• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet Kuşum Ağzını Sürekli Açıp Kapıyor

bettybeth

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
ağız açıp kapama, derin nefes alma, sürekli uyku hâli
Hastalık Belirti Tarihi
31 Ağu 2022
Arkadaşlar merhaba. Geçtiğimiz günlerde kuşumun kusmasıyla ilgili sizden destek almıştım şükür ki kusma eylemini sonlandırdık ve keyifli günler geçirmeye başlamıştık ancak bugün bir başka problemle maalesefki tekrardan konu açıyorum.

Son üç-dört saattir kuşum sürekli ağzını sesli bir şekilde, şapırdatarak açıp kapıyor. Gagasını gıcırdartmıyor yani keyif göstergesi olarak yapmıyor bu hareketi. Sık sık nefes alıyor, derin nefesler alıyor bazen vücudu derin nefes alırken ileri geri yönde hareket ediyor. Sürekli esniyor her iki dakika da bir esneme hareketi yapıyor. Suyu daima kafeste ve sürekli değiştiriyorum ama bugün hiç su içmedi sadece yem yedi. Ayrıca güne biraz korkuyla uyandı, gün boyu sürekli gürültüye maruz kaldı bu yüzden çok daha ürkek davranıyor bugün. Video da ekliyorum, güncel dışkı için de kağıt yerleştirdim beklemedeyim.

bettybeth

Yeni Üye
Arkadaşlar merhaba. Geçtiğimiz günlerde kuşumun kusmasıyla ilgili sizden destek almıştım şükür ki kusma eylemini sonlandırdık ve keyifli günler geçirmeye başlamıştık ancak bugün bir başka problemle maalesefki tekrardan konu açıyorum.

Son üç-dört saattir kuşum sürekli ağzını sesli bir şekilde, şapırdatarak açıp kapıyor. Gagasını gıcırdartmıyor yani keyif göstergesi olarak yapmıyor bu hareketi. Sık sık nefes alıyor, derin nefesler alıyor bazen vücudu derin nefes alırken ileri geri yönde hareket ediyor. Sürekli esniyor her iki dakika da bir esneme hareketi yapıyor. Suyu daima kafeste ve sürekli değiştiriyorum ama bugün hiç su içmedi sadece yem yedi. Ayrıca güne biraz korkuyla uyandı, gün boyu sürekli gürültüye maruz kaldı bu yüzden çok daha ürkek davranıyor bugün. Video da ekliyorum, güncel dışkı için de kağıt yerleştirdim beklemedeyim.

Bugün çok huysuzdu sürekli çığlık attı onunla ilgilendiğimde de kaçmaya çalıştı devamlı. Dışarıda çok gürültü vardı, bizim sokakta kazadan dönülmüş. Evde de temizlik olunca yavrucak devamlı ses gürültü altında stres oldu sanırım.

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
bulunduğu odanın ısısı nedir ? Ve bugün kafesten dışarı çıkardınız mı kuşu

bettybeth

Yeni Üye
bulunduğu odanın ısısı nedir ? Ve bugün kafesten dışarı çıkardınız mı kuşu

Elime henüz alışmadığı için kafesten çıkartmadım, kapak açık olsa da çıkmayı reddediyor. Benimle yaşamaya başlayalı yeni üç hafta oldu. 🥺 Odada şiddetli esen, rüzgar olan hiçbir yer yok camları havalandırma niyetinde üstten açıyorum sadece. Kuşun soğuğa maruz kalmadığından eminim ama sıcak diye bunu yapma ihtimali mümkün olabilir. :( Oda ısısı ortalama olarak normal oda sıcaklığı dâhilinde. 22-24 arası.

bettybeth

Yeni Üye

Güncel dışkı fotoğrafı ekliyorum

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
kuşun güncel dışkısını da görmemiz gerekecek. Havasız bir odada ise bu hareketi yapabilir

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
şimdi gördüm dışkıda bir problem yok , kuşta hırıltı veya ayaklarında anormal sıcaklık olup olmadığı önemli bu belirtilerle karşılaşmadıysanız muhtemelen stresten kaynaklı bir durum

bettybeth

Yeni Üye
şimdi gördüm dışkıda bir problem yok , kuşta hırıltı veya ayaklarında anormal sıcaklık olup olmadığı önemli bu belirtilerle karşılaşmadıysanız muhtemelen stresten kaynaklı bir durum

Bir de bunu eklemek istiyorum devamlı bu şekilde esniyor. Başta kusuyor sandım ama bu hareketin hemen ardından esneyip ötüyor.

Ben de stresten kaynaklı olduğunu düşündüm bugün davranışları normale göre çok değişkendi. Sürekli gürültüye maruz kalmaya da hiç alışkın değil, genel olarak üç haftadır benle olduğu için ortama da pek alışkın değil.. benim odamda ikimiz de sessiz sedasız beraber yaşıyorduk bugün aksilik oldu.. 🥲🥺

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
bu biraz esneme hareketi gibi görünmüyor, kafesinde grit kum yoksa temin edin yemlerini sindirebilmesi için

bettybeth

Yeni Üye
bu biraz esneme hareketi gibi görünmüyor, kafesinde grit kum yoksa temin edin yemlerini sindirebilmesi için
Grit kum var ancak hiçbir şekilde teşvik edemedim.. Yemlikte, sulukta hiçbirinde kabul etmiyor. Yemine karıştırdım ama bir şekilde ayıklıyor. En son forumdaki bir arkadaşım kırarak verebileceğimi söylemişti onu deneyeceğim. 👍🏻

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
yemleri öğütemediği zaman bu hareketi yaparlar.

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
bende kullandıgınız grit kumu kullanıyorum , gold wings markasını da tercih edebilirsiniz

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Merhaba, geçmiş olsun. Versele Laga kullanıyorum ben kumda.

Eğer esnerken hırıltılı ses yoksa ve sürekli uyku modunda değilse sıcaktan yapabilir belki.

bettybeth

Yeni Üye
bende kullandıgınız grit kumu kullanıyorum , gold wings markasını da tercih edebilirsiniz

Merhaba, geçmiş olsun. Versele Laga kullanıyorum ben kumda.

Eğer esnerken hırıltılı ses yoksa ve sürekli uyku modunda değilse sıcaktan yapabilir belki.

Teşekkür ederimm. Gold Wing'in kumunu bulamadım Versele Laga siparişi vereceğim. Kuşta hırıltı vb. sesler yok, odayı havalandırınca uyku hâlinden de kurtulduk. ☺ Çok naif canlılar olduğu için ufacık şeyde telaş yapabiliyorum, olur da fark edemezsem önlem alamazsam diye de korkuyorum. Yardımlarınız için teşekkür ederim. Şu anda iyiyiz şükür. ❤

Üst Alt