• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşum ayağını açamıyor acil yardım eder misiniz?

Kuşadam

Yeni Üye
Muhabbet kuşum ayağının birini 2-3 ay önce ayağını kapattı açamıyordu.bugün öbür ayağıda aynı şekilde kapandı sopasında dururken açabiliyor ama dışarıda açamıyor üstüne basıyor ama ayakları kapalı duruyor.ne yapmam lazım ve istanbul pendikte kuşlara iyi bakan veteriner öneriniz varsa yazar mısınız şimdiden teşekkürler.kuşum ayağını top gibi yapıyor parmaklarını kapıyor.d vitamini alınması gerektiğini söylüyorlar forumlarda ama hangisi alıcam ve nasıl kullanıcam bilmiyorum.

Son düzenleme:

Tarık T.

Eski Forumcu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Güncel birikmiş dışkı resmi ve kısa bir videosunu eklermisiniz.Ayrıca var ise kullandığınız takviyeler nelerdir. Bunu etkileyen çok faktör olabiliyor ben veteriner görmesinden yanayım. Size biraz uzak kalabilir ancak imkanınız var ise kanatlı uzmanı vetform Gözde hocayı tavsiye ederim.

Kuşadam

Yeni Üye
Güncel birikmiş dışkı resmi ve kısa bir videosunu eklermisiniz.Ayrıca var ise kullandığınız takviyeler nelerdir. Bunu etkileyen çok faktör olabiliyor ben veteriner görmesinden yanayım. Size biraz uzak kalabilir ancak imkanınız var ise kanatlı uzmanı vetform Gözde hocayı tavsiye ederim.
dışkısında bir değişiklik yok.c vitamini kullanıyorduk düzenli olarak.dün ise b vitamini içeren bir ilaç aldık onu kullanıyoruz.ayaklarını kapalı tutuyor dışardayken parmakları içeri doğru duruyor.bildiğiniz böyle biz nasıl avuç sıkarsak oda ayaklarını öyle yapıyor.ilaçın adı betisol yeni alınan bide kalamar kemiği aldık.

Sümeyya

Aktif Üye
Yaklaşık bir ay önce benim kuşumun da sol ayağı böyle oldu. Hiçbir şey yokken bir sabah uyandığımda sol ayağını düz zeminde yumruk yapıyordu. Röntgen çekildi kırık vs hiçbir şey yok. Normalde de vitaminleri düzenli kullanıyorum. Daha sonra ayağının altında yaralar çıkmaya başladı. Şu anda parmaklarını yumruk yapma problemi bitti çünkü Megabacteria ile savaşıyoruz. Kursağından ve dışkıdan alınan örnekle anladık ve büyük ihtimalle Megabacteria benim kuşumun ayağına olumsuz etti yaptı çünkü başka belirti yoktu. İnşallah en kısa zamanda iyileşir kuşlarımız . Size tavsiyem vitamin eksikliğinden olduğunu düşünmüyorsanız dışkı ve kursak incelemesi yapan bir veterinere götürün

Kuşadam

Yeni Üye
Yaklaşık bir ay önce benim kuşumun da sol ayağı böyle oldu. Hiçbir şey yokken bir sabah uyandığımda sol ayağını düz zeminde yumruk yapıyordu. Röntgen çekildi kırık vs hiçbir şey yok. Normalde de vitaminleri düzenli kullanıyorum. Daha sonra ayağının altında yaralar çıkmaya başladı. Şu anda parmaklarını yumruk yapma problemi bitti çünkü Megabacteria ile savaşıyoruz. Kursağından ve dışkıdan alınan örnekle anladık ve büyük ihtimalle Megabacteria benim kuşumun ayağına olumsuz etti yaptı çünkü başka belirti yoktu. İnşallah en kısa zamanda iyileşir kuşlarımız . Size tavsiyem vitamin eksikliğinden olduğunu düşünmüyorsanız dışkı ve kursak incelemesi yapan bir veterinere götürün
çok veteriner gezdik bulunduğumuz yerde ama hiçbiri kuşlardan anlamıyor.ayağının altında herhangi bir yara görmedim ben öbür ayağı 3-4 aydır öyle çünkü dışkısında hiçbir değişiklik yok.d vitamini önerenler olmuş bu durumda ondan alıp ondan vermeyi deniyeceğim.yaklaşık 3-4 kez kızgınlık yumurtası yaptı bir seferinde biraz sıkıştı gidip veterinerde çıkarttırdık.ondan dolayı kalsiyum eksikliği olabilir belki bilmiyorum.kuşunuza geçmiş olsun inşallah en yakın zamanda benim kuşumda sizin kuşunuzda iyileşir.vitamin takviyesi yapmaya ve kalamar kemiği vermeye devam edip artı olarak masaj yapıyoruz.böyle kontrol etmeye devam edicem.başka bir öneriniz veya tavsiyeniz olursa yazmaktan çekinmeyin.teşekkür ederim.

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
B vitamini sinir sistemine iyi gelir, veterinerden alıp ağıza damlatın veya BT amin Forte alip suya damlatın. Bir de pet şişelerde satılan su kullanın mineral alsın. Kalamar kemiği yesin, d vitamini takviyesi iyi gelir. Tatlı badem yağı ile masaj yapın ve fazla yağı da peceteyle silebilirsiniz :) Kuş Kumunu da ihmal etmeyin

mirage92

Yeni Üye
Bizim kuşumuzda da vardi aynı durum, görüntünün aynısı. Tünekte normalken tünek dışında ayağı bu hale geliyordu. Kalsiyum ve d vitamini veriyorum. Ciddi oranda düzelme var.

Kalsiyumu veteriner hap olarak verdi. Toz haline getirdim yeminin üzerine serpiyorum mercimek tanesi kadar. (Haftada iki kez) D vitaminini de sevdiği meyvelerin sebzelerin üzerine bir damla damlatiyorum.

Kuşadam

Yeni Üye
B vitamini olarak betisol kullanıyorum suyuna 4 damla şeklinde,kalsiyum için ise kalamar kemiği kullanıyorum.masaj sabah ve akşam yapıyoruz.kuş maması varmış yumurtayla yapılan onu önerir misiniz? Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.önerdiğiniz ilaçlara ve tavsiyelere bakacağım.

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
B vitamini olarak betisol kullanıyorum suyuna 4 damla şeklinde,kalsiyum için ise kalamar kemiği kullanıyorum.masaj sabah ve akşam yapıyoruz.kuş maması varmış yumurtayla yapılan onu önerir misiniz? Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.önerdiğiniz ilaçlara ve tavsiyelere bakacağım.
B vitamini olarak kanatlı veterinerden alıp ağıza damlatırsanız daha hızlı sonuç alırsınız zaten b vitamini kuşların vücudunda depolanmayan bir vitamin. Tavsiyem o yönde olur ve kalamar kemiğini de eksik etmeyin bu dönemde çok önemli

Üst Alt