• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşum cama çarptı

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
Selam arkadaşlar bugün maalesef yavru 1.5 aylık muhabbet kuşum uçarken perde hafif çekilmişti ama aslında sineklik ve haricinde streç olmasına rağmen dışarı zannedip çarptı , yavaş değildi fakat çok hızlı da değildi hızlı şekilde cama çarptı ve yarım metre altındaki yumuşak yere düştü fakat ilk 5-10 saniye hiç hareket etmedi kendini bıraktı yani dümdüz oldu hayvan yerde , ölüyor sandım aklım çıktı 😣 neyseki 10 saniye sonra toparlandı ve normal hiç birşey yok gibi devam etti fakat ilk 5 dakikada 3 kez sulu küçük dışkı yaptı sonrasında normale döndü , yemesinde problem yok yürümesi uçması veya fiziksel hasarı yok yalnızca ceresinde ufak soyulma gibi var ama kanama veya parçalanma yok yani çok minicik çizik var sizce kuşa Bunun harici kalıcı sorunu olur mu sadece biraz halsiz fakat normalde de öyleydi daha öncesinde

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
İlk anın şokuyla hareketsiz kalmış olabilir.
Yarına kadar takip edin iç kanama olup olmamasını.
Dışkıları nasıl?

Birde yanlış anlamazsanız bir sadaka ya da kuşlara yem, kedilere mama falan verin bence. Son zamanlarda sürekli bir şeyler geliyor kuşlarınızın başına. :)

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
İlk anın şokuyla hareketsiz kalmış olabilir.
Yarına kadar takip edin iç kanama olup olmamasını.
Dışkıları nasıl?

Birde yanlış anlamazsanız bir sadaka ya da kuşlara yem, kedilere mama falan verin bence. Son zamanlarda sürekli bir şeyler geliyor kuşlarınızın başına. :)
Dışkılar normal hocam eskisi gibi yani biraz sarı gibi ama önceden de öyleydi sanırım yavru daha küçük diye öyle , diğer aynı büyüklükte olan yavru da o renk dışkılıyor , haklısınız bu arada son zamanlarda başıma gelmeyen kalmadı özellikle de hiç olmadı son 3 ayda oldu hepsi bir anda geldi gerçekten aslında düzelmedim ruhsal olarak 0 durumdayım tabi birine anlatınca sadece karşı taraf üzülecek yine benim açımdan değişen olmayacağı için anlatmıyorum ama çok uğursuzum :( pencere önüne kalan yemleri ve bulgur ıslatıp yanına su koyuyorum gelen kuşlar çoğu zaman yiyor 😅 elimde mama bulunmuyor fakat etrafta gördüğüm her kediye su , süt. Yoğurt peynir vs veriyorum keşke kedim de olsa ama ailemden yalnızca bir kişi huylanıyor o yüzden olmuyor teşekkür ederim sağolun hocam 🙏🏻

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Dışkılar normal hocam eskisi gibi yani biraz sarı gibi ama önceden de öyleydi sanırım yavru daha küçük diye öyle , diğer aynı büyüklükte olan yavru da o renk dışkılıyor , haklısınız bu arada son zamanlarda başıma gelmeyen kalmadı özellikle de hiç olmadı son 3 ayda oldu hepsi bir anda geldi gerçekten aslında düzelmedim ruhsal olarak 0 durumdayım tabi birine anlatınca sadece karşı taraf üzülecek yine benim açımdan değişen olmayacağı için anlatmıyorum ama çok uğursuzum :( pencere önüne kalan yemleri ve bulgur ıslatıp yanına su koyuyorum gelen kuşlar çoğu zaman yiyor 😅 elimde mama bulunmuyor fakat etrafta gördüğüm her kediye su , süt. Yoğurt peynir vs veriyorum keşke kedim de olsa ama ailemden yalnızca bir kişi huylanıyor o yüzden olmuyor teşekkür ederim sağolun hocam 🙏🏻
Uğursuz değilsinizdir öyle düşünmeyin. :)
Kedilere süt ve süt ürünleri vermeyin ama. Laktoksuz veriyorsanız ayrı. Kuşlarınız varken kediyi pek tavsiye etmem. 😊

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
Kedilere süt ve süt ürünleri vermeyin ama. Laktoksuz veriyorsanız ayrı. Kuşlarınız varken kediyi pek tavsiye etmem. 😊
Aslında evet , bir keresinde komşumuzun kedisi evi karıştırıp bizim eve gelmişti yanlışlıkla , ve o saldırmadığı halde kuşlar korkup kitlenmişti açıkcası evde tek bırakamazdım asla 🙅‍♀️ 😂

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
Hocam araştırdım hepsinde de varmış laktoz 😅 ben sadece sütte var sanıyordum öyleyse her kuş yemi almaya gittiğimde biraz da kedi maması alırım daha iyi , en azından laktoz olmaz onlarda

Doğacı

Eski Forumcu
Uğursuzluk diye bir şey yok batıl inanç.

Size ve kuşlarınıza nazar da değmiş olabilir,bizler her ne kadar tıbbi olarak hastalıklardan bahsetsek de nazar da insanı hasta edebilecek bir olay.
Tabii nazar değmiş olması da ihtimaller dahilinde,başka bir şeyler sebebiyle de işler ters gidiyor olabilir.

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
Kübra hanım da farketmiş demek ki bir ben değilmişim. Sizin başınıza çok olay geliyor
Hocam daha ben forumu rahatsız meşgul etmemek adına her hastalığı olayı paylaşmıyorum fakat daha çok şeyler başıma geliyor mesela bugün bir tanesi daha hasta oldu daha doğrusu ben yeni fark ettim başka kafese atsam onlara bulaşacak , kuşlardan biri tüyünü sürekli çekiştirip duruyor bu sebeple uçamıyor tüyü paramparça halde , vs yani özellikle de son zamanlarda olması beni iyice strese sokmaya başladı :(

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
Kübra hanım da farketmiş demek ki bir ben değilmişim. Sizin başınıza çok olay geliyor
Hem daha bu hiçbirşey hocam , bundan 1,2 yıl önce bir keresinde yavruların biri gözü şişti balon gibi olmuştu petshopdan tendürdiriot gibi bir ilaç alıp uygulamıştım , kuşun birini annesi bacağını ısırmıştı tırnağı kopmuştu epey de kanamış ben uyurken bizimkiler uçurmuş (kardeşinin kafasını yiyerek öldüren kuşun ayağı), sonra işte bir papağanım var onun gagası uzuyordu asla taş ve kemik kullanmıyordu bizim kesmemiz gerekiyordu ama ucundan kestiğimiz zaman bile kanıyordu , alt gagası da aynı şekilde sürekli takılıp kanıyordu Allah’a şükür son 1 yıldır takılmıyor kanamıyor ama gagasının yarısı boşta neyseki yemini sorunsuz yiyor , şuan profildeki kuşumu eşi bacağını kopacak derecede ısırmıştı kan kaybından ölecekti sabah uyandık bağırdıkları için , kafesin her tarafı kıpkırmızı olmuştu hayvan epey halsizdi yoğun vitamin takviyesi uyguladım hayatta kaldı , o eşi de 1 ay sonra öldü sebepsiz yere , sanırım yorgunluktan ben başka şekilde anlayamadım da çünkü takviyeyi iyi veriyorduk ve gençti 3. Kuluçkaydı yavrular yuvadayken ölmüştü hem o zaman da çok üzülmüştüm çünkü pencereden gelmişti o bize Allah’ın emanetiydi çok üzülmüştüm ona da , sonra babası ve biz kursaktan besleme yaparak kurtarmıştık şuanda neyseki sağlıklılar 😌 yani daha bu olaylar önceki yıllara göre hiçbir şey 😕

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Hem daha bu hiçbirşey hocam , bundan 1,2 yıl önce bir keresinde yavruların biri gözü şişti balon gibi olmuştu petshopdan tendürdiriot gibi bir ilaç alıp uygulamıştım , kuşun birini annesi bacağını ısırmıştı tırnağı kopmuştu epey de kanamış ben uyurken bizimkiler uçurmuş (kardeşinin kafasını yiyerek öldüren kuşun ayağı), sonra işte bir papağanım var onun gagası uzuyordu asla taş ve kemik kullanmıyordu bizim kesmemiz gerekiyordu ama ucundan kestiğimiz zaman bile kanıyordu , alt gagası da aynı şekilde sürekli takılıp kanıyordu Allah’a şükür son 1 yıldır takılmıyor kanamıyor ama gagasının yarısı boşta neyseki yemini sorunsuz yiyor , şuan profildeki kuşumu eşi bacağını kopacak derecede ısırmıştı kan kaybından ölecekti sabah uyandık bağırdıkları için , kafesin her tarafı kıpkırmızı olmuştu hayvan epey halsizdi yoğun vitamin takviyesi uyguladım hayatta kaldı , o eşi de 1 ay sonra öldü sebepsiz yere , sanırım yorgunluktan ben başka şekilde anlayamadım da çünkü takviyeyi iyi veriyorduk ve gençti 3. Kuluçkaydı yavrular yuvadayken ölmüştü hem o zaman da çok üzülmüştüm çünkü pencereden gelmişti o bize Allah’ın emanetiydi çok üzülmüştüm ona da , sonra babası ve biz kursaktan besleme yaparak kurtarmıştık şuanda neyseki sağlıklılar 😌 yani daha bu olaylar önceki yıllara göre hiçbir şey 😕
Ah Mustafa ahh.. Ne kadar çok kuş o kadar yıpratıyor seni😔hepimizin başına geliyor. Sen panik olduğun için bana Ankara dan hissettiriyorsun.üzüntün,neşen,duygusallığın ile forumdasın.yardım etmeyi paylaşmayı çok seviyorsun.
Sanırım birazda acelecisin🤗👍biraz sakin hareket edersen herşey yoluna girer eminim.
Sanma ki herkes dörtdörtlük👍
Ama eminim sen herşeyin üstesinden gelirsin☺🤲 🤗

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
Ah Mustafa ahh.. Ne kadar çok kuş o kadar yıpratıyor seni😔hepimizin başına geliyor. Sen panik olduğun için bana Ankara dan hissettiriyorsun.üzüntün,neşen,duygusallığın ile forumdasın.yardım etmeyi paylaşmayı çok seviyorsun.
Sanırım birazda acelecisin🤗👍biraz sakin hareket edersen herşey yoluna girer eminim.
Sanma ki herkes dörtdörtlük👍
Ama eminim sen herşeyin üstesinden gelirsin☺🤲 🤗
Çok sağolun çok teşekkür ederim hocam her zaman destek veriyorsunuz Allah razı olsun sizden 😊 ve keşke bu forumu daha önce üye olsaydım diyorum eskiden bazen sorun olduğunda bu ve buna benzer forumlarda cevabı araştırırdım epey faydalı bilgiler öğrenirdim ama geç bile kalmışım üye olduğumdan bu zamana 2.5 ay geçti ben o süreçte birçok şey öğrendim inşallah her zaman bu forumda kalmaya devam edeceğim 🙏🏻