• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşum arada vık vık sesi çıkarıyor

pajduskasv

Yeni Üye
Merhabalar yeni bir üyeyim ve konuyu yanlış yere açtıysam özür dilerim.Muhabbet kuşum 5 yıldır bizlerle birlikte.Öğlen vakitleri kafesten çıkıp 1-2 saat boyunca gezip uçup aynalarla sohbet eder bu şekilde devam edip durur.Arada geceleri vık vık sesi çıkarıyor,ışığı açınca 3 dk sonra vık vık sesi kesiliyor ve rahat bir biçimde uyuyor ve bazen de öğlen vaktinde de yapıyor ama ufak tefek yapıyor.Neşesi,istahı falan hepsi normal bir şekilde duruyor, 6 ay öncede suluğuna vitamin kullanıyoruz çok az bir şekilde dışarıdan yemek verdiğimiz için aynalara suluğuna kusmaktadır.Yemek verince de gidip kusuyor sonra geceleri vık vık sesi çıkarıyor.Şuan dışarıdan yemek vermiyoruz arada bir çıkarıyor bu sesi.Sizce muhabbet kuşu iyi mi,birde nasıl bir fotoğraflar göstermeliyim size şimdiden teşekkürler

Tahapro

Yeni Üye
Gözünde birşet var mantar gibi üstad bakmaları ronay Ayk şehmus bakır

pajduskasv

Yeni Üye
Daha net çekeyim göz tarafını ? Aynada çekdim fotoğrafı bana yaşlılıktan geldiydi göz tarafı yada hep öyleydi hatırlamıyorum

Son düzenleme:

Tahapro

Yeni Üye
Dışkı fotoğrafını atabilirmisinz

Çiço

Aktif Üye
Merhabalar yeni bir üyeyim ve konuyu yanlış yere açtıysam özür dilerim.Muhabbet kuşum 5 yıldır bizlerle birlikte.Öğlen vakitleri kafesten çıkıp 1-2 saat boyunca gezip uçup aynalarla sohbet eder bu şekilde devam edip durur.Arada geceleri vık vık sesi çıkarıyor,ışığı açınca 3 dk sonra vık vık sesi kesiliyor ve rahat bir biçimde uyuyor ve bazen de öğlen vaktinde de yapıyor ama ufak tefek yapıyor.Neşesi,istahı falan hepsi normal bir şekilde duruyor, 6 ay öncede suluğuna vitamin kullanıyoruz çok az bir şekilde dışarıdan yemek verdiğimiz için aynalara suluğuna kusmaktadır.Yemek verince de gidip kusuyor sonra geceleri vık vık sesi çıkarıyor.Şuan dışarıdan yemek vermiyoruz arada bir çıkarıyor bu sesi.Sizce muhabbet kuşu iyi mi,birde nasıl bir fotoğraflar göstermeliyim size şimdiden teşekkürler
Ben Bu Konularda Pek Bilgili Değilim Ama Ağrısı Olabilir Şehmus Ve Ronay Abi Yardımcı Olacaktır

Mustafaaaa

Paylaşımcı
Kuş sesi çıkarırken kuyruğunu yukarı aşağı hareket ettiriyor mu? Sesi çıkarırken video atarsanız daha iyi olur. Ayrıca yeni yapılmış dışkıları ekleyin.

pajduskasv

Yeni Üye
Yeni yapılmış dışkı için bekliyorum belli yerlere peçete koydum yaparsa onunda fotosunu yollayım şuan video atayım ama nasıl atılıyor buraya mp4 kabul etmiyor

Tahapro

Yeni Üye
Kamera nızdan çekin dosya ekle bölümünden dökümanlara tıklayın en üsteki videoyu gönderin sonra cevap yaz bölümüne tıklayın

pajduskasv

Yeni Üye
Vık vık sesini çok fazla yemek yiyip kusduğunda yapıyor şuan kendi yeminden yiyor dışarıdan dediğim gibi yemek vermiyoruz çok fazla bir vık vık sesi duyulmuyor.Sanırım çok fazla yemek yediğinden oluyordu.

Tahapro

Yeni Üye
Galiba içiniz rahat etmezse veterinere götürebilirsiniz

pajduskasv

Yeni Üye
Arkadaşlar konuyu güncelliyorum, bugün muhabbet kuşum vefat etmiştir. Yardımlarınız için teşekkürler 1 sene daha bizimle birlikte çok güzel bir şekilde yaşadı ve veda etti. :cry:

cicikuş22

Yeni Üye
Kuşunuzun vikvik sesinin sebebini öğrenebildiniz mi acaba

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
Kuşunuzun vikvik sesinin sebebini öğrenebildiniz mi acaba
Merhaba, vik vik sesinin genel sebepleri , burun tıkanıklığı, üst solunum yolu enfeksiyonu, hava kesesi rahatsızlığı, üşütme nedeniyle genellikle bunlardan birisidir , yeni konu açabilirseniz daha iyi yardımcı olabiliriz 😊

Üst Alt