• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Muhabbet kuşum bir anda hastalandı.

ttr

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
İshal, Kusma, Halsizlik
Hastalık Belirti Tarihi
21 Mar 2026
Merhaba herkese,

Cuma günü gayet iyi olan üç aylık muhabbet kuşum cumartesi sabah keyifsizdi sonra aniden kustu. Bir süre kusma devam etti. Küçük bir yerde yaşadığım için veterinerlerin hepsi kapalıydı. Mecburen aldığım kuşçuya götürdüm, aç kaldığını söyledi ve elle besleme yaptı. Ayrıca salgın olduğunu söyledi. (Sonrasında veteriner ve kuş sahibi olan dostlarım da aynı şeyi söyledi.) Antibiyotik verdi ama bu tip ilaçlara veteriner olmadan vermek istemedim. Git gide halsizleşti yem yemedi su içmedi. Sonra güç bela bir veterinere arayarak ulaştım; tahriş olan midesi için şurup şeklinde olan mide ilacından bir damla önerdi, ertesi gün bakabileceğini söyledi. İlacı verdikten bir iki saat sonra kendi isteği ile dal darı yedi ve su içti. Ertesi gün yine halsiz ve iştahsızdı, elle besleme yaptık. Veteriner çağırınca götürdüm, bu mevsimde sık rastlandığını yem de yemediği için çöktüğünü söyleyerek vitamin-mineral içerikli bir iğne yaptı. Aç bırakmamı, mide ve bağırsağın rahatlaması gerektiğini mide ilacını 6 saatte bir verebileceğimi söyledi. Bu iki gün ishali halsizliği ve iştahsızlığı devam etti. Nefesinde bir problem yok. Henüz 12 saat oldu ama ne semptomları kesildi ne de bir toparlanma var. Sanki daha kötüleşiyor gibi. Çok çaresiz kaldık.

Ekli dosyalar

eyidas

Aktif Üye
Çok geçmiş olsun. Aç bırakıp sadece ilaç vermeyi anlayamadım. Dışkı görselleri paylaşır mısınız. Veterinerler Kanatlı Uzmanı mıydı? Dışkı analizi yapıldı mı? Kanatlı uzmanı olan bir hekim görmeli. Kullandığınız ilaçları da paylaşabilir misiniz? Video ve dışkı görsellerini paylaşabilir misiniz?

eyidas

Aktif Üye
Merhaba herkese,

Cuma günü gayet iyi olan üç aylık muhabbet kuşum cumartesi sabah keyifsizdi sonra aniden kustu. Bir süre kusma devam etti. Küçük bir yerde yaşadığım için veterinerlerin hepsi kapalıydı. Mecburen aldığım kuşçuya götürdüm, aç kaldığını söyledi ve elle besleme yaptı. Ayrıca salgın olduğunu söyledi. (Sonrasında veteriner ve kuş sahibi olan dostlarım da aynı şeyi söyledi.) Antibiyotik verdi ama bu tip ilaçlara veteriner olmadan vermek istemedim. Git gide halsizleşti yem yemedi su içmedi. Sonra güç bela bir veterinere arayarak ulaştım; tahriş olan midesi için şurup şeklinde olan mide ilacından bir damla önerdi, ertesi gün bakabileceğini söyledi. İlacı verdikten bir iki saat sonra kendi isteği ile dal darı yedi ve su içti. Ertesi gün yine halsiz ve iştahsızdı, elle besleme yaptık. Veteriner çağırınca götürdüm, bu mevsimde sık rastlandığını yem de yemediği için çöktüğünü söyleyerek vitamin-mineral içerikli bir iğne yaptı. Aç bırakmamı, mide ve bağırsağın rahatlaması gerektiğini mide ilacını 6 saatte bir verebileceğimi söyledi. Bu iki gün ishali halsizliği ve iştahsızlığı devam etti. Nefesinde bir problem yok. Henüz 12 saat oldu ama ne semptomları kesildi ne de bir toparlanma var. Sanki daha kötüleşiyor gibi. Çok çaresiz kaldık.
Laleli Veteriner Kliniği Manisa forumda daha önce önerilmiş. Vet-Line Veteriner Kliniği, Meyna Veteriner Kliniği, Erbil Veteriner Kliniği. Bunların kuş hizmeti verdikleri yazılmış daha önce. Gittiğiniz veterinerler kanatlı uzmanı değillerse bunları arayıp bilgi almanız gerekirse götürmeniz çok iyi olur

ttr

Yeni Üye
Hayır maalesef değil. Küçük bir yerde yaşadığım için fazla veteriner yok. Aksi gibi bayram olması nedeniyle tek ulaşabildiğim veteriner bu oldu. Midenin boş kalarak asit ve sıvı dengesinin yerine gelebileceğini söyledi. Kendi kendine yemediği gibi çok fazla elimize alıp su mama ilaç verdiğimiz için strese giriyor artık.WhatsApp Image 2026-03-22 at 23.52.42.jpeg

eyidas

Aktif Üye
Hayır maalesef değil. Küçük bir yerde yaşadığım için fazla veteriner yok. Aksi gibi bayram olması nedeniyle tek ulaşabildiğim veteriner bu oldu. Midenin boş kalarak asit ve sıvı dengesinin yerine gelebileceğini söyledi. Kendi kendine yemediği gibi çok fazla elimize alıp su mama ilaç verdiğimiz için strese giriyor artık.Ekli dosyayı görüntüle 103227
@Aslı Ö. @Demet bükay @EzgiA @Semiha S. Ablalarım bir bakabilir misiniz

ttr

Yeni Üye
Ben ilçesindeyim yarın sabahtan önerilen yerlere bakacağım. Umarım yarına çıkabilirim kuşumuz.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Antibiyotik vermediğiniz yerinde olmuş kuşta kursak mantarı varsa etki etmez boşuna ilaç yüklemesi olmuş olur. Ve kuş iyileşme eğilimi göstermez. Dışkı da hastalık var. Buradan öneriler size en fazla karnını doyurun tok tutun kuşu sıcak tutun olur. Yarın arkadaşımızın listelediği yerlerden birine götürmeniz daha uygun olur.

ttr

Yeni Üye
Teşekkür ederim. Kanatlı bakan veteriner bulamıyordum. Sıcak tutmaya özen gösteriyorum sadece tok tutup tutmaya emin olamıyorum veteriner dediği için dinlemek istiyorum lakin halsizliğine dayanamıyorum ve 3 aylık olduğunu düşünerek mama yedirmeye çalışmak istiyorum. Tabi strese girdiği için faydası da olur mu bir fikrim yok.

eyidas

Aktif Üye
Teşekkür ederim. Kanatlı bakan veteriner bulamıyordum. Sıcak tutmaya özen gösteriyorum sadece tok tutup tutmaya emin olamıyorum veteriner dediği için dinlemek istiyorum lakin halsizliğine dayanamıyorum ve 3 aylık olduğunu düşünerek mama yedirmeye çalışmak istiyorum. Tabi strese girdiği için faydası da olur mu bir fikrim yok.
Bildiğim kadarıyla aç kalmak onların en hassas noktası aç kaldıklarında dirençli kalmaları imkansız bence beslemelisiniz kesinlikle ama pek bişey diyemiyorum. Ayrıca kanatlı uzman olmayan veya kuşlardan anlamayan bir veterinerse bence kesinlikle beslemelisiniz. Kendi yemiyorsa elle besleme yapmanız gerek

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Kuş zaten hasta aç bırakarak halsiz olan kuş daha da halsizleşir. Yumurtayı iyice haşlayın sarısının yarısını alın içine az miktar mısır unu ekleyip ılık suyla yoğurt kıvamına getirin iğnesiz şırıngaya 2,5 ml kadar çekip gaga kenarından az az verin.

Üst Alt