• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet Kuşum asla meyve/sebze yemiyor.

Limontane

Yeni Üye
Iyi akşamlar.
Muhabbet kuşuma karışık yem haricinde yararlı meyve- sebzeler yedirmek istiyorum, bazen onların üstüne minik yemlerden serpiştiriyorum, bazen küçücük parçalara verip yemesini bekliyorum ama asla yem harici bir şey yemiyor. Hatta gördüğü an kaçıyor onlardan.
Ne yapmamı önerirsiniz?

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
Herhangi bir sorun yok bu durumda. Istemiyorsa zorla yediremezsiniz sonucta birakin yemesin. Ya da en azindan yumurta mamasina rendelenmis havuc , kabak , brokoli gibi urunleri karistirip verebilirsiniz.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kuru incir verebilirsiniz 😊 sebzelerden kara lahana yaprağına yok diyeni görmedim

Meri

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Iyi akşamlar.
Muhabbet kuşuma karışık yem haricinde yararlı meyve- sebzeler yedirmek istiyorum, bazen onların üstüne minik yemlerden serpiştiriyorum, bazen küçücük parçalara verip yemesini bekliyorum ama asla yem harici bir şey yemiyor. Hatta gördüğü an kaçıyor onlardan.
Ne yapmamı önerirsiniz?
Aynı durum benimkinde de var, 1 senedir marul harici bir şey yediremedim. Hala ısrar ediyorum meyve koyduğumda çok ilgili davranıyor ama tek yaptığı koparıp koparıp atmak, onun yenecek bir şey olduğundan haberi yok sanırım ☺ Bunun yüzünden sağlık sorunu yaşamadı hiç, haftada 1 multivitamin (gerwit) veriyorum.

Limontane

Yeni Üye
Herhangi bir sorun yok bu durumda. Istemiyorsa zorla yediremezsiniz sonucta birakin yemesin. Ya da en azindan yumurta mamasina rendelenmis havuc , kabak , brokoli gibi urunleri karistirip verebilirsiniz.
Denedim ama Onları da yemiyor. Yumurta gördüğü an kaçıyor

BurcuAkdmr1

Yeni Üye
Iyi akşamlar.
Ne yapmamı önerirsiniz?
Benim yavrum ise sadece yumurtanın sarısını yiyor :) salata, marul, meyve çok denedim ama maalesef yemedi. Haftada bir avi veriyorum :)

Sütocuk

Yeni Üye
Benim kızım da sadece salatalık ve havuç yiyor başka sebzelerden korkuyor

ByAreS

Aktif Üye
Bizim kuş artık abarttı :) ızgara tavuk şiş kanat yiyor :) utanmasa birgünde balık ızgara yap diyecek

ByAreS

Aktif Üye
Iyi akşamlar.
Ne yapmamı önerirsiniz?
Biz böyle durumlarda eğerde yemesini istediğimiz birşey varsa yediğindede hoşuna gidecek ise önce ona uzatıyorum geri çekiliyorsa kendim yiyormuş gibi yapıyorum birdaha uzatıyorum yaklaşıyor sonra tekrar kafasını çekiyor ve birdaha ben yiyormuş gibi yapıp ağzımı oynatıyorum hatta ağzımda tutup ona uzatıyorum al diye bakıyorum almak için uzanıyor sonra elime alıp elimle veriyorum ve yiyor.Bunuda bir deneyin biraz yaklaşımdan da kaynaklı olabiliyor bilmediği denemediği birşeyi görünce istemiyorlar.

Üst Alt