• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

muhabbet kuşum ağzını açıp kapatıyor ( sürekli )

puto

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
ağzını açıp kapatması, kanatlarını titretmesi
Hastalık Belirti Tarihi
15 Haz 2024
Merhaba, muhabbet kuşum 2-3 aydır ishal. ne yaptıysak geçiremedik. ishal olmasına rağmen hali hareketleri iştahı ve enerjisi yerindeydi. Yaz geldiğinden beri de ağzını sürekli açıp kapatıyor. bunu bir anda yapmıyor. günün büyük bir bölümünde otururken bile açıp açıp kapatıyor. Nefesi de sıcak veriyor ağzından. Lütfen yardımcı olur musunuz. videoları da ekliyorum.

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhaba. Oda sıcak olabilir mi. Bu şekilde ağız açma kapama yı genelde çok sıcakladıklarında yaparlar. Kanatları da hafif aralamış. Geceleri durum nasıl hırıltılı nefes alış veriş var mı. İshali için ne yaptıysak geçiremedik demişsiniz neler yaptınız mesela biraz daha detay verir misiniz. Herhangi bir takviye veriyor musunuz veriyorsanız isimlerini söyler misiniz. Ayrıca dışkılar eski kurumuş görünüyor yeni taze dışkı ekler misiniz. Aynı şekilde beyaz peçeteye ve birden fazla olsun lütfen.

puto

Yeni Üye
oda çok sıcak değil, oda değiştirdiğimizde bile açıp kapatıyor. İshal için de 2 farklı veterinere götürdük. ikisi de bir toz verdiler bir pakette. pirinç kadar suyuna atın dediler ( toz beyaz renkliydi ve isal için dediler ). Ayrıca ilk ishal olduğunda 3 ay önce trendyoldan isha dur almıştım damla. onu az kullandım ve bıraktım. gece herhangi bir sıkıntı yok. dediğim gibi iştahında ve enerjisinde bir problem gözükmüyor. Takviye olarak da B vitamini veriyorum haftada bir. Ara sıra da 2-3 damla limon damlatıyorum suyuna. dışkıyı da ancak bu şekil çekebildim. bu arada çok fazla su içiyor. biz gün içerisinde genelde kafes dışı tünekte tutarız ve bizim bardaktan yarım saate bir su içmek ister. Lütfen yardımcı olur musunuz? ne önerirsiniz? genel olarak sürekli ağzını açıp kapatıyor ve ara sıra kanatları titriyor.

Ekli dosyalar

• 163.6 KB Görüntüleme: 10
  • 412.2 KB Görüntüleme: 8

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Çok fazla su tüketimi varsa böbreklerde sorun olabilir. Ama ikinci attığınız foto da dışkı problemli durmuyor. O zaman şöyle yapın. Dediğim takviyeleri alınız. Kullanın bir müddet daha sonra gidişata göre bizleri bilgilendirin. Multivitamin gervit probiyotik entrobac imkanınız varsa b vitamini bt amin forte. Kullandığınız takviyeler petshop ürünüyse yetersiz kalır. Nefes problemine gelirsek önce turbo respiratory nefes açıcı temin edin. Kullanın eğer hala ağız açma kapama nefes almakta zorlanma devam ederse antibiyotik kullanımı olabilir. Petshoplarda satılmıyor internet üzerinden alabilirsiniz. Ürünleri temin ederseniz eğer bu konu altına güncelleme yapınız nasıl kullanılması gerektiğini söyleyelim 🌸

puto

Yeni Üye
haftaya dediğiniz takviyeleri başlarım insallah. Her gün hepsinden mi kullanmam gerekiyor. nasıl ve ne sıklıkla kullanabileceğimi de belirtir misiniz?sizin önerdiğiniz site mağaza vs varsa linkini paylaşabilir misiniz? Ayrıca çok teşekkür ederim. Bir de bizimle çok yemek yer genelde. genel olarak meyve veririz. yumurta yer bir iki güne bir. ve sürekli maydonoz marul veririz. bizler yemeğe oturunca o da gelir yanımıza zor uzaklaştırız.

Son düzenleme:

grkn34

Yeni Üye
haftaya dediğiniz takviyeleri başlarım insallah. Her gün hepsinden mi kullanmam gerekiyor. nasıl ve ne sıklıkla kullanabileceğimi de belirtir misiniz?sizin önerdiğiniz site mağaza vs varsa linkini paylaşabilir misiniz? Ayrıca çok teşekkür ederim. Bir de bizimle çok yemek yer genelde. genel olarak meyve veririz. yumurta yer bir iki güne bir. ve sürekli maydonoz marul veririz. bizler yemeğe oturunca o da gelir yanımıza zor uzaklaştırız.
Bence marul vermeyin maydonozdan emin değilim fakat marulun çok zararlı olduğunu söylemişti veteriner

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Yavrunuzda ishal durumu varmış. Sız mümkün mertebe sebze meyvelerden bir müddet uzak durun. Yani yem ve su haricî farklı bir şey vermeyin. Marulun zararı yok bende veririm arada. Her sebzenin meyvenin fazlası zarardir. Dozu kaçırmamak kaydıyla sorun olmaz. Bizimle çok yemek yer derken kendi yediğiniz besinleri kastetmiyorsunuz demi. Çünkü bizim yediğimiz yemekler besinler direkt kursak mantarı yada başka hastalıkları tetikler. Biz ürünleri mamaist. com üzerinden alıyoruz. Siz de oraya bakın isterseniz. Bu arada zeolit tozu da bu ürünleri eklerseniz iyi olur. Onu söylemeyi unutmuşum. Zeolit yalnız insanlar için olanı değil kanatlılar için olanı alın. Trendyol da insanlar için kullanılanı satıyorlar ona dikkat edin. Hepsini farklı günlerde kullanacaksınız. Sız ürünleri temin ediniz sonra nasıl kullanılması gerektiğini söyleyelim.

puto

Yeni Üye
her sabah kahvaltıda yumurta beyazı yer. biz de çok iştahlı olduğu için marul ve maydonoz verirdik ama sık verirdik. bunları bir müddet keselim o zaman. yem markası da garden mix kullanıyoruz. Ürünleri en geç haftaya temin edeceğim. size de çok çok teşekkür ederim. 2 veterinere gittim ama sizin kadar yardımcı olamadılar. çok sağolun

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
her sabah kahvaltıda yumurta beyazı yer. biz de çok iştahlı olduğu için marul ve maydonoz verirdik ama sık verirdik. bunları bir müddet keselim o zaman. yem markası da garden mix kullanıyoruz. Ürünleri en geç haftaya temin edeceğim. size de çok çok teşekkür ederim. 2 veterinere gittim ama sizin kadar yardımcı olamadılar. çok sağolun
Estağfurullah dilimiz döndüğünce video ve dışkılara bakarak yorum yapıyoruz. Yumurta yeşillik evet verebilirsiniz bende veriyorum ama her gün değil. Garden mix eğer seviyorsa yiyorsa devam edilebilir versele laga garden mix bunlar tercih edilen markalar. Rica ederim 🌸

puto

Yeni Üye
merhaba aslı hanım, dediğiniz tüm ürünler geldi. yarından başlayacak şekilde nasıl kullanabilirim ürünleri.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Hangi ürünleri temin ettiniz.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
İshal problemi vardı sizin. Entrobac yarınla birlikte üç gün üst üste suyu yenileyerek probiyotik verin. Yarım suluğa mercimek tanesi kadar yani çay kaşığının ucuyla. Sabah saatlerinde verin akşam saatlerinde temiz içme suyuyla değiştirin. Misal çarşamba perşembe cuma entrobac. Takviyeli su en fazla sekiz saat sulukta kalsın. İki gün sonra da gervit verin. Yarım suluğa beş damla. Buda aynı şekilde sabah saatlerinde koyun akşam değiştirin.100 ml suya 10 damla turbo respiratory nefes açıcı damlatın. Bu hafta iki yada üç kez cereye gelecek şekilde fısfıslama yapın. Diğer hafta pazartesi turbo respiratory nefes açıcı yarım suluğa üç damla suluğuna koyun. Aynı şekilde o da yedi sekiz saat kadar sulukta kalsın sonra temiz içme suyuyla değiştirin. Çarşamba entrobac cuma bt amin. Ben günleri örnek verdim kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Aralarda mutlaka boşluk olsun. Probiyotik hariç diğer takviyeler haftada bir ve arka arkaya olmasın. Dışkı formunda ise probiyotik haftada bir kâfidir. Diğer haftalarda düzen genelde şu şekilde olsun pazartesi gervit veriyorsanız çarşamba entrobac cuma bt amin. BT amin ile gerviti arada dönüşümlü uygulayabilirsiniz. Zeolit tozunu da eğer mama yapiyorsaniz mamaya az miktar serpin kusma problemi yoksa sevdiği sebze varsa onun içine de serpebilirsiniz. Biraz uzun oldu ama aklınıza takılan bir şey olursa sorabilirsiniz 😊

Fıstıkuşum55

Yeni Üye
Merhaba. Oda sıcak olabilir mi. Bu şekilde ağız açma kapama yı genelde çok sıcakladıklarında yaparlar. Kanatları da hafif aralamış. Geceleri durum nasıl hırıltılı nefes alış veriş var mı. İshali için ne yaptıysak geçiremedik demişsiniz neler yaptınız mesela biraz daha detay verir misiniz. Herhangi bir takviye veriyor musunuz veriyorsanız isimlerini söyler misiniz. Ayrıca dışkılar eski kurumuş görünüyor yeni taze dışkı ekler misiniz. Aynı şekilde beyaz peçeteye ve birden fazla olsun lütfen.
Bu ağız açmanın benzerini arada benim de kuşum yapıyor daha minik titretir gibi sıcaktandır değil mi korkudan stresten de olabiliyor mu?

puto

Yeni Üye
Aslı hanım öncelike çok teşekkür ederiz kuşumla birlikte :D inşallah kuşum şifalanır sizin sayenizde. teyit etmek için anladığımı yazıyorum, kontrol ederseniz. ilk olarak bu hafta ; çarşamba,perşembe ve cuma günü etrobac verelim.2 gün aradan sonra pazar günü gervit verelim, pazartesi nefes açıcı verelim, çarşamba entrobac cuma da bt amin verelim. 1.5 haftayı bu şekilde yapalım o zaman. Daha sonra 'diğer haftalarda şu şekil olsun' yazınızda bahsettiğiniz gibi rutine otuttururz.

puto

Yeni Üye
Bu ağız açmanın benzerini arada benim de kuşum yapıyor daha minik titretir gibi sıcaktandır değil mi korkudan stresten de olabiliyor mu?
genelde sıcaklar,korku ve stres kaynaklı oluyor bu ağız açıp kapatmalar. benim kuşum sürekli bunu yapıyor, bunu yaparken kanatları titriyor, çok fazla su içiyor ve nefes üflerken hafif sıcak nefes üflüyor. Ayrıca birkaç aydır isali de var. O yüzden durumu Aslı hanıma danıştım ve takviyelere başlayacağım ben. Size de geçmiş olsun

Frosty

Yeni Üye
Merhaba, kuşunuz nasıl oldu? Bende de aynı durum var iyi geldi mi yaptıklarınız?

Üst Alt