• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! muhabbet kuşu Zehirlenme

fıstık3560

Aktif Üye
Merhaba bugün 2 kuşumu her zamanki gibi dışarı çıkarttım ve odadan çıktım odada 2 tane bitki var normalde korkar yaklaşmazlar ama odaya girdiğimde bitknin ısıılmış olduğunu gördüm bitkinin türünü tam bilmşyorum ama sanırım barış bitkisi diye geçiyor korktuğum ve emin olmadığım için ikisine de 2 şer damla yoğurt yediridim şu anda normal duruyorlar ötüyorlar ama ikiside ishal olmuş lütfen yardım edin .

Ekli dosyalar

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Bitkinin zaralı olup olmadığını bilmiyorum. Ancak herzaman temkinli olunması gerekir. Yeşile ne kadar gitmiyor desekte bir düşkünlükleri var. Varsa entrobac probiyotik vermenizi tavsiye ederim. Yine takip edin. Beslenme ve hal hareketlerini .

fıstık3560

Aktif Üye
tamam evde entrobac var hemen veririm başka bir şeye gerek yok değil mi şimdilik

Doğacı

Eski Forumcu
Kediler için zehirli bitki olduğu yazılmış. Toksikmiş. Kuşunuz kusmaya başlarsa zehirlenmiş olma ihtimali yüksek

fıstık3560

Aktif Üye
sanırım yemelerinin üzerinden 1 saat kadar geçti ve kusma gibi bir tepki yok ben ikisine de ikişer damla yoğurt verdim ne olur ne olmaz diye şimdi suluklarına entrobac koyup bekleyeceğim bitkiyide başka bir odaya kaldırdım zaten

Doğacı

Eski Forumcu
Evet hemen entrobac verin sindirim sistemini bozmuş olabilir ondan ishal başlamış olabilir. Zehirlenme durumu kendini belli eder zaten kusma,halsizlik,uçamama,iştah kaybı,dışkı değişimi gibi belirtiler. Eğer birçok belirti görürseniz acil olarak kanatlı hekimine götürürsünüz. Birçok çiçek zehirli ama bilinmiyor olan kuşlara evcil hayvanlara oluyor ne yazık ki. O yüzden bu konuda detaylı bir araştırma yapın tavsiyem

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Zehirlenme şüpheniz varsa şırıngayla kursağa su basınız. Ama belirtiler hala devam ederse mutlaka kanatlı uzmana götürün 🙏🏻 geçmiş olsun 🙏🏻

Doğacı

Eski Forumcu
Video ve yaptıkları yeni dışkı fotoğrafını paylaşır mısınız beyaz peçete üzerinde görelim

fıstık3560

Aktif Üye
dişi kuşum da halsiz değil öğle uykusunda olduğu için video da öyle çıkmış ikisi de şimdi yemek yiyor bir sorun yok gibi gözüküyor

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Maşallah keyifleri yerinde sıkıntı yok gibi. Ama önleminizi alın mutlaka. Artık çiçekli ora yasak 🤗

Üst Alt