• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşum, alt tarafında ki tüyleri hızla eksiliyor ve uçarken çok yukarıya uçamıyor ve havada çok kalamıyor. Dokuz yaşında yaşlılıktan mı?

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kuşunuz dişi mi? Ve o tüy eksilen yerde sert veya yumuşak şişlik var mı? Bir de dışkı resimlerini paylaşır mısınız?

Leyal

Yeni Üye
Hızlı cevabınız için teşekkür ederim. Kuşum erkek, tüy eksilen yerde şişlik yok fakat tam bakmadım emin konuşmayayım, dışkı resimleri için şimdiden kusura bakmayın belki mideniz bulanabilir bazı insanlar hassas olabiliyor. Dışkısı isal gibi.

Ekli dosyalar

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Öncelikle dışkısı cidden sorunlu onu söyleyim, bir de kafes altını kaç günde bir temizliyorsunuz?

Leyal

Yeni Üye
Bu sefer maalesef kafesi temizlemeyi biraz boşladım 3 hafta önce değişmiştim diye hatırlıyorum en son yalan söylemeyeyim normalde 1 haftada veya 1,5 haftada bir değişiyorum.

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Bu sefer maalesef kafesi temizlemeyi biraz boşladım 3 hafta önce değişmiştim diye hatırlıyorum en son yalan söylemeyeyim normalde 1 haftada veya 1,5 haftada bir değişiyorum.
Oooo çok kirli kafes. Kafes altları her gün temizlenmeli. Haftada bir de komple dezenfekte edilmeli. Kuşunuzda yağ bezesi olabileceği gibi parazit de var bence. Kanatlı uzmanı görse iyi olur

Leyal

Yeni Üye
Kafesi az önce değiştim bundan sonra dikkat edeceğim ama dediklerinizden emin misiniz? Parazit olabilir mi? Kanatlı uzman yaşadığım yerde bir tane var ve uzamb değiller kedi veterineri sadece. Başka bir fikriniz var mı?

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kafesi az önce değiştim bundan sonra dikkat edeceğim ama dediklerinizden emin misiniz? Parazit olabilir mi? Kanatlı uzman yaşadığım yerde bir tane var ve uzamb değiller kedi veterineri sadece. Başka bir fikriniz var mı?
Ayışığı veteriner kliniği, Artemis veteriner kliniği var ve ikisi 24 saat açık. Egzotik hayvan veterineri de anlar. İsterseniz gidebilirsiniz. Parazit için de zeolit tozu kullanabilirsiniz. Mamaist.com WhatsApp hattından Şehmus Bakır hocamıza yazın. Bir de yağlanma olduğunu düşünüyorum ben. Ondan da uçamıyor bence.

Leyal

Yeni Üye
İlginiz için teşekkür ederim, dediklerinizi dikkate alıp yapacağım. İyi akşamlar.