• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Muhabbet kuşum ağzını açıp kapatıyor kuyruğu titriyor ve halsiz

Frosty

Yeni Üye
Merhaba, muhabbet kuşum gagasını açıp kapatıyor kuyruğunu titretiyorve halsiz. Bulunduğum yerde kuşlardan anlayan veteriner yok lütfen yardımcı olur musunuz? Dışkı resmini de ekledim.Ne yapmam gerekiyor?

Ekli dosyalar

Tarık T.

Eski Forumcu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Merhaba, muhabbet kuşum gagasını açıp kapatıyor kuyruğunu titretiyorve halsiz. Bulunduğum yerde kuşlardan anlayan veteriner yok lütfen yardımcı olur musunuz? Dışkı resmini de ekledim.Ne yapmam gerekiyor?
Kısa bir videosunu da eklermisiniz.

Tarık T.

Eski Forumcu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye

Frosty

Yeni Üye
Haftada bir multivitamin 2 haftada bir de probiyotik kullanıyorum. Quik vitaminli yem şuan kullandığımız. Evet oda biraz sıcak. Strese maruz kalacağı bir durum olmadı.

Tarık T.

Eski Forumcu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
@Şehmus BAKIR la özelden iletişime geçip diyet yeme başlamanızı öneririm. Yağlanma dan ötürü de bu sorunlar olabiliyor. Aslında röntgen olsa çok daha net anlaşılır ancak çevremde veteriner yok demişsiniz. İsterseniz özelden bir görüşün Şehmus hocamla dediğim gibi diğer arkadaşlarda görünce yorum yapacaktır.

Frosty

Yeni Üye
Evet maalesef bulunduğum yerdeki veterinerler kuştan anlamıyorlar. Tamamdır iletişime geçeceğim. Çok teşekkür ederim

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Son durum nedir. Kaç gram yavrunuzu tartıp bizlere söyler misiniz. Bende kilolu gördüm ama halsizlik sebebi farklı bir durum olabilir. Dışkılar çok problemli durmuyor. Halsizlik devam ediyor mu.

Frosty

Yeni Üye
Biraz daha iyi gibi şuan. Ara ara su ile ıslatıyorum pek kendisi suya girmiyor. Gaga hareketi devam ediyor ama.52 gr ağırlığı

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Suyla üstüne doğru fısfıslama yapabilirsiniz suyu sevmiyorsa. 52 gram yerli bir kuşa göre fazla. Uçuş performansını nefes alış verişini ve karaciğer gibi birçok durumu tetikler fazla kilo. Dışkı takibi yapın. Kekik çayı yapabilirsiniz yarın. Yem yememe iştahsızlık kabarma gibi durumlar olursa konunuzu güncellersiniz.

Frosty

Yeni Üye
Tamamdır teşekkür ederim tavsiyeleriniz için

Üst Alt