• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet Kuşum Çok Halsiz Triflucan Şurup Başladım Yardım!

gizemmmm

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Halsizlik, Ayakta his kaybı, su içmeme
Hastalık Belirti Tarihi
27 Ağu 2022
Kullanılan İlaç
Triflucan
Merhaba arkadaşlar Pazar günü hasta bir muhabbet kuşu sahiplendim ilk aldığım gün özellikle bir ayağı tam tutmuyordu gagasıyla kendini çekerek yürümeye çalışıyordu tek problemi bu sanıyordum iyileştirme umuduyla diğer kuşların arasında ezilmesin diye sahiplendim. Çevrede kanatlı hayvanlardan anlayan bir veteriner maalesef yok 2 tane anlayan petshopa gösterdim kuruma hastalığı olduğunu söylediler sadece daldarı yiyor, su içerken hic görmüyorum ve geldiğinden beri hiç ötmüyor daha kücük bi yavru gibi ve evimize de daha yeni geldi ondan kaynaklı mı bilmiyorum bir de geceleri kafesin tellerine asılı uyuyor. Genelde bu hastalıkta sulu dışkılama olduğunu okudum ama dışkılaması sulu değil dışkıda yem falan da yok. 2 gündür ağzına Triflucan şurup damlatıyorum mümkün olduğu kadar bezle örtüp sıcak tutuyorum ilk geldiği güne göre daha iyi gibi en azından artık destek almadan yürüyebiliyor ve zaman zaman yeni uçmaya başlayan yavru muhabbet kuşları gibi kısa mesafeli uçuş denemeleri yapıyor arada. Tetra 250 kapsül de verebileceğim söylediler ama ağır gelebileceğini düşündüğüm için henüz vermedim. İyileştiremem diye korkuyorum çünkü halsizliği devam ediyor ve hızlı hızlı nefes alıp veriyor yapabileceğim başka bi şey var mı acaba ya da iyileşme süreci ne kadar sürer bilgisi olan tecrübeli arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim.

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Merhabalar öncelikle geçmiş olsun. Kuşunuzun güncel dışkı resmini görebilir miyiz ve streamble.com sitesinden kuşunuzun kısa videosunu çekip linkini burada paylaşır mısınız

gizemmmm

Yeni Üye
Çok teşekkür ederim. Şuanda çalışıyorum annem ilgileniyor ama akşam gittiğim zaman hemen paylaşacağım

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
bu srada su içememe durumu varsa eczaneden muadil temin edin veya damlalık pipet , onunla su içirmeyi ihmal etmeyin

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Trifulacan şurup daha çok kursak enfeksiyonunda önerilir su kaybı varsa su içirin ilaçlık bir durum yok ise ilaç kullanmayi uygun görmüyoruz yem yemiyorsa elle besleme yapın 👍 video ve dışkı resmini bekliyoruz

gizemmmm

Yeni Üye
Yani açıkçası su içerken hiç görmüyorum ya biz yokken içiyor ya da hiç içmiyor bilmiyorum ama her ihtimale karşı ara ara ağzına enjektör yardımıyla su damlatıyorum yine de

gizemmmm

Yeni Üye
Trifulacan şurup daha çok kursak enfeksiyonunda önerilir su kaybı varsa su içirin ilaçlık bir durum yok ise ilaç kullanmayi uygun görmüyoruz yem yemiyorsa elle besleme yapın 👍 video ve dışkı resmini bekliyoruz
Yani açıkçası aldığımda sadece ayağında problem var sanıyordum cünkü hissizlik gibi bir durum var özellikle sol ayağında ama muhabbet kuşlarından anlayan bi üreticiye götürdüğümde durumunun kötü olduğunu ve 1-2 güne ölebileceğini söyledi o yüzden panikle acilen ilaca başladım ben de. Dışkısı çok koyu yeşili siyaha dönüktü suan yeşile döndü ilacın etkisiyle mi oluyor bilmiyorum, akşam görselleri paylaşacağım fikriniz benim için çok önemli

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
kuşta istah kaybı var mıydı ?

gizemmmm

Yeni Üye
kuşta istah kaybı var mıydı ?
Başlangıçta sürekli önüne koymamızla minik taneciklerinden 10-15 tane kızıl daldarı yiyordu bu süreçte mama yapıp elle beslemeye çalıştım yedirebildiğim kadar. Şuan biraz daha toparlandı kafesin altına aldığım toz halinde ballı yumurtalı un gibi bi mama var onu, aspur, daldarı ve normal kuş yemi koyuyorum acıktıgı zaman kendisi inip kafesin dibinden yiyor ama hala sadece daldarı ve daldarı bitince birkaç tane aspur yiyor diğer yemleri yemek istemiyor ama bir avuç içi kadar daldarıyı yiyor bir seferde

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
her ihtimale karşı kursak kontrolü yapmanız gerekiyor ve yemiyorsa elle beslemeye devam etmelisiniz

gizemmmm

Yeni Üye
her ihtimale karşı kursak kontrolü yapmanız gerekiyor ve yemiyorsa elle beslemeye devam etmelisiniz
Kursağına dışarıdan baktığım zaman eskisine göre çok daha şişkin ve içerisinde yem tanecikleri de görünüyor bir de elle besleme için zorladığım zaman sanki daha çok halsiz kalıyor gibi o yüzden çok zorlamamaya çalışıyorum şırıngayı görünce bile kaçmaya çalışıyor yaramaz 😊

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
kursak doluyorsa beslemeye gerek yok o halde ama siz mümkünse kuşunuzun bugün guncel dışkı resmini ve kısa videosunu göndermeyi unutmayın :)

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Hoşgeldiniz öncelikle. Ne kadar iyi bir şey yapmışsınız. 😍 İnşallah bir an önce sağlığına kavuşur minnoşta.

Siz görselleri ekleyince daha sağlıklı bilgi verirler. 🤗

Bana kalırsa anlattıklarınızdan yola çıkarak ölümcül bir hastalığı olduğunu sanmıyorum. Zira üreticinin dediği gibi ölümcül hasta olsaydı yem yemezdi ve sürekli uyku modunda olup tüylerini kabartırdı,dışkıları kötü olurdu yani hasta olduğunu anlardınız zaten. Yem yiyorsa umut var bence. İnşallahta öyle olur. Mutlu mesut yaşarsınız. 🥰

gizemmmm

Yeni Üye
Hoşgeldiniz öncelikle. Ne kadar iyi bir şey yapmışsınız. 😍 İnşallah bir an önce sağlığına kavuşur minnoşta.

Siz görselleri ekleyince daha sağlıklı bilgi verirler. 🤗

Bana kalırsa anlattıklarınızdan yola çıkarak ölümcül bir hastalığı olduğunu sanmıyorum. Zira üreticinin dediği gibi ölümcül hasta olsaydı yem yemezdi ve sürekli uyku modunda olup tüylerini kabartırdı,dışkıları kötü olurdu yani hasta olduğunu anlardınız zaten. Yem yiyorsa umut var bence. İnşallahta öyle olur. Mutlu mesut yaşarsınız. 🥰
Hoş buldum çok teşekkür ederim🌸

Aslında benim evde 2 tane muhabbet kuşum vardı zaten ama satıcıda diğer kuşların arasında çaresiz görünce annem dayanamayıp bu miniği de almış getirmiş ben de onun için elimden geleni yapmak istiyorum şuanda çok sağlıklı olmadığının farkındayım ama direniyor, günden güne de daha iyiye gittiğini düşünüyorum. Yazdıklarınız da bana umut oldu bi nebze, teşekkür ederim 🥰

Melisa41

Tutkulu
Merhaba arkadaşlar Pazar günü hasta bir muhabbet kuşu sahiplendim ilk aldığım gün özellikle bir ayağı tam tutmuyordu gagasıyla kendini çekerek yürümeye çalışıyordu tek problemi bu sanıyordum iyileştirme umuduyla diğer kuşların arasında ezilmesin diye sahiplendim. Çevrede kanatlı hayvanlardan anlayan bir veteriner maalesef yok 2 tane anlayan petshopa gösterdim kuruma hastalığı olduğunu söylediler sadece daldarı yiyor, su içerken hic görmüyorum ve geldiğinden beri hiç ötmüyor daha kücük bi yavru gibi ve evimize de daha yeni geldi ondan kaynaklı mı bilmiyorum bir de geceleri kafesin tellerine asılı uyuyor. Genelde bu hastalıkta sulu dışkılama olduğunu okudum ama dışkılaması sulu değil dışkıda yem falan da yok. 2 gündür ağzına Triflucan şurup damlatıyorum mümkün olduğu kadar bezle örtüp sıcak tutuyorum ilk geldiği güne göre daha iyi gibi en azından artık destek almadan yürüyebiliyor ve zaman zaman yeni uçmaya başlayan yavru muhabbet kuşları gibi kısa mesafeli uçuş denemeleri yapıyor arada. Tetra 250 kapsül de verebileceğim söylediler ama ağır gelebileceğini düşündüğüm için henüz vermedim. İyileştiremem diye korkuyorum çünkü halsizliği devam ediyor ve hızlı hızlı nefes alıp veriyor yapabileceğim başka bi şey var mı acaba ya da iyileşme süreci ne kadar sürer bilgisi olan tecrübeli arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim.
Merhaba Geçmiş olsun benim muhabbet kuşum da bu şekildeydi ilk zamanlar kafes teline ağzıyla tutunup hareket edebiliyordu veterinere götürdüm günden güne iyi oldu probiyotik vermişlerdi antibiyotikle beraber antibiyotiği ben kendim icirdim su pek içmedi şuan çok iyi diğer veterinerler de bana bişeyi yok veya ölür demişlerdi siz elinizden gelenleri yapın iyi tedavi sonucu iyileşir ümidinizi kesmeyin buradaki arkadaşlarda oldukça bilgili geçmiş olsun tekrardan hatta size resmini paylaşım inşallah en kısa zamanda sizin kusunuzunda böyle sağlıklıyken resmini görürüz 😊

Ekli dosyalar

gizemmmm

Yeni Üye
Merhaba Geçmiş olsun benim muhabbet kuşum da bu şekildeydi ilk zamanlar kafes teline ağzıyla tutunup hareket edebiliyordu veterinere götürdüm günden güne iyi oldu probiyotik vermişlerdi antibiyotikle beraber antibiyotiği ben kendim icirdim su pek içmedi şuan çok iyi diğer veterinerler de bana bişeyi yok veya ölür demişlerdi siz elinizden gelenleri yapın iyi tedavi sonucu iyileşir ümidinizi kesmeyin buradaki arkadaşlarda oldukça bilgili geçmiş olsun tekrardan hatta size resmini paylaşım inşallah en kısa zamanda sizin kusunuzunda böyle sağlıklıyken resmini görürüz 😊
Maşallah çok tatlı ve sağlıklı görünüyor, upuzun ömrü olur inşallah sizinle birlikte 🥰 Umarım bizim minik de en kısa zamanda sağlığına kavusur 😊
Kullandığınız antibiyotiğin ismini hatırlıyor musunuz acaba?

Melisa41

Tutkulu
Maşallah çok tatlı ve sağlıklı görünüyor, upuzun ömrü olur inşallah sizinle birlikte 🥰 Umarım bizim minik de en kısa zamanda sağlığına kavusur 😊
Kullandığınız antibiyotiğin ismini hatırlıyor musunuz acaba?
Amin inşallah İsmini hiç bilmiyorum maalesef veteriner kendisini küçük kutuya koyuyordu öyle veriyordu nerede oturuyorsunuz acaba ben bir bişey sormak istiyorum ağzını açıp kapıyor mu acaba ona dikkat edebilir misiniz aynı zamanda ayağına dokunduğunuzda elinizi kavramiyor mu bulutum öyle oldu o sıralar çünkü o yüzden sormak istedim

Moderatör tarafında düzenlendi:

gizemmmm

Yeni Üye
Amin inşallah İsmini hiç bilmiyorum maalesef veteriner kendisini küçük kutuya koyuyordu öyle veriyordu nerede oturuyorsunuz acaba ben bir bişey sormak istiyorum ağzını açıp kapıyor mu acaba ona dikkat edebilir misiniz aynı zamanda ayağına dokunduğunuzda elinizi kavramiyor mu bulutum öyle oldu o sıralar çünkü o yüzden sormak istedim
Evet ağzını sürekli açıp kapatıyor ayağıyla da kavramaya çalışıyor aslında ama sanki zaman zaman kavrayamıyor gibi özellikle bir ya da iki parmağında his kaybı var sanırım cünkü dokunduğum zaman istediğim şekilde oynatabiliyorum herhangi bi sıkma yapmıyor

gizemmmm

Yeni Üye
kursak doluyorsa beslemeye gerek yok o halde ama siz mümkünse kuşunuzun bugün guncel dışkı resmini ve kısa videosunu göndermeyi unutmayın :)
Güncel videoları bu şekilde geldiğinde tamamen gagasından destek alarak yürüyordu daha doğrusu gagasını yere koyup kendini çekerek sürünüyordu resmen, ikinci linkte şuan hareket halindeyken eklemek istedim o yüzden. Güncel dışkı fotoğrafı da bu şekilde

Ekli dosyalar