• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! muhabbet kuşum çiftleşiyor ama yumurtlamıyor

princess666

Yeni Üye
merhabalar muhabbet kuşlarım çifleşiyorlar, erkek dişiyi besliyor yuvaya girip çıkıyor, hep yan yanalar. dişinin ceresi kırmızıydı rengi yeni açıldı, dişi sürekli aşağıda kafesin dibindeki peçeteyi ısırıyor orada duruyor da bazen. ama yumurtlamıyor. bir çiftimiz daha var onlar yumurtluyorlar bazen kafesi açıp dışarı çıkarıyorum erkek diğer erkeğin dişisine yaklaşmasına bile izin vermiyor öyle korumacı. ama yumurta yok. gerçekten sıkıntı ne bilmiyorum rica ederim yardımcı olursanız çok sevinirim.

Ekli dosyalar

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhaba, kuşların ilk çiftleşmesi mi? Ne zaman çiftleştiler? Herhangi bir vitamin, mineral takviyesi veriyor musunuz?

princess666

Yeni Üye
Merhaba, kuşların ilk çiftleşmesi mi? Ne zaman çiftleştiler? Herhangi bir vitamin, mineral takviyesi veriyor musunuz?
merhaba ilk değil iki haftada civarı çifleşiyorlar, bir takviye vermiyorum arada haşlanmış yumurta, salatalık, marul veriyorum, diğer çifte de hiç vitamin mineral vermedim ama bir yıldır aralıksız yumurtluyorlar. olmazsa olmaz dediğiniz bir şey varsa alıp veririm

siyah_sifre

Yeni Üye
Yumurta gelmemesi çiftleşmenin başarısı ile alakalı değildir. Çiftleşme hiç olmasa bile dişi kuş yumurtlayabilir. Memeliler gibi düşünmeyin. 2 haftada yumurta gelmiş olmalıydı. Dişi kuş kısır olabilir. Bir ihtimal de yumurta sıkışması. Kuşun karnında anormal şişlik var mı

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
merhaba ilk değil iki haftada civarı çifleşiyorlar, bir takviye vermiyorum arada haşlanmış yumurta, salatalık, marul veriyorum, diğer çifte de hiç vitamin mineral vermedim ama bir yıldır aralıksız yumurtluyorlar. olmazsa olmaz dediğiniz bir şey varsa alıp veririm
Gervit w multivitamin çiftleşme olmasa da lazım. BT amin Forte de keza öyle. Kalamar kemiği mutlaka olmalı, giritli kuş kumu da öyle.

princess666

Yeni Üye
Yumurta gelmemesi çiftleşmenin başarısı ile alakalı değildir. Çiftleşme hiç olmasa bile dişi kuş yumurtlayabilir. Memeliler gibi düşünmeyin. 2 haftada yumurta gelmiş olmalıydı. Dişi kuş kısır olabilir. Bir ihtimal de yumurta sıkışması. Kuşun karnında anormal şişlik var mı
hiç şişlik yok, kızgınlık dönemi de çok şiddetliydi eşini seviyor ama bir sıkıntı var bilemedik, bir önceki eşiyle de çifleşiyordu ve yumurtlamıyordu (önceki eşi balkonda kafesten kaçtı)

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Merhaba 1 yıldır aralıksız yumurta ne demek😔dinlenmesi gerekiyor, ömrü çok kısalıyor😔yapmayın bir gün ansızın düşerler kalpleri durur, lütfen dinlendirin😔🤲
Diğeri içinde kafeste kalamar, gaga taşı olsun, mineral, Calsiyum gerekli,
İyi bakım yaparsanız olur
Kuluçka dönemi kuşların kafesten çıkmaması gerekli

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Video ekler misiniz bide kuşlar yerde mi? Daha yükseğe alırsanız bu durumu değiştirebilir. Demet ablamında dediği gibi dinlensinler ve gerekli ihtiyaçlarını alsınlar şuan hava sıcak 1 ay sonra tekrar deneyin ama öncesinde video görelim

princess666

Yeni Üye
Merhaba 1 yıldır aralıksız yumurta ne demek😔dinlenmesi gerekiyor, ömrü çok kısalıyor😔yapmayın bir gün ansızın düşerler kalpleri durur, lütfen dinlendirin😔🤲
merhabalar ayırdık zamanında aşırı derece ses yapıyorlar birbirlerini çağırıyorlar üzüldüğümüz için geri aynı kafese koyuyoruz. yine deneyeceğim önerinizi teşekkür ederim 🙏🏻♥ kuluçka döneminde dişi hiç çıkmıyor erkek kuş kahvaltı masamıza geliyor onun peyniri ayrı tuzsuz yağsız onu yiyip yine kafesine gidiyor

princess666

Yeni Üye
Video ekler misiniz bide kuşlar yerde mi? Daha yükseğe alırsanız bu durumu değiştirebilir. Demet ablamında dediği gibi dinlensinler ve gerekli ihtiyaçlarını alsınlar şuan hava sıcak 1 ay sonra tekrar deneyin ama öncesinde video görelim
büyük boy sehpanın üzerine bırakıyoruz kafesi sabah hava güzel diye balkona çıkarmıştım bir süreliğine. yarın video çekip paylaşacağım çok teşekkür ederim 🙏🏻

princess666

Yeni Üye
demet hanım merhaba dediğiniz gibi oldu kuşum az önce vefat etti. çok üzgünüm keşke o zaman onları ayırsaydık yan yana gelme isteklerine üzülmeseydik de bugün bunu yaşamazdık. inanın yarım saattir ağlıyorum. bir başlık açtım yumurtalarıyla ilgili görürseniz fikrinizi almak isterim. keşke daha önce yazsaydım ve sizin önerinizi dikkate alsaydım....

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
demet hanım merhaba dediğiniz gibi oldu kuşum az önce vefat etti. çok üzgünüm keşke o zaman onları ayırsaydık yan yana gelme isteklerine üzülmeseydik de bugün bunu yaşamazdık. inanın yarım saattir ağlıyorum. bir başlık açtım yumurtalarıyla ilgili görürseniz fikrinizi almak isterim. keşke daha önce yazsaydım ve sizin önerinizi dikkate alsaydım....
Çok üzüldüm malesef ki acı tecrübe oluyor bunlar😔bilerek yapmıyoruz, sonuçlar bizi çok üzüyor😔
Yaz ayları çok ağır, yumurta, sıcak, stres birde yuvalığın sıcaklığı,
inanın kuşlarımda yuvalık yok bende hergün kafes dibinden yumurta atıyorum, kızları bir araya topladım, kavga çıkıyor, bari dedim yumurta olsun bebek olmasın, eşleriyle dursunlar
Dinlensinler mutlular 1 aydır bebek yok hazırlar ama yuvalık asla takmam
1 ay daha dursunlar yem yesin oynasınlar kafeste
Sizde dinlendirin, yumurta yoksa yuvalığı alın havalar serinlesin biraz🤲

princess666

Yeni Üye
Çok üzüldüm malesef ki acı tecrübe oluyor bunlar😔bilerek yapmıyoruz, sonuçlar bizi çok üzüyor😔
Yaz ayları çok ağır, yumurta, sıcak, stres birde yuvalığın sıcaklığı,
inanın kuşlarımda yuvalık yok bende hergün kafes dibinden yumurta atıyorum, kızları bir araya topladım, kavga çıkıyor, bari dedim yumurta olsun bebek olmasın, eşleriyle dursunlar
Dinlensinler mutlular 1 aydır bebek yok hazırlar ama yuvalık asla takmam
1 ay daha dursunlar yem yesin oynasınlar kafeste
Sizde dinlendirin, yumurta yoksa yuvalığı alın havalar serinlesin biraz🤲
çok haklısınız 🙏🏻♥ bulutumu kaybettim çok üzgünüm keşke önlem alsaydım akıl edemedim. ama limon ve maydonozda hata yapmamak için elimden geleni yapacağım çok teşekkür ederim kıymetli önerileriniz ilginiz için

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
çok haklısınız 🙏🏻♥ bulutumu kaybettim çok üzgünüm keşke önlem alsaydım akıl edemedim. ama limon ve maydonozda hata yapmamak için elimden geleni yapacağım çok teşekkür ederim kıymetli önerileriniz ilginiz için
Estağfurullah paylaşarak öğreneceğiz

Üst Alt