirelim ılıyınca 2 ml kuşa verelim. Eğer iğnesiz şırınga ile yemezse kursaktan besleme yapılması lazım bilen birileri tarafından.

Ekli dosyalar

GaK

Yeni Üye
Bu dışkı normal mi peki? Biraz önce poposunu kontrol ettiğimde dışkıların popoyu tıkadığını farkettim ılık suyla ve makasla temizledim kombiyi hafif yakıp üstüne koydum hemen bu dışkıyı yaptı kabız olmuş olabilir mi sizce ?

Doğacı

Eski Forumcu
Bu dışkı normal mi peki? Biraz önce poposunu kontrol ettiğimde dışkıların popoyu tıkadığını farkettim ılık suyla ve makasla temizledim kombiyi hafif yakıp üstüne koydum hemen bu dışkıyı yaptı kabız olmuş olabilir mi sizce ?
Zeytinyağı sürün popoya ve masaj yapın,probiyotik varsa kullanın

Doğacı

Eski Forumcu
Dışkı hakkında tahminlerim var ama hocalar yorum yapsın bu konuda.
Kuşun videosunu atmamışsınız 30 saniyelik video görelim tüm vücut görünecek şekilde

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
Hocam popo tıkanıklığı olduğu zaman ılık suya pamuk batırıp pamukla yapmanız daha iyi olur makas yanlış tarafa gelebilir

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Merhabalar, keşke ilk ishal olduğunda bizimle temasa geçseydiniz. Devamlı elma sirkesi verilmesi zaten kuşun sindirim sistemini bozar. Size önerilerde bulunabilirim ama yemden kesildiyse öncelikle bir kanatlı hekime gitmeniz daha doğru olacak. Çünkü almanızı isteyeceğim ürünler 2-3 gün içinde gelir kargoyla. Kuş yem yemiyorsa bu gece @Doğacı arkadaşımızın dediği gibi yumurta mamasıyla besleyelim. Nerede oturuyorsunuz?

GaK

Yeni Üye
Merhaba makası dikkatli ve sorunsuz şekilde yapışan tüyleri hafif kesmek için kullanıp poposunu temizledik.yem yiyor ama kakada yemler olduğu gibi çıkıyor öğütemiyor ve fayda alamıyor yediğinden. Beşiktaş tarafında oturuyoruz Vetform ile iletişime geçtik fakat ancak yarın 17.30 da müsaitler. Dünden beri sürekli mama kabının önünde yem yiyor fakat dediğim gibi öğütemediği için çıkarıyor. Dün akşam daldarı verdim neredeyse hepsini yedi . Bugün ilk defa tüneğine çıkıp durdu önceden kafesin dibinde duruyordu kabarık şekilde. Sürekli bilgi okumaya çalışıyorum bazı mantar ilaçları vs. Geziniyor ortalıkta nöbetçi eczaneye gidip alıp suyuna 1 damla damlatsam fayda eder mi? Genel olarak veterinerler ortalama 3 bin tl gibi bir rakamdan bahsediyor röntgen, kursak testi vs. Ay sonu ve inanın o paraları verecek durumda değiliz. Ne yapmalıyım bilmiyorum çok çaresizim çocuklarım da perişan oldu birşey olacak diye. Öneriniz var mı?

GaK

Yeni Üye
Merhaba makası dikkatli ve sorunsuz şekilde yapışan tüyleri hafif kesmek için kullanıp poposunu temizledik.yem yiyor ama kakada yemler olduğu gibi çıkıyor öğütemiyor ve fayda alamıyor yediğinden. Beşiktaş tarafında oturuyoruz Vetform ile iletişime geçtik fakat ancak yarın 17.30 da müsaitler. Dünden beri sürekli mama kabının önünde yem yiyor fakat dediğim gibi öğütemediği için çıkarıyor. Dün akşam daldarı verdim neredeyse hepsini yedi . Bugün ilk defa tüneğine çıkıp durdu önceden kafesin dibinde duruyordu kabarık şekilde. Sürekli bilgi okumaya çalışıyorum bazı mantar ilaçları vs. Geziniyor ortalıkta nöbetçi eczaneye gidip alıp suyuna 1 damla damlatsam fayda eder mi? Genel olarak veterinerler ortalama 3 bin tl gibi bir rakamdan bahsediyor röntgen, kursak testi vs. Ay sonu ve inanın o paraları verecek durumda değiliz. Ne yapmalıyım bilmiyorum çok çaresizim çocuklarım da perişan oldu birşey olacak diye. Öneriniz var mı?

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Anladığım kadarıyla istanbuldasınız. Vetform Gözde hanımın o kadar ücret çıkaracağını sanmıyorum. Gözde hanıma gittiğinizde şehmus beye uğrayın. Elle besleme maması ve zeolit tozu da versin size. Röhnfried entrobac ve gerwit de lazım olacak. Özelden @Şehmus BAKIR beyle iletişime geçiniz

Üst Alt