- Hastalık Belirtileri
- (Basini one egiyor.28 agustos) (Kanat titremesi.2 haftadir geldiginden beri)
- Hastalık Belirti Tarihi
- 28 Ağu 2023
- Kullanılan İlaç
- Geldiginde isadur kullandi sadece 3 gun. Sima ishal oldugu icin :(
2 hafta once sima(erkek)'nin yanina xayah (disi)'i almak istedim. Sima ishal (ceyranda kaldi) sebebiyle xayah geldikten 3 gun sonra hayatini kaybetti. Xayahi gozlemleyemiyodum sima ya bakmaktan ama her baktigimda da zaten simayi doyuruyor veya kendine yaslandirip uyuyorlardi. Sima hayatini kaybettikten sonra xayaha cok iyi bakmaya soz verdim her gun kafes temizligi yem degisimi su degisimi yaptim ishal ona da bulasmistir diye yedirmedigim sey kalmadi gercekten cok saglikliydi. 1 hafta once yani. Ben 1 hafta once tatile gittim ve xayah her zamanki yerinde kalicakti kafesin kapagi acik, geceleri kapatilacakti evde tek basinaydi ama yukari katta ailemden biri yasiyor o her gun yemini suyunu degistirdi. tabii geldigimde tunekte fazlasiyla diski vardi. Herneyse her gun cok guzel ottugunu uctugunu eglendigini soyledi. Bugun gunler sonra yine yanina geldim aksam da fark ettim ki boynunu one egmis duruyor burda baska bir konuda hastalik ve cok zor gecirebilicek bi hastalik oldugunu okumustum. Boynu bukuk olmasina ragmen elimle disari birakinca her zamanki gibi ucup, perdeye konuyordu. Uyku istedigini dusundum normalde 10 veya 11 gibi uyuyor (genelde 11 cunku daha erken olunca uyumuyor) ve saat 10 olmustu. Uykusunu benim odamda aliyor cunku durdugu yer gece soguk oluyor ceyran aliyor sabah almiyor cunku kapiyi kapiyorum. Odama goturdum 10 dk sonra kontrol etmeye geldim ve yine yarasa pozisyonunda duruyordu. Uykusunun olmadigini da anlayinca buyuk ihtimal bunun bi hastalik oldugunu dusundugumden korkudan öldum. 1 hafta onceki tavriyla suanki tavri ayni degil. ilk geldigi gibi biraz daha soguk davraniyor yavas yavas alismisti bana.
Dedigim gibi boynunu egiyor. Yemesinde problem yok. Diskidan suan anlamiyorum kurumus olabilir. Cok guzel ucabiliyor hep telde duruyor ozellikle fotografini koyacagim yarasa pozisyonunda cok fazla duruyor ucuruyorum kafesten kosa kosa o hareketi yapmaya gidiyor. Suan yanina yattim sanirim uyuyor. basi egik degil. 2 hafta once geldi ve sima hayatini kaybettiginden beri gozlemledigim kadariyla kanatlarini titretiyor. Gece titretmiyor. Ishal degildi. Eger (lutfen)bilgili bi arkadas gelirse yeni diski resmini atabilirim bu sabah veya sabah yaptiktan sonra.
Lutfen sallabas hastaligi olmasin diskidan anlasilir belki eger oyle gozukuyorsa suan ama eger sallabas hastaligi ise gercekten dogru duzgun bilen biri yardim edebilir mi sacma sapan tedavi yontemleri degil de belki bi yakini veya kendi gecirmis veya atlatma asamasinda olan kisiler yardim edebilir mi. Veterinerlerim muhabbet kusu bakmadiklarini soyluyorlar ama yarin uzak da olsa bir yer bulup gitmeyi planliyorum her kontrolden gecsin
Dedigim gibi boynunu egiyor. Yemesinde problem yok. Diskidan suan anlamiyorum kurumus olabilir. Cok guzel ucabiliyor hep telde duruyor ozellikle fotografini koyacagim yarasa pozisyonunda cok fazla duruyor ucuruyorum kafesten kosa kosa o hareketi yapmaya gidiyor. Suan yanina yattim sanirim uyuyor. basi egik degil. 2 hafta once geldi ve sima hayatini kaybettiginden beri gozlemledigim kadariyla kanatlarini titretiyor. Gece titretmiyor. Ishal degildi. Eger (lutfen)bilgili bi arkadas gelirse yeni diski resmini atabilirim bu sabah veya sabah yaptiktan sonra.
Lutfen sallabas hastaligi olmasin diskidan anlasilir belki eger oyle gozukuyorsa suan ama eger sallabas hastaligi ise gercekten dogru duzgun bilen biri yardim edebilir mi sacma sapan tedavi yontemleri degil de belki bi yakini veya kendi gecirmis veya atlatma asamasinda olan kisiler yardim edebilir mi. Veterinerlerim muhabbet kusu bakmadiklarini soyluyorlar ama yarin uzak da olsa bir yer bulup gitmeyi planliyorum her kontrolden gecsin