• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet Kuşum Ayağı Kopacak!!

readmex

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Ayak Kızarık ve Morarma , Kangrende olabilir
Hastalık Belirti Tarihi
5 Ağu 2023
Kullanılan İlaç
Thiocilline
Muhabbet kuşum çok canlı bir kuştu . Hızlı hareket eder korkak bir kuştu 2 hafta önce ayağını kafes tülüne gece takmış galiba yada nedenini tam bilmiyorum ayağı fotoğraftaki gibi oldu. Krem sürüyoruz ancak ayağına tam basamıyor bazen titriyor lütfen ne yapmamız gerek

Tarık T.

Eski Forumcu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Muhabbet kuşum çok canlı bir kuştu . Hızlı hareket eder korkak bir kuştu 2 hafta önce ayağını kafes tülüne gece takmış galiba yada nedenini tam bilmiyorum ayağı fotoğraftaki gibi oldu. Krem sürüyoruz ancak ayağına tam basamıyor bazen titriyor lütfen ne yapmamız gerek
Elinize aldığınızda parmağınızı kavrayabiliyormu? Yoksa hiç tutamayıp sürekli havada mı duruyor? Kavrayamıyorsa bence bir kanatlı uzmanına röntgen çektirin.

readmex

Yeni Üye
Elinize aldığınızda parmağınızı kavrayabiliyormu? Yoksa hiç tutamayıp sürekli havada mı duruyor? Kavrayamıyorsa bence bir kanatlı uzmanına röntgen çektirin.
3 5 gün önce kavrayabiliyordu ama şuanda galiba gene ayağını acıtmış elime aldığımda ayağını kaldırıyor ancak kafesin içinde tahtada ve salıncakta ayağını koyuyor

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Büyük ihtimalle ayağındaki o kıvrım yerinde tülün ipliği kaldı yada tül dolandı. O kıvrım yerdeki ipliği cımbızla çıkarmanız gerekiyor. Çıkarmazsanız daha da kötüleşir ayak. Ama bunu siz yapabilir misiniz bilmiyorum. Nerede ikamet ediyorsunuz kanatlı uzman önerelim. Vakit kaybetmeyin.

readmex

Yeni Üye
Büyük ihtimalle ayağındaki o kıvrım yerinde tülün ipliği kaldı yada tül dolandı. O kıvrım yerdeki ipliği cımbızla çıkarmanız gerekiyor. Çıkarmazsanız daha da kötüleşir ayak. Ama bunu siz yapabilir misiniz bilmiyorum. Nerede ikamet ediyorsunuz kanatlı uzman önerelim. Vakit kaybetmeyin.
Konya’da yaşıyorum

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
kafesinizde tül varsa takılmış ve kurtulmuştur kangren olursa allah korusun kuruyup düşecektir görünürde birşey yok ise veterinerde birşey yapamaz

readmex

Yeni Üye
kafesinizde tül varsa takılmış ve kurtulmuştur kangren olursa allah korusun kuruyup düşecektir görünürde birşey yok ise veterinerde birşey yapamaz
Açıkçası ayağı kurudu morarma oluyor bazen morarma gidiyor ama krem sürmeden önce hızla ağzını açıp kapatıyordu kremi sürünce rahatladı bazen ayağını ısırıyor

readmex

Yeni Üye
Açıkçası ayağı kurudu morarma oluyor bazen morarma gidiyor ama krem sürmeden önce hızla ağzını açıp kapatıyordu kremi sürünce rahatladı bazen ayağını ısırıyor
Geçen günlerde ayağı iyiydi basabiliyordu ama şu 2 3 gündür yine eskiye döndü kafes içinde tahtaya salıncağına basıyor ama elime falan alayım basamıyor

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Ancak baktığımda ip yok gibi duruyor ancak ayağının o kısmı baya açık sarı iltihapta akmış biraz derin yarasının hızlıca iyileşmesi için önereceğiniz birşey varmı
Çok ince şekilde dolandığı için baktığınızda ip gözükmeyebilir. Dediğiniz merhem de olur terramicyn de olur günde iki kez masaj yaparak iyice yedirerek sürünüz. Eczaneden devit3 alıp bir hafta boyunca ağıza bir damla olacak şekilde damlatınız. Eğer herhangi bir ilerleme olmazsa mutlaka kanatlı uzmana götürün.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Bir büyüteç ya da telefon kamerasını zoom yaparak bakın. Orada görünüşe göre ip kalmış. Onu almanız gerek. Ayağına teramisin merhem sürün. Ama ipi almazsanız kremde maalesef fayda etmeyecektir. Kuşu birisi sıkıca tutsun siz iyice bakın.

Geçenlerde karşılaştığım bir durumu anlatayım. Arkadaşımın kuşunu gördüm ayağında morarma kızarma yara vs yok. Ama ayağı dikkatimi çekti çizgi şeklinde ete gömülmüş bir şekil vardı. Kuşunda keyfi yerinde ayağınada gayet iyi basıyor vs. Telefon kamerasını zoom yaparak baktım ip dolanmış ete gömülmüş. Biraz uğraştım çıkardım. İpi bünyesi nasıl tolere etmiş anlamadım ama birgün bir şekilde kendini belli edecekti belki çok geç kalmış olunacaktı.

Üst Alt