• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşum bir türlü iyileşemedi

Neşekuş

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Sürekli Gaga kaşıntısı, ağız açıp kapama ve ağızda yem kırma
Hastalık Belirti Tarihi
27 Ağu 2022
Kullanılan İlaç
Sucralfate, Metaclor, melox,mtc,enro
2 ay önce muhabbet kuşum bir an da yem kusmaya,kabarmaya başladı ve siyah dışkı yapmaya başladı dışkıda yem de vardı. Hemen dışkı tahlili yapan bir veteriner bulup götürdüm. Dışkısında parazit yumurtası ve kötü bakteri olduğunu söyledi.1 hafta antibiyotik ve vitamin tedavisi uyguladık. Tedavi iyi geldi ancak 2 hafta sonra kuşum tekrar yem kusmaya başladı. Veterineri tekrar getirin dedi ama o hafta yoğun çalıştığım için götüremezdim evde Triflucan vardı 2 yemek kaşığı suya 1 damla damlatıp 5 gün boyunca verdim. Hemen toparladı kuş kusması geçti fakat ilacı bıraktıktan sonra gece dışkıları fazla açık yeşildi ben yine rahat edemedim daha hastalık belirtisi göstermeden Floryadaki kuş veterinerine götürdüm. Dışkı tahlilinde %50 Gram (-) kokobasil bakteri enfeksiyonu çıktı. 4 tane ilaç verdi Sucralfate-Metaclor sindirim düzenleyici Enro(Antibiyotik) ve Amino Asit. Antibiyotiği 10 gün kullandık ve bıraktıktan sonra kuşum bi sabah kabarmaya ve kusmaya başladı dışkı yine siyahtı yem de yemiyordu. Veterinerle iletişime geçtim sebze püresi vermem gerektiğini yemi sindiremediğini yarın için kuşu görmek istediğini söyledi.Dediğini yaptım sabah götürdüm kuşu. Sabah Kabarma fazla yoktu ama aşırı derece gagası kaşınıyordu ve ağzına yem geliyordu sanırım yem kırma sesi geliyordu ağzından.Yine dışkı tahlili yapıldı ve röntgen çekildi. Sonuç ;maya çıktı dedi dışkısında ama bunun için antibiyotiğe gerek yok sirke kürü vericeksiniz 5 gün dedi ayrıca yağ damlacıkları varmış dışkıda karaciğer yağlanmasındsn dolayı ve gonat büyümesi varmış kuşumda kızışma dönemi olduğu için üriner sistem fazla aktifmiş.Seksüel aktivite kusmasıymış bu bir hastalığı yokmuş kuşun. Baştan aşağısını ellemeyin ,öpmeyin sizi eş seçiyor, oyuncakları, çanları kaldırın bunların hepsi gonat büyümesi yapıyormuş. Ve yine sinirdim düzenleyici ilaç verdi gonat büyümesi için melox ve karaciğer içinde mtc diye bir ilaç. Kuşuma 3 gündür ilaçları veriyorum dışkı normal kusma yok fakat aşırı derecede gaga kaşınması,silkelenme ve ağız açıp kapama var ağzında yem kırma sesleri. Veterinere dün videosunu attım hala seksüel aktiviteden diyor. Yahu kuşum artık konuşmuyor bütün gün kaşınıyor tepki vermiyor bana bu sabah baktım göğüs kemiği belirgindi daha önce böyle değildi ama veteriner hala aynı şeyi söylüyor. Korkuyorum acaba kursak mantarı falan mı var doktor anlamadı mı acaba. Kursak mantarında böyle hareketler oluyor mu bir fikir verseniz? Ne yapacağımı şaşırdım.

Mert.

Eski Forumcu
Ailemize hosgeldiniz kuşun streamable .com üzerinden bir videosunu gorebilirmiyiz ve dışkısını ve agizda beyaz tabaka koku vb şeyler varmı

Neşekuş

Yeni Üye
Teşekkürler. Ağzında koku ve tabaka farketmedim. Dışkıyı akşam eve gidince atarım. Videosunu YouTube’a yükledim buraya ekliyorum. 20 Ekim 2022

Neşekuş

Yeni Üye
20 Ekim 2022 yazan linke tıklayıp izleyebilirsiniz videosunu.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Çok fazla ilaç verilmiş ,sirke yani asid verilmiş bağışıklık çökmüş desem yeridir 🙄 bence kuşu biraz dinlendirin güzel zengin karışım yemler, mamalar ve doğal gıdalar verin sindirim için kömür,grit kum, toprak gibi ürünler kullanabilirsiniz 👍

Neşekuş

Yeni Üye
Çok fazla ilaç verilmiş ,sirke yani asid verilmiş bağışıklık çökmüş desem yeridir 🙄 bence kuşu biraz dinlendirin güzel zengin karışım yemler, mamalar ve doğal gıdalar verin sindirim için kömür,grit kum, toprak gibi ürünler kullanabilirsiniz 👍
Gittiğim veteriner İstanbul’un en iyi kuş veterineri ve bu ilaçlar bi anda bırakılmıyor başlayınca en az 7 gün kullanmak gerekiyormuş. Ben ne yapacağımı şaşırdım artık veteriner diyip güvendim kuşum ne hale geldi. Antibiyotikten sonra böyle oldu ve bana dışkıda maya olduğunu söylüyor maya ve mantar aynı şey değil midir? Kuşun çok fazla ilaç kullandığını da belirttim orda kendilerine ama bu ilaçlardan bişey olmaz dediler mecbur kullanmamız gerekir dediler. Verdiğim para kuşuma feda olsun ama gerçekten artık güvenmiyorum hiç bir veterinere para için bir ton test yaptılar, ilaç verdiler ama sonuç yok.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Gittiğim veteriner İstanbul’un en iyi kuş veterineri ve bu ilaçlar bi anda bırakılmıyor başlayınca en az 7 gün kullanmak gerekiyormuş. Ben ne yapacağımı şaşırdım artık veteriner diyip güvendim kuşum ne hale geldi. Antibiyotikten sonra böyle oldu ve bana dışkıda maya olduğunu söylüyor maya ve mantar aynı şey değil midir? Kuşun çok fazla ilaç kullandığını da belirttim orda kendilerine ama bu ilaçlardan bişey olmaz dediler mecbur kullanmamız gerekir dediler. Verdiğim para kuşuma feda olsun ama gerçekten artık güvenmiyorum hiç bir veterinere para için bir ton test yaptılar, ilaç verdiler ama sonuç yok.
Kuşunuz için yaptığınız herşey için sizi tebrik ediyorum ama o kadar ilaçtan sonra hâlâ düzelme olmadıysa bence yanlış tedavi bence kanatlıdan anlayan başka birine baktırın

Neşekuş

Yeni Üye
Merhaba, Dün eve gittiğimde kuşum iyi durumdaydı farkettiğim şey kuşa ne zaman ilaç versem ondan sonra bu şekilde gaga kaşıması ve ağız açma hareketleri yapıyor 2-3 saat. Doktoruyla görüştüm ilacı kestik gözlemlemeye başladık artık. Çok uzun süre ilaç kullandığı için stres yapıp ilaca karşı reaksiyon gösteriyormuş yavrum. Dışkısını da ekledim sol taraftakiler taze dışkısı, sağdakiler gece dışkıları. Etrafı kırmızı olan dışkıların sebebi dün pancar yedirdim ondan. Teşekkür ederim sizlere her şey için.

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Dışkı kötü durmuyor ama çok ilaç kullanılmış bu yüzden kuşu önce bi dinlendirin bağışıklığı yükseltin bir sonraki tedaviye öyle başlayın. Mantar çok kolay geçmiyor bağışıklık düşünce tekrar nüksediyor.

Neşekuş

Yeni Üye
Dışkı kötü durmuyor ama çok ilaç kullanılmış bu yüzden kuşu önce bi dinlendirin bağışıklığı yükseltin bir sonraki tedaviye öyle başlayın. Mantar çok kolay geçmiyor bağışıklık düşünce tekrar nüksediyor.
Kuşumun dışkı testlerinde mantar çıkmadı hiç. Sadece maya göründü son tahlilde. Mayalar mantara dönüşebilirmiş dikkat edilmezse. Dikkat ediyoruz temizliğine. Teşekkür ederiz

Üst Alt