• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Muhabbet kuşum aniden durgunlaştı

mel1

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
durgunluk, ötmeme
Hastalık Belirti Tarihi
29 Haz 2025
Arkadaşlar bu sabaha kadar 2 yaşında erkek muhabbet kuşumun hiçbir şeyi yokken bu sabah inanılmaz durgunlaştı. yem yiyor, dışkısında da bir anormallik yok ama sürekli uyuyor, en yorulduğu zamanlarda arkasını dönüp uyumaz şimdi ise ara sıra öyle uyuyor, veterinere götürmeye de korktum dışarı çıktığında inanılmaz stres yapıyor yorgun haliyle daha kötü olur diye düşündüm ne yapmalıyım birden ne olmuş olabilir herhangi bir yem, ortam değişikliği de yapmadım. Nefes alıp verirken ara sıra kanatlarını kaldırtıyor, yanına gittiğim zaman kendini sevdirmeye geliyor. Marul verdim onu yedi, susmayan hayvan bugün hiç ses çıkarmıyor.

Mert G.🥇

Eski Forumcu
Kafeskuslarıcom Öğrencisi
Kıdemli Üye
Arkadaşlar bu sabaha kadar 2 yaşında erkek muhabbet kuşumun hiçbir şeyi yokken bu sabah inanılmaz durgunlaştı. yem yiyor, dışkısında da bir anormallik yok ama sürekli uyuyor, en yorulduğu zamanlarda arkasını dönüp uyumaz şimdi ise ara sıra öyle uyuyor, veterinere götürmeye de korktum dışarı çıktığında inanılmaz stres yapıyor yorgun haliyle daha kötü olur diye düşündüm ne yapmalıyım birden ne olmuş olabilir herhangi bir yem, ortam değişikliği de yapmadım. Nefes alıp verirken ara sıra kanatlarını kaldırtıyor, yanına gittiğim zaman kendini sevdirmeye geliyor. Marul verdim onu yedi, susmayan hayvan bugün hiç ses çıkarmıyor.
Merhabalar, güncel dıskısını ve videosunu görebilir miyim?

mel1

Yeni Üye
Merhabalar, güncel dıskısını ve videosunu görebilir miyim?
şu an dışkısını görüntüleyemiyorum yeni kum koydum, yem yemeye gitti altına peçete koymaya da korktum her şeyden tedirgin oluyor. ayrıca topları ve halkaları var onlarla da yavaş yavaş oynuyor, konuşuyor ama yinede her zamanki haline göre halsiz, ayrıca normale göre su da içmiyor.

Son düzenleme:

mel1

Yeni Üye
Merhaba açlık dışkısı yapmış beslenmesi gerekli
kendisi kaç kere yemine gitti bende elimden yedirdim bayağı bir, marul verdim onu da yedi, biraz daha yem yedirmeli miyim? ayrıca normal tüy dökme zamanından farklı son videodaki gibi küçük küçük tüyler döküyor bundan kaynaklı olabilir mi rahatsızlığı?

Mert G.🥇

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
kendisi kaç kere yemine gitti bende elimden yedirdim bayağı bir, marul verdim onu da yedi, biraz daha yem yedirmeli miyim? ayrıca normal tüy dökme zamanından farklı son videodaki gibi küçük küçük tüyler döküyor bundan kaynaklı olabilir mi rahatsızlığı?
Elle besleme mamasıyla besleme yaparsanız daha sağlıklı olur

Mert G.🥇

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
nasıl yapılıyor o peki ve genel olarak ne söyleyebilirsiniz? şu an elimde bayağı bir yem yedirdim sessizliği devam ediyor ama uykusu çok az açıldı. dışkısı da tekrardan normale döndü
Tekrar dıskı görelim. Elle besleme maması ve aparatı tahmin etmeniz lazım. Onlar gelene kadar yumurtanın sarısını haslayıp su ile yoğurt kıvamına getirip. Çay kaşığıyla besleyin lütfen

Üst Alt