• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşum ani hareketler yapıyor

Pnar

Aktif Üye
Merhabalar muhabbet kuşum 4 aylik.her sey normalken bi anda tik gibi de defil refleks gibi ani hareketler yapıyor bazen o kadar siddetli oluyor ki kendisi de sinirli şekilde ötüyor o nedenle.ucuyor konuyor yerinde duramiyor.ama anormal bisey oldugunun farkindayim.onun disinda gayet normal hic.bi sıkıntısı yok.bunun nedeni nedir litfen cevaplayabilir misiniz bulundugum yerde kus veterineri yok :(
Teşekkür ederim

Pnar

Aktif Üye
Merhabalar muhabbet kuşum 4 aylik.her sey normalken bi anda tik gibi de defil refleks gibi ani hareketler yapıyor bazen o kadar siddetli oluyor ki kendisi de sinirli şekilde ötüyor o nedenle.ucuyor konuyor yerinde duramiyor.ama anormal bisey oldugunun farkindayim.onun disinda gayet normal hic.bi sıkıntısı yok.bunun nedeni nedir litfen cevaplayabilir misiniz bulundugum yerde kus veterineri yok :(
Teşekkür ederim
Teşekkür ederim

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Lütfen tahta tünek kullanınız 🙏

Pnar

Aktif Üye
Ortamdaki sesten rahatsız oluyor ya da heyecanlanıyor olabilir
Yani ortamda rahatsiz olabilecegi bir ses yok genelde de kafes dışında odada takılıyor.bir anda bu hareketlere basliyor ucarken de yamuk ucuyor o anlarda.anlayamiyorum.bazen cok artiyor.

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Yani ortamda rahatsiz olabilecegi bir ses yok genelde de kafes dışında odada takılıyor.bir anda bu hareketlere basliyor ucarken de yamuk ucuyor o anlarda.anlayamiyorum.bazen cok artiyor.
Ortamda korktuğu bir şey ya da biri olabilir mi ya da daha önce uçarken bir yere çarptı mı? Travması olabilir kokuyor olabilir uçmaktan

Pnar

Aktif Üye
Ortamda korktuğu bir şey ya da biri olabilir mi ya da daha önce uçarken bir yere çarptı mı? Travması olabilir kokuyor olabilir uçmaktan
Korktugu biri ya da bir sey yok bulundugu oda da serbestce ucuyor ben surekli onunla vakit geciriyorum.keyfi yerinde normalde.aniden bu sekilde oluyor iki dk.kadar sonra bitiyor.anlayamadim neyse peki tesekkur ederim ilginiz icin.

Kemal88

Yeni Üye
Enerjisini atmak istiyor bence. Bir süre uctuktan sonra sakinleşiyorlar.

Umut S.

Müdavim
Kıdemli Üye
ben de heyecanlandığı için öyle yaptığını düşünüyorum. ayrıca kafes içi çok düzensiz, tahta tünek kullanıp hareket alanının daha kolay ve geniş olabileceği düzende yerleştirin lütfen

Kemal88

Yeni Üye
İshali vardi agrisi fil
Anladım.umarim sadece bunlardir biraz rahatladim.uzuluyordum.tesekkur ederim
Benim kuşlar kafeste durmaya hiç alışkın değiller, kafese koymak zorunda kaldığım zamanlar eklediğiniz videoda ki davranışı günün bazı bölümlerinde gözlemlemek mümkün. Heyecan gibi ya da bir şekilde gelen uçma isteği gibi geliyor bana. Avustralya da çekilen bir belgesel var doğada ki muhabbet kuşlarını anlatan, sürekli bu şekilde yapıp, manevralar ile keskin uçuşlar yapıyorlar akabinde.. yani içgüdüsel bir şeyi kafesin içinde yapmaya çalışıyor gibi geldi bana.

Pnar

Aktif Üye
Benim kuşlar kafeste durmaya hiç alışkın değiller, kafese koymak zorunda kaldığım zamanlar eklediğiniz videoda ki davranışı günün bazı bölümlerinde gözlemlemek mümkün. Heyecan gibi ya da bir şekilde gelen uçma isteği gibi geliyor bana. Avustralya da çekilen bir belgesel var doğada ki muhabbet kuşlarını anlatan, sürekli bu şekilde yapıp, manevralar ile keskin uçuşlar yapıyorlar akabinde.. yani içgüdüsel bir şeyi kafesin içinde yapmaya çalışıyor gibi geldi bana.
[/QUOTE
Hic kafesine koymuyorum ki.yani yanlis mi yapıyorum bilmiyorum ama gece uyku vakti geldiginde kafesine koyarim sabah cikaririm kafes kapisi aciktir.oda da serbest uçar bütün gün.belki de icguduseldir yani insallah.

Pnar

Aktif Üye
ben de heyecanlandığı için öyle yaptığını düşünüyorum. ayrıca kafes içi çok düzensiz, tahta tünek kullanıp hareket alanının daha kolay ve geniş olabileceği düzende yerleştirin lütfen
Oyle mi? Aslinda kafesi buyuk ve kusum icin cok özenli olmaya dikkat ediyorum hic kafeste durmadigi icin tahta tunek vs biraz erteledim.ama oneriniz icin teşekkür ederim.duzenleyecegim.

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Probiyotik kullanıyor musunuz

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Bana da kafesinde durmak istemiyor kafesten çıkmak istiyor gibi geldi. Disaridayken o ani hareketleri yapıyor mu? Yapmıyorsa o an da kafesinde olduğu için özgür olmak istiyor sanki 🙂

Pnar

Aktif Üye
Bana da kafesinde durmak istemiyor kafesten çıkmak istiyor gibi geldi. Disaridayken o ani hareketleri yapıyor mu? Yapmıyorsa o an da kafesinde olduğu için özgür olmak istiyor sanki 🙂
Kafesin kapisi acik ve gun icerisinde hic kafese koymuyorum hep odada takiliyor.ben de yaninda oluyorum.hep disarda yani ucuyor istedigi kadar.

Üst Alt