• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşum bitlendi mi

cnslbthn

Yeni Üye
Herkese merhaba öncelikle
1 hafta önce resimdeki bu siyah küçük şeyleri kuşumuzun kafesinde fark ettik bit spreyi aldık ama ölü gibi hareket etmiyorlar hiç. Kafesi her şeyi dezenfekte ettik farklı kafese aldık her gün temizlik yapıyoruz spreyde sıkıyoruz fakat eminde olamadık bit mi değil mi :( kanat altlarında tüylerinde gezinen bir şeyde görmüyoruz. Ekli dosyayı görüntüle 39764
Bu siyah olan şeyler sizce bit mi yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Ekli dosyayı görüntüle 39763

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kuşunuz kaşınıyor mu. Ben bite benzetemedim ama. Ezince böcek gibi dağılıyor mu? Yada kırmızı kan dağılıyor mu?

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhabalar foruma hoşgeldiniz. Bit spreyleri maalesef hiçbir işe yaramıyor aksine kuşta solunum sıkıntısı gibi problemler ortaya çıkarıyor. Bir daha kullanmayın. Öncelikle kuşunuzun streamable.com dan videosunu ekleyip linkini burada paylaşır mısınız.

cnslbthn

Yeni Üye
Kuşunuz kaşınıyor mu. Ben bite benzetemedim ama. Ezince böcek gibi dağılıyor mu? Yada kırmızı kan dağılıyor mu?
hayır hiç kan falan çıkmıyor. ezince de dağılmıyor biz de anlayamadık o yüzden. Yemden falan geliyor olabilir mi hep aynı yemi kullanıyoruz ama

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
hayır hiç kan falan çıkmıyor. ezince de dağılmıyor biz de anlayamadık o yüzden. Yemden falan geliyor olabilir mi hep aynı yemi kullanıyoruz ama
kafesi kemirip boyasını döküyor olabilir mi. Yada kafeste birşeyi kemiriyor olabilir mi? Kafesi kontrol ettiniz mi.

cnslbthn

Yeni Üye
Merhabalar foruma hoşgeldiniz. Bit spreyleri maalesef hiçbir işe yaramıyor aksine kuşta solunum sıkıntısı gibi problemler ortaya çıkarıyor. Bir daha kullanmayın. Öncelikle kuşunuzun streamable.com dan videosunu ekleyip linkini burada paylaşır mısınız.
Merhaba, evet ben de ona zararı olmasından korkuyorum ve bit olduğuna da emin olamıyoruz kaşıntı vs. olayı da çok yok linli ekliyorum çok teşekkürler.
20230115_120916

cnslbthn

Yeni Üye
kafesi kemirip boyasını döküyor olabilir mi. Yada kafeste birşeyi kemiriyor olabilir mi? Kafesi kontrol ettiniz mi.
kendi kafesi pirinç şimdilik geçici bir kafese aldık küçük. Ama yine döküyor. Kafes dışında tüneği var onda duruyor altına beyaz kağıt koyuyoruz yine siyah minik şeyler dökülmüş oluyor anlayamadık bir türlü tabi 1 hafta öncesine göre dökülme daha az

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhaba, evet ben de ona zararı olmasından korkuyorum ve bit olduğuna da emin olamıyoruz kaşıntı vs. olayı da çok yok linli ekliyorum çok teşekkürler.
20230115_120916
Kuş ta kabarma halsizlik vs göremedim. Siz önlem amaçlı dış parazit ilacı uygulayabilirsiniz. Vilmectin, zimec veya avromec. Bunlardan herhangi birini alıp enseye bir damla olacak şekilde uygulayın. Daha sonra enseyi iyice ovalayın ilaç dağılsın. Fakat birde temiz peçeteye yeni yapılmış dışkı fotosu da alalım.

cnslbthn

Yeni Üye
Kuş ta kabarma halsizlik vs göremedim. Siz önlem amaçlı dış parazit ilacı uygulayabilirsiniz. Vilmectin, zimec veya avromec. Bunlardan herhangi birini alıp enseye bir damla olacak şekilde uygulayın. Daha sonra enseyi iyice ovalayın ilaç dağılsın. Fakat birde temiz peçeteye yeni yapılmış dışkı fotosu da alalım.
bu dışkı resmi. Evet baya enerjik hatta sıkıntı yok kendisinde. Vilmectin almayı düşündüm ama onun dozunu iyi ayarlamak gerekiyormuş sanırım Ekli dosyayı görüntüle 39781

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Dışkı düzgün. Siz önlem amaçlı dediğim ilaçlardan birini temin edip enseye bir damla olacak şekilde uygulayın. Dozajı bu şekilde bir damladan fazlası olmasın.

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kuşunuzun kısa bir videosunu ve kafesin özellikle de tabanın şuanki bir resmini görebilir miyiz?

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kuşunuz tüy kapsüllerini döküyor gibi gözüküyor. Onlar bit değil tüy kapsüllerinin dökülen keratin parçacıkları bence. Ama siz yine de önem amaçlı dış parazit ilacı uygulayabilirsiniz 👍

cnslbthn

Yeni Üye
Kuşunuz tüy kapsüllerini döküyor gibi gözüküyor. Onlar bit değil tüy kapsüllerinin dökülen keratin parçacıkları bence. Ama siz yine de önem amaçlı dış parazit ilacı uygulayabilirsiniz 👍
Umarım dediğiniz gibidir dış parazit ilacını yapacağım en kısa zamanda çok teşekkür ederim

Üst Alt