• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et Muhabbet kuşum çok ciddi sekilde fazla yiyip çok ciddi sekilde hızla zayıflıyor

plusyum

Yeni Üye
Merhaba.
5 yaşında erkek muhabbet kuşum var. Son haftalarda çok ciddi kilo kaybı var.
İştahı çok iyi, hatta sürekli ama sürekli ciddi bir şekilde yem yiyor ama buna rağmen çok hızlı bir sekilde ciddi zayıfladı (göğüs kemiği belirginleşti).
Kusma yok.
Dışkı çoğu zaman normal görünüyor, kafeste ara sıra sulu dışkılar görüyorum 1 den fazla kuş olunca kafeste onun mu emin değilim.
Tüy dökümü yok. Tüyler hep kabarık
Halsizlik çok belirgin değil ama eskisine göre çabuk yoruluyor.
Sadece kapalı paket yem veriyorum

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba.
5 yaşında erkek muhabbet kuşum var. Son haftalarda çok ciddi kilo kaybı var.
İştahı çok iyi, hatta sürekli ama sürekli ciddi bir şekilde yem yiyor ama buna rağmen çok hızlı bir sekilde ciddi zayıfladı (göğüs kemiği belirginleşti).
Kusma yok.
Dışkı çoğu zaman normal görünüyor, kafeste ara sıra sulu dışkılar görüyorum 1 den fazla kuş olunca kafeste onun mu emin değilim.
Tüy dökümü yok. Tüyler hep kabarık
Halsizlik çok belirgin değil ama eskisine göre çabuk yoruluyor.
Sadece kapalı paket yem veriyorum
Merhaba geçmiş olsun dışkıya bakmamız için farklı bir kafese kuşu ayırın altına beyaz peçete serin üzerine dışkılasın
İç parazit olabilir, kursak kontrolü yapın, yem var mı?
Kuşlar hastalığını saklar bunun için ilk başta dışkı gerekli

plusyum

Yeni Üye
Merhaba geçmiş olsun dışkıya bakmamız için farklı bir kafese kuşu ayırın altına beyaz peçete serin üzerine dışkılasın
İç parazit olabilir, kursak kontrolü yapın, yem var mı?
Kuşlar hastalığını saklar bunun için ilk başta dışkı gerekli
Kursağında yem yoktu ve kusma konusundada hep gözlemliyorum ama hiç kustuğunu görmedim kakasıda ishal bu şekilde

Ekli dosyalar

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Kursağında yem yoktu ve kusma konusundada hep gözlemliyorum ama hiç kustuğunu görmedim kakasıda ishal bu şekilde
Dışkılar iyi değil😔yemi değiştirin kızıl daldarı aspur yulaf verin
Kuşlar için zeolit tozu kullanmalısınız mamaist.com dan temin edebilirsiniz Şehmus BAKIR hocamızla iletişime geçebilirsiniz watsap hattından yardımcı olur
El besleme maması ile besleyin lütfen aç kalmasın şiringa ile verin gaga kenarından besleyin
İç parazit olabilir

Ekli dosyalar

plusyum

Yeni Üye
Dışkılar iyi değil😔yemi değiştirin kızıl daldarı aspur yulaf verin
Kuşlar için zeolit tozu kullanmalısınız mamaist.com dan temin edebilirsiniz Şehmus BAKIR hocamızla iletişime geçebilirsiniz watsap hattından yardımcı olur
El besleme maması ile besleyin lütfen aç kalmasın şiringa ile verin gaga kenarından besleyin
İç parazit olabilir
Zaten kuşumu uzun süredir kaliteli kapalı paket yemlerle besliyordum ancak önerdiğiniz gibi diyeti kesinlikle yeniden düzenleyeceğim.
Parazit ihtimalinden bahsettiniz fakat hangi etken madde veya ilacın güvenli olduğu konusunda net bir bilgi alamadım, o yüzden kafam karıştı.
Ayrıca kendi araştırmalarımda ve başka kaynaklarda belirtilere bakıldığında megabakteri (Macrorhabdus ornithogaster) ihtimalinin de güçlü olabileceğini gördüm. Bu durumda bazı yem çeşitlerinin (örneğin yağlı veya sindirimi zor olanlar) durumu daha da kötüleştirebileceği söyleniyor.
Eğer megabakteri ihtimali varsa, hangi yemlerin kesinlikle verilmemesi gerektiği ve parazit şüphesi varsa tedavi sıralamasının nasıl olması gerektiği konusunda net bir yönlendirme rica ediyorum

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Zaten kuşumu uzun süredir kaliteli kapalı paket yemlerle besliyordum ancak önerdiğiniz gibi diyeti kesinlikle yeniden düzenleyeceğim.
Parazit ihtimalinden bahsettiniz fakat hangi etken madde veya ilacın güvenli olduğu konusunda net bir bilgi alamadım, o yüzden kafam karıştı.
Ayrıca kendi araştırmalarımda ve başka kaynaklarda belirtilere bakıldığında megabakteri (Macrorhabdus ornithogaster) ihtimalinin de güçlü olabileceğini gördüm. Bu durumda bazı yem çeşitlerinin (örneğin yağlı veya sindirimi zor olanlar) durumu daha da kötüleştirebileceği söyleniyor.
Eğer megabakteri ihtimali varsa, hangi yemlerin kesinlikle verilmemesi gerektiği ve parazit şüphesi varsa tedavi sıralamasının nasıl olması gerektiği konusunda net bir yönlendirme rica ediyorum
♦Öncelikle dış parazit damlası uygulayın lütfen
Vilmectin
Zimec
Avromec
Baymec
Bunlardan birini temin edin lütfen
Ensesine 1 damla damlatın ve masaj yapın 10 gün sonra tekrar uygulayın 2-3 ay sonra tekrarlayın rutin olarak yapılmalıdır
Veteriner malzemesi satan yerden alabilirsiniz yada mamaist.com dan temin edebilirsiniz
♦Röhnfried ürünleri tavsiye ederim profesyoneldir
⚠Entrobac probiyotik bağışıklık sistemi içindir çok önemlidir bağırsak florasını düzenler
⚠BtAmin forte tüy kas kemik yapısını destekler sinir sistemini güçlendirir dengeyi sağlar
⚠Gervit-w multivitamin
♦Zeolit tozu bakteriden korur, oluşumu engeller, bağırsak florasını düzenler, ağır metalleri detoks eder, kursak sindirim ve bağırsak bakterisini yok eder, çok faydası olur
Bunlar ilaç değildir takviyedir

Ekli dosyalar

plusyum

Yeni Üye
İç parazit için dediğiniz gibi ilaç aldık kullanmaya başladık şimdi ama megabakteri açısından ne düşünüyorsunuz oraya takıldım özellikle öğrendiğime göre megabakteri ilaci vermezssek diğer türlü asla gevmiyormus bu hastalık
♦Öncelikle dış parazit damlası uygulayın lütfen
Vilmectin
Zimec
Avromec
Baymec
Bunlardan birini temin edin lütfen
Ensesine 1 damla damlatın ve masaj yapın 10 gün sonra tekrar uygulayın 2-3 ay sonra tekrarlayın rutin olarak yapılmalıdır
Veteriner malzemesi satan yerden alabilirsiniz yada mamaist.com dan temin edebilirsiniz
♦Röhnfried ürünleri tavsiye ederim profesyoneldir
⚠Entrobac probiyotik bağışıklık sistemi içindir çok önemlidir bağırsak florasını düzenler
⚠BtAmin forte tüy kas kemik yapısını destekler sinir sistemini güçlendirir dengeyi sağlar
⚠Gervit-w multivitamin
♦Zeolit tozu bakteriden korur, oluşumu engeller, bağırsak florasını düzenler, ağır metalleri detoks eder, kursak sindirim ve bağırsak bakterisini yok eder, çok faydası olur
Bunlar ilaç değildir takviyedir
Kuşu ayırdım, dışkı takibi yaptım ve sürekli ishal olduğunu net gördüm.
Bunun üzerine iç parazit/bağırsak sağlığı için ilaç tedavisine başladık.
Ancak kuşun iştahı çok iyi olmasına rağmen ciddi kilo kaybı olduğu için megabakteri (Macrorhabdus) ihtimali de aklıma takılıyor.
Bildiğim kadarıyla megabakteri özel ilacı verilmeden tamamen geçmiyor.
Sizce iç parazit tedavisi tamamlandıktan sonra:
– İshal düzelir ama kilo toparlamazsa
– Megabakteri açısından ayrıca değerlendirmek gerekir mi?

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
İç parazit için dediğiniz gibi ilaç aldık kullanmaya başladık şimdi ama megabakteri açısından ne düşünüyorsunuz oraya takıldım özellikle öğrendiğime göre megabakteri ilaci vermezssek diğer türlü asla gevmiyormus bu hastalık

Kuşu ayırdım, dışkı takibi yaptım ve sürekli ishal olduğunu net gördüm.
Bunun üzerine iç parazit/bağırsak sağlığı için ilaç tedavisine başladık.
Ancak kuşun iştahı çok iyi olmasına rağmen ciddi kilo kaybı olduğu için megabakteri (Macrorhabdus) ihtimali de aklıma takılıyor.
Bildiğim kadarıyla megabakteri özel ilacı verilmeden tamamen geçmiyor.
Sizce iç parazit tedavisi tamamlandıktan sonra:
– İshal düzelir ama kilo toparlamazsa
– Megabakteri açısından ayrıca değerlendirmek gerekir mi?
Merhaba, megabakteri dışkı ve kursaktan analiz yapılarak netleşir tabiki baktırın kanatlı uzmanı görsün

Üst Alt