- Hastalık Belirtileri
- Sürekli Gaga kaşıntısı, ağız açıp kapama ve ağızda yem kırma
- Hastalık Belirti Tarihi
- 27 Ağu 2022
- Kullanılan İlaç
- Sucralfate, Metaclor, melox,mtc,enro
2 ay önce muhabbet kuşum bir an da yem kusmaya,kabarmaya başladı ve siyah dışkı yapmaya başladı dışkıda yem de vardı. Hemen dışkı tahlili yapan bir veteriner bulup götürdüm. Dışkısında parazit yumurtası ve kötü bakteri olduğunu söyledi.1 hafta antibiyotik ve vitamin tedavisi uyguladık. Tedavi iyi geldi ancak 2 hafta sonra kuşum tekrar yem kusmaya başladı. Veterineri tekrar getirin dedi ama o hafta yoğun çalıştığım için götüremezdim evde Triflucan vardı 2 yemek kaşığı suya 1 damla damlatıp 5 gün boyunca verdim. Hemen toparladı kuş kusması geçti fakat ilacı bıraktıktan sonra gece dışkıları fazla açık yeşildi ben yine rahat edemedim daha hastalık belirtisi göstermeden Floryadaki kuş veterinerine götürdüm. Dışkı tahlilinde %50 Gram (-) kokobasil bakteri enfeksiyonu çıktı. 4 tane ilaç verdi Sucralfate-Metaclor sindirim düzenleyici Enro(Antibiyotik) ve Amino Asit. Antibiyotiği 10 gün kullandık ve bıraktıktan sonra kuşum bi sabah kabarmaya ve kusmaya başladı dışkı yine siyahtı yem de yemiyordu. Veterinerle iletişime geçtim sebze püresi vermem gerektiğini yemi sindiremediğini yarın için kuşu görmek istediğini söyledi.Dediğini yaptım sabah götürdüm kuşu. Sabah Kabarma fazla yoktu ama aşırı derece gagası kaşınıyordu ve ağzına yem geliyordu sanırım yem kırma sesi geliyordu ağzından.Yine dışkı tahlili yapıldı ve röntgen çekildi. Sonuç ;maya çıktı dedi dışkısında ama bunun için antibiyotiğe gerek yok sirke kürü vericeksiniz 5 gün dedi ayrıca yağ damlacıkları varmış dışkıda karaciğer yağlanmasındsn dolayı ve gonat büyümesi varmış kuşumda kızışma dönemi olduğu için üriner sistem fazla aktifmiş.Seksüel aktivite kusmasıymış bu bir hastalığı yokmuş kuşun. Baştan aşağısını ellemeyin ,öpmeyin sizi eş seçiyor, oyuncakları, çanları kaldırın bunların hepsi gonat büyümesi yapıyormuş. Ve yine sinirdim düzenleyici ilaç verdi gonat büyümesi için melox ve karaciğer içinde mtc diye bir ilaç. Kuşuma 3 gündür ilaçları veriyorum dışkı normal kusma yok fakat aşırı derecede gaga kaşınması,silkelenme ve ağız açıp kapama var ağzında yem kırma sesleri. Veterinere dün videosunu attım hala seksüel aktiviteden diyor. Yahu kuşum artık konuşmuyor bütün gün kaşınıyor tepki vermiyor bana bu sabah baktım göğüs kemiği belirgindi daha önce böyle değildi ama veteriner hala aynı şeyi söylüyor. Korkuyorum acaba kursak mantarı falan mı var doktor anlamadı mı acaba. Kursak mantarında böyle hareketler oluyor mu bir fikir verseniz? Ne yapacağımı şaşırdım.