• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşum ağır tüyde kombi mix kullanmalımıyım?

Nise

Yeni Üye
Arkadaşlar merhaba dün petshoptan kombimix aldım kuşumun bir hastalığı yok önlem amaçlı kombi mix kürü uygulamayı düşünüyorum ancak kuşum 1.5 aydır ağır bir tüyde hala çıkmadı tüyden acaba kombimix kürü tüydeyken uygulanırmı bilgisi olan arkadaşlar yazabilrmi acaba?

Nise

Yeni Üye
B vitamini olarak röhnfried bt amin forte kullanıyorum kombi mix ile birlikte med tolliyamin forte yerine bunu vercem bir sorun teşkil etmez değil mi

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Beslenmesine, sıcak tutulmasına, banyosuna ve kafes temizliğine çok önem vermeliyiz. Bu dönemde kuşun enerji ihtiyacı daha fazla olduğu için beslenme oldukça önemlidir. Çeşitli sebze ve yeşillikler, az oranda yulaf tohumu verilmesi ayrıca B vitamini takviyesi kuşunuzun tüy dönemini rahat atlatmasına yardımcı olacaktır. Mama konusuna gelince mama yapmak tüy döneminde kuşlarımız için faydalıdır.

Nise

Yeni Üye
Beslenmesine, sıcak tutulmasına, banyosuna ve kafes temizliğine çok önem vermeliyiz. Bu dönemde kuşun enerji ihtiyacı daha fazla olduğu için beslenme oldukça önemlidir. Çeşitli sebze ve yeşillikler, az oranda yulaf tohumu verilmesi ayrıca B vitamini takviyesi kuşunuzun tüy dönemini rahat atlatmasına yardımcı olacaktır. Mama konusuna gelince mama yapmak tüy döneminde kuşlarımız için faydalıdır.

Nise

Yeni Üye
Tavsiyeleriniz için teşekkürler

Doğacı

Eski Forumcu
Hocam benim muhabbet kuşum 3 ay önce bunun gibi hareketler yaptı. Ee doğal olarak biz hastalanınca hastaneye gideriz bu yüzden yavrumuzu veterinere götürdük. Sindirim sorunu dedi grit kum önerdi gönderdi. Grit kum verdik ancak Günden güne kötüye gitti ilk belirti verdiği günden 2 gün sonra elime hafif gelmeye başladı. Tarttım 45 grdan 40 gr a düşmüş ben tekrar veterinere götürdüm yine normal yediklerini sindiremiyor vs dedi. İnandım eve geldik yine 2 gün geçince baya bir hafif geldi bir tarttım 37gr yem yediği halde. Ben veteriner değişikliği yapmak istedim bulunduğum şehirde en iyi olanı aradım şehir dışında olduğunu akşama geleceğini saat öğlenden sonra 3 gibi gelmemizi söyledi. Şansımıza yakını kalp krizi geçirmiş hastaneye gitmişler tabi bende üstelemedim. Mahallede bi abinin oğlu üretim yapıyormuş akşam ararım dedi oğlu akşam aradı. Başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Kakasına bakmam lazım dedi videosunu attık aynı bu şekilde dedi kursak mantarı. Biz abiden ilacı alana kadar kanlı ishale döndü. 3 aydır kendime gelemedim. Size tavsiyem bir an önce tedaviye başlayın. Dünyamdı benim dünyam yıkıldı. Her böyle kuş gördüğüm zaman kötü oluyorum. Ben ilaç bilmem ancak bilenleri dinleyin bir an önce başlayın. Son evre değil ancak kanlı ishal yaparsa kurtulma ihtimali o kadar az ki. İlaç verdiğimiz halde elimizde can verdi.
Nise adlı kullanıcı en son 2022 yılında aktif olmuş. Lütfen ayrı bir konu açıp ordan sorunuz,başkalarının konusunun altına sormayalım.

Üst Alt