• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kusum boynunu egiyor

Aris

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
(Basini one egiyor.28 agustos) (Kanat titremesi.2 haftadir geldiginden beri)
Hastalık Belirti Tarihi
28 Ağu 2023
Kullanılan İlaç
Geldiginde isadur kullandi sadece 3 gun. Sima ishal oldugu icin :(
2 hafta once sima(erkek)'nin yanina xayah (disi)'i almak istedim. Sima ishal (ceyranda kaldi) sebebiyle xayah geldikten 3 gun sonra hayatini kaybetti. Xayahi gozlemleyemiyodum sima ya bakmaktan ama her baktigimda da zaten simayi doyuruyor veya kendine yaslandirip uyuyorlardi. Sima hayatini kaybettikten sonra xayaha cok iyi bakmaya soz verdim her gun kafes temizligi yem degisimi su degisimi yaptim ishal ona da bulasmistir diye yedirmedigim sey kalmadi gercekten cok saglikliydi. 1 hafta once yani. Ben 1 hafta once tatile gittim ve xayah her zamanki yerinde kalicakti kafesin kapagi acik, geceleri kapatilacakti evde tek basinaydi ama yukari katta ailemden biri yasiyor o her gun yemini suyunu degistirdi. tabii geldigimde tunekte fazlasiyla diski vardi. Herneyse her gun cok guzel ottugunu uctugunu eglendigini soyledi. Bugun gunler sonra yine yanina geldim aksam da fark ettim ki boynunu one egmis duruyor burda baska bir konuda hastalik ve cok zor gecirebilicek bi hastalik oldugunu okumustum. Boynu bukuk olmasina ragmen elimle disari birakinca her zamanki gibi ucup, perdeye konuyordu. Uyku istedigini dusundum normalde 10 veya 11 gibi uyuyor (genelde 11 cunku daha erken olunca uyumuyor) ve saat 10 olmustu. Uykusunu benim odamda aliyor cunku durdugu yer gece soguk oluyor ceyran aliyor sabah almiyor cunku kapiyi kapiyorum. Odama goturdum 10 dk sonra kontrol etmeye geldim ve yine yarasa pozisyonunda duruyordu. Uykusunun olmadigini da anlayinca buyuk ihtimal bunun bi hastalik oldugunu dusundugumden korkudan öldum. 1 hafta onceki tavriyla suanki tavri ayni degil. ilk geldigi gibi biraz daha soguk davraniyor yavas yavas alismisti bana.

Dedigim gibi boynunu egiyor. Yemesinde problem yok. Diskidan suan anlamiyorum kurumus olabilir. Cok guzel ucabiliyor hep telde duruyor ozellikle fotografini koyacagim yarasa pozisyonunda cok fazla duruyor ucuruyorum kafesten kosa kosa o hareketi yapmaya gidiyor. Suan yanina yattim sanirim uyuyor. basi egik degil. 2 hafta once geldi ve sima hayatini kaybettiginden beri gozlemledigim kadariyla kanatlarini titretiyor. Gece titretmiyor. Ishal degildi. Eger (lutfen)bilgili bi arkadas gelirse yeni diski resmini atabilirim bu sabah veya sabah yaptiktan sonra.

Lutfen sallabas hastaligi olmasin diskidan anlasilir belki eger oyle gozukuyorsa suan ama eger sallabas hastaligi ise gercekten dogru duzgun bilen biri yardim edebilir mi sacma sapan tedavi yontemleri degil de belki bi yakini veya kendi gecirmis veya atlatma asamasinda olan kisiler yardim edebilir mi. Veterinerlerim muhabbet kusu bakmadiklarini soyluyorlar ama yarin uzak da olsa bir yer bulup gitmeyi planliyorum her kontrolden gecsin🥺

Aris

Yeni Üye
IMG_20230828_223823.jpg
Boynunu 1 kere boyle egik gordum onun harici yana dogru egik gordum cok dikkat cekmiyordu en fazla 5 kere boynu bukuk pozisyonda yakaladim ve tepki gosterince kalkiyor.IMG_20230828_223837.jpg

Bu da xayahin en sevdigi pozisyon.

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Ekli dosyayı görüntüle 51189
Boynunu 1 kere boyle egik gordum onun harici yana dogru egik gordum cok dikkat cekmiyordu en fazla 5 kere boynu bukuk pozisyonda yakaladim ve tepki gosterince kalkiyor.Ekli dosyayı görüntüle 51190

Bu da xayahin en sevdigi pozisyon.
Merhaba, öncelikle forumumuzda başta moderatorlar olmak üzere inanın kimse saçma tedaviler önermez. Yanlış tedavi öneren olursa da uyarır, gereken işlemi yaparız zaten. Hastalığı hususunda da eldeki veriler teşhis için yeterli değilse ya da uzaktan yardım edemeyeceğimizi düşünüyorsak, kanatlı uzmanı bir veterinere yönlendiririz en kötü ihtimalle.

Sorularınıza gelelim. Kafes tavanında dişi kuşun baş aşağı durmasının sebebi, yumurta kanalını açmak içindir. Kuş kızgınlık yumurtası yapmaya hazırlanıyor olabilir. Popo kısmını kontrol edin, herhangi bir şişlik var mı diye.

Kafes zeminine beyaz kağıt açıp birikmiş, en az 6-7 dışkının olduğu bir resim paylaşınız.

Kuşa neler verirsiniz, takviyeleriniz neler, yeminiz nasıl? Bakım rutininizi de yazınız.

Ayrıca kuşun kafasını eğdiği ya da anormal davranış gösterdiği (tavanda yarasa gezinmesi hariç, bu anormal bir davranış değil) bir videoyu lütfen aşağıdaki talimatlar doğrultusunda paylaşınız.
Screenshot_20230318_143040_Chrome.jpg

Aris

Yeni Üye
Merhaba, öncelikle forumumuzda başta moderatorlar olmak üzere inanın kimse saçma tedaviler önermez. Yanlış tedavi öneren olursa da uyarır, gereken işlemi yaparız zaten. Hastalığı hususunda da eldeki veriler teşhis için yeterli değilse ya da uzaktan yardım edemeyeceğimizi düşünüyorsak, kanatlı uzmanı bir veterinere yönlendiririz en kötü ihtimalle.

Sorularınıza gelelim. Kafes tavanında dişi kuşun baş aşağı durmasının sebebi, yumurta kanalını açmak içindir. Kuş kızgınlık yumurtası yapmaya hazırlanıyor olabilir. Popo kısmını kontrol edin, herhangi bir şişlik var mı diye.

Kafes zeminine beyaz kağıt açıp birikmiş, en az 6-7 dışkının olduğu bir resim paylaşınız.

Kuşa neler verirsiniz, takviyeleriniz neler, yeminiz nasıl? Bakım rutininizi de yazınız.

Ayrıca kuşun kafasını eğdiği ya da anormal davranış gösterdiği (tavanda yarasa gezinmesi hariç, bu anormal bir davranış değil) bir videoyu lütfen aşağıdaki talimatlar doğrultusunda paylaşınız.

Baska forumlarda cok kotu seyler gordum o yuzden. tesekur ederim 💖

Kac aylikken yumurta yapiyorlar bilmiyorum ama xayahin 3 aylik oldugunu aldigim yer ve diger konustugum kisiler de soyledi. Poposunda siskinlik goremedim yumusaklik da hissetmedim fakat 1 gunluk ishalinden kalma tuy yolunmasi var o tarafinda.

Bakim rutinim her gun suyunu degistirmek, yemindeki kabuklari alip azaldiysa eklemek ve cok uzun sure durduysa tamamen degismek. ama 1 haftadir baska sehirdeydim baska biri bakti her gun suyunu degisip yemini dedigim gibi yapti. Ben yemek programi hazirladim evde degilken programi yokken de haftada 2 dal dari ve nadir bazi gunler de haslanmis patates veya 2 dilim havuc yedi.

Temizligine gelince ben 3 gunde bir kafesi telleriyle birlikte temizledim. her gun de altini degistirdim bazen gunde iki kere. Tuneklerini yikadim. Oyuncaklarini da yani direkt her seyini temiz tuttum. Ama ben yokken bakan kisi sadece altini degistirmis. Tunekleri oyuncaklari falan yikamamis. Geldigimde de alt tunekte (en cok ustte duruyor o yuzden) diski birikmisti.

Boynunu egerken yakalarsam video cekebilirim simdi cok siklikla yasanan kanat titremesinin videosunu aldim

Ekli dosyalar

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Baska forumlarda cok kotu seyler gordum o yuzden. tesekur ederim 💖

Kac aylikken yumurta yapiyorlar bilmiyorum ama xayahin 3 aylik oldugunu aldigim yer ve diger konustugum kisiler de soyledi. Poposunda siskinlik goremedim yumusaklik da hissetmedim fakat 1 gunluk ishalinden kalma tuy yolunmasi var o tarafinda.

Bakim rutinim her gun suyunu degistirmek, yemindeki kabuklari alip azaldiysa eklemek ve cok uzun sure durduysa tamamen degismek. ama 1 haftadir baska sehirdeydim baska biri bakti her gun suyunu degisip yemini dedigim gibi yapti. Ben yemek programi hazirladim evde degilken programi yokken de haftada 2 dal dari ve nadir bazi gunler de haslanmis patates veya 2 dilim havuc yedi.

Temizligine gelince ben 3 gunde bir kafesi telleriyle birlikte temizledim. her gun de altini degistirdim bazen gunde iki kere. Tuneklerini yikadim. Oyuncaklarini da yani direkt her seyini temiz tuttum. Ama ben yokken bakan kisi sadece altini degistirmis. Tunekleri oyuncaklari falan yikamamis. Geldigimde de alt tunekte (en cok ustte duruyor o yuzden) diski birikmisti.

Boynunu egerken yakalarsam video cekebilirim simdi cok siklikla yasanan kanat titremesinin videosunu aldim

Kanat titretmesi hayvanın aşırı streste ve korku içinde olduğunu gösteriyor. Ne kadar süredir var bu titreme? Pek hoşuma gitmedi bu durum. Eşinin gözü önünde ölmesinden travma yaşamış olabilir, sahip değişikliğinden, rutinin değişmesinden korkmuş olabilir. Ya da evde çocuk, başka pet varsa ondan korkuyor olabilir. Ama uzun süreli stres hayvanların bağışıklığını düşürerek hastalanmalarına sebep olabilir. Kafesi göğüs ya da kafa hizasında bir yere kaldırın öncelikle. Yüksekte kendilerini güvende hissederler ve daha az korkarlar.

Dışkı sallabaş değil, ancak bir enfeksiyon var. Dışkı suyu şeffaf olması gerekirken, yeşil. Tam sebebin ne olduğunu anlamamız için 3 gün probiyotik vermelisiniz. 4.gün sade su içmişken akşam dışkıları bir daha değerlendirelim.

mamaist.com dan bölünmüş röhnfried entrobac (probiyotik), gerwit (multivamin) almanızı tavsiye ediyorum. Özellikle site ismi verdim çünkü bölünmüş ürün almak risklidir. Satıcının uygun koşullarda ana ürünü saklaması ve hijyen kuralları çerçevesinde paketlemesi gerekir. mamaist sitesinin sahibi şehmus bey ise bu konuda çok dikkatlidir. Her yerden bölünmüş ürün alınmaz özetle.

Entrobac ve gerwite ek, kafeste grit kum yoksa onu da sipariş ediniz. (Entrobac ve gerwiti petshoplarda bulamazsınız, ithal, alman malı, profesyonel ürünler) yeminiz petshop yemiyse yem de sipariş ediniz. Aspurlu karışık yem yamda aspur+darı şeklinde bir rasyon iyi olur.

Ürünler gelir gelmez, 3 gün üst üste, her gün taze hazırlanarak ve şişe su kullanarak entrobac vereceksiniz. Ürünler gelince yazarsanız dozaj ve kullanım şekli hakkında da bilgi veririz. Haberlerinizi bekliyoruz

Ek: kuşu aldığınızda 3 aylık deseler bile aslında 4-5 aylık olabilir. Bazı üretimciler kuş yeme düşünce ayı saymaya başlar. Oysa yeme düşene kadar da 1 ay geçer. Tahminen 4-6 ay aralığında yumurtlamaya hazır hale gelseler de 10-12 aylık olmadan çiftleştirmeyi önermem. Erken yaşta çiftleştirme bir çok soruna sebep olur

Üst Alt