• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşum aşağı bakıp duruyor ve kaşınıyor

eylulnisaa

Yeni Üye
Birkaç gündür evde yoktum kuşum annemleydi. Enerjikti beni görünce ötüyo falan ama sürekli aşağıya bakıyor. Yani mesela benim sevmem için kafesinin üstüne çıktı ama arada bir aşağı baktı tam olarak kafesinin altına mı bakıyor yoksa ayağına mı anlayamadım. Sonra bugün bunu salıncağının üstünde yaparken farkettim ama baktığımda aslında kafasını salıncağa sürterek kaşıyordu.Sonra bende kafesini temizleyeyim bari dedim belkide kafesi pistir ondan öyle yapıyodur dedim. Tam temizlerken 2 3 gün önce marul koymuştuk kafesine sevdiği için hepsini yememiş marulda böyle bozulmuş gibiydi yumuşamıştı.Bir baktım marulu tutturduğumuz mandalın üstünde aşırı küçük nokta gibi böcekler vardı. Acaba bu böcekler kuşumun üstüne gelmiş olabilir mi ondan mı kaşınıyordu? Kusura bakmayın çok uzun oldu ama yardım lazım.

EzgiA

Tutkulu
Kıdemli Üye
Merhaba. Ense Damlası Yaptıysanız Korkmayın. Gelmez Gelse Bile Ölür. Bit Olduğunu Düşünmüyorum. Gıda Boceklenmesidir. Siz Kafesin Her Yerini Dezenfekte Edin. Ense Damlasida Her İhtimale Karşı Yapın. Yemlik Suluk Her Şeyi Yıkayın. Tazeleyen Yenileyin.

mortsvivants

Müdavim
Ek olarak tüylerine ve ayaklarına kekik suyu ile fısfıs yapabilirsiniz, bakteriyi yok eder

eylulnisaa

Yeni Üye
Merhaba. Ense Damlası Yaptıysanız Korkmayın. Gelmez Gelse Bile Ölür. Bit Olduğunu Düşünmüyorum. Gıda Boceklenmesidir. Siz Kafesin Her Yerini Dezenfekte Edin. Ense Damlasida Her İhtimale Karşı Yapın. Yemlik Suluk Her Şeyi Yıkayın. Tazeleyen Yenileyin.
Bit mi bilmiyorum kafesini temizledim şuan kuşum sürekli yere baktığı için. Sonra kuşumun suluğunun içinden kurt çıktı 3 tane...Şimdide onu severken üzerinde bir tane o böcekten gördüm aşağı bakmıyormuş büyük ihtimal o böceğe bakıyormuş onu farkettim. Sürekli kaşınıyordu gün içindede ne yapabiliriz...

mortsvivants

Müdavim
Bit mi bilmiyorum kafesini temizledim şuan kuşum sürekli yere baktığı için. Sonra kuşumun suluğunun içinden kurt çıktı 3 tane...Şimdide onu severken üzerinde bir tane o böcekten gördüm aşağı bakmıyormuş büyük ihtimal o böceğe bakıyormuş onu farkettim. Sürekli kaşınıyordu gün içindede ne yapabiliriz...
Kurt mu çıktı? Yemini de kontrol edin bozulma var mı diye, neden sebze verdikten sonra temizlemediniz kafesini? Hijyen şart. Dış parazit damlası uygulamış mıydınız?

mortsvivants

Müdavim
Dış parazit damlası uygulamadıysanız: Vilmectin alın, veteriner kliniklerinde bulunuyor. Bulamazsanız da mamaist.com WhatsApp hattından Şehmus hocayla iletişime geçin, yardımcı olacaktır.
Ensesine 1 damla damlatıp masaj yapın ve 10 gün sonra tekrar edin. Ardından 2-3 ay sonra bu işlemi tekrarlayın. Bunu yaparken de kafesi ve diğer tüm malzemelerini virkon s ya da sirkeli su ile iyice temizleyin. Malzemeleri kaynar suda yıkayın. Tamamen geçmesi için bunu uygulamanız gerek, gün içinde yapacağınız başka uygulama sorunu ortadan kaldırmayacaktır.

zezeynep

Aktif Üye
Hassasiyeti olanlar için fotoğraf eklemeyeceğim fakat googleden marul böceği veya marul biti seklinde arama yapın eğer bu bocekler ise sadece yaprak ile beslenirler diye biliyorum. Marul kuşlar için guzel bir besin olsada temizlenmediğinde buyuk sorun teşkil eder iyice yıkanması gerekiyor. 2-3 gün durması ve onu tüketmesi sorun olacaktır. Kurt demenizde @mortsvivants arkadaşımızın dedigi gibi yem bozukluğunu dusundurttu. Kafesin güzelce temizlenmesi gerekiyor🙏 geçmis olsun

zezeynep

Aktif Üye
Bir de kusun hapsırması için bir konu açmıssınız dengede duramadiğını demissiniz. Hocalarımız daha iyi bilgilendirirler ama eğer yem bozuksa ve onu tuketiyorsa zehirleyebilir.

eylulnisaa

Yeni Üye
Bir de kusun hapsırması için bir konu açmıssınız dengede duramadiğını demissiniz. Hocalarımız daha iyi bilgilendirirler ama eğer yem bozuksa ve onu tuketiyorsa zehirleyebilir.
Hassasiyeti olanlar için fotoğraf eklemeyeceğim fakat googleden marul böceği veya marul biti seklinde arama yapın eğer bu bocekler ise sadece yaprak ile beslenirler diye biliyorum. Marul kuşlar için guzel bir besin olsada temizlenmediğinde buyuk sorun teşkil eder iyice yıkanması gerekiyor. 2-3 gün durması ve onu tüketmesi sorun olacaktır. Kurt demenizde @mortsvivants arkadaşımızın dedigi gibi yem bozukluğunu dusundurttu. Kafesin güzelce temizlenmesi gerekiyor🙏 geçmis olsun
Çok sağolun bu sabah kafese baktık salıncağı çürümüş eskimiş o böcek yapmış içinden bir sürü küçük böcek çıktı onlar marul böceği falan değilmiş yani...Kim bilir ne zamandir oradaydılar onlar bizim sorumsuzluğumuzdan kaynaklandı. Salıncağına alıştığı için hiç şuana kadar değiştirmedik... Şuan arıttık salıncağı ama değiştirmek daha iyi gibi çünkü hayvan yine salıncağından aşağı bakıp duruyor çözemedim..

mortsvivants

Müdavim
Çok sağolun bu sabah kafese baktık salıncağı çürümüş eskimiş o böcek yapmış içinden bir sürü küçük böcek çıktı onlar marul böceği falan değilmiş yani...Kim bilir ne zamandir oradaydılar onlar bizim sorumsuzluğumuzdan kaynaklandı. Salıncağına alıştığı için hiç şuana kadar değiştirmedik... Şuan arıttık salıncağı ama değiştirmek daha iyi gibi çünkü hayvan yine salıncağından aşağı bakıp duruyor çözemedim..
O salıncağı tamamen atın, alışmasından ziyade sağlığı daha önemli. Önlem amaçlı da dış parazit uygulaması yapmanızı öneririm. Sürekli aşağı bakması normal değil diye düşünüyorum. Streamable.com üzerinden videosunu paylaşır mısınız? Dışkı resimlerini de atın bilgili arkadaşlar cevaplayacaktır

eylulnisaa

Yeni Üye
O salıncağı tamamen atın, alışmasından ziyade sağlığı daha önemli. Önlem amaçlı da dış parazit uygulaması yapmanızı öneririm. Sürekli aşağı bakması normal değil diye düşünüyorum. Streamable.com üzerinden videosunu paylaşır mısınız? Dışkı resimlerini de atın bilgili arkadaşlar cevaplayacaktır
Watch unnamed | Streamable
Bu dün cektigim videoydu arada daha uzun surede bakiyor
20250129_194230.jpg

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kafesi tüm ekipmanları elden geçirin. Elinizde virkon s varsa temizleyin yoksa karbonatlı suda olur. Videosu çok kısa ama oyun mu yapıyor salıncağa tam anlayamadım. Genel anlamda dışkılar problemli değil. Bazıları leke bırakmış. Probiyotik kullanmanızı tavsiye ederim. Kanatlıoil prozim yada entrobac alınız. Haftanın belirli günlerinde suyuna koyunuz. İsterseniz daha net anlaşılır video ekleyin bakalım.

eylulnisaa

Yeni Üye
Kafesi tüm ekipmanları elden geçirin. Elinizde virkon s varsa temizleyin yoksa karbonatlı suda olur. Videosu çok kısa ama oyun mu yapıyor salıncağa tam anlayamadım. Genel anlamda dışkılar problemli değil. Bazıları leke bırakmış. Probiyotik kullanmanızı tavsiye ederim. Kanatlıoil prozim yada entrobac alınız. Haftanın belirli günlerinde suyuna koyunuz. İsterseniz daha net anlaşılır video ekleyin bakalım.
Kameram pek iyi değil kusura bakmayın yakından çekemedim
Watch unnamed | Streamable
Bu videoyu koyarkende birden hareketlendi ve salıncağındaki o durduğu pembe yerin altına bakmaya başladı acaba korkuyo olabilir mi sürekli kafasını eğiyo çünkü.Sesi falan iyi yanına gittiğimde haraketli ama niyeyse yanına yaklaşmadığımda sıksık yapmaya başladı yalnız kaldığından mı yapıyo acaba yoksa başka bir şey mi?Birde çok kuyruğu titriyor ve yem yerken garip ince bir ses çıkıyor sanki boğuluyor gibi acaba hızlı yediğinden mi anlayamadım..Çok soru sordum kusura bakmayın🙏

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Önce o ballı yemi çıkartın kafesten. Bal dedikleri bal falan değil bayatlamış yemleri kimyasal yapıştırıcı ile yapıştırıyorlar. İkincisi ayna o da çok sağlıklı değil kuşlar için. Diğeri de kuyruk titremesi ne zamandır var. Sadece yem yerken mı yoksa sürekli mi. Eğer sürekli o şekilde ise kuyruk solunumda sıkıntı var demektir.

eylulnisaa

Yeni Üye
Önce o ballı yemi çıkartın kafesten. Bal dedikleri bal falan değil bayatlamış yemleri kimyasal yapıştırıcı ile yapıştırıyorlar. İkincisi ayna o da çok sağlıklı değil kuşlar için. Diğeri de kuyruk titremesi ne zamandır var. Sadece yem yerken mı yoksa sürekli mi. Eğer sürekli o şekilde ise kuyruk solunumda sıkıntı var demektir.
Çok sağolun🙏.Surekli titriyor kuyruğu uyurken bile...

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Çok sağolun🙏.Surekli titriyor kuyruğu uyurken bile...
Nefes açıcı takviyeler ile destekleme yapın. Misal turbo respiratory nefes açıcı. Arada kekik spreyi yapın burnuna fısfıslama şeklinde. Bu şekilde biraz devam edin. Eğer hala bu şekilde kuyrukta sekme devam ederse. Doksisiklin etken maddeli ilaç kullanılabilir. Ve ense damlası da yaptırın. Ama kanatlı uzmandan destek alırsanız daha sağlıklı olur.

Üst Alt