• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! muhabbet kuşu yuvalık temizliği

MuratKaanGenc

Aktif Üye
merhaba muhabbet kuşu yumurtalarım yaklaşık 17 gün önce çıktı yani şuan 17 günlük ( tek bir yavru var ) ben günde 1-2 kere bakıyorum ve son günlerde çok dışkı birikmiş temizlemek istiyorum ama izinvermiyorlar ilk kuluçkalaları olduğu için nasıl yapmam gerekiyor

MuratKaanGenc

Aktif Üye
ve birde 3 yumurta yumurtlamıştı 1isi kayıp diğeri hala ortadaki follukta dişi kuş kuluçkaya yatıyor onuda alıyımmı

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Dişi yuvadan kafese çıktığı zaman yuvalık girişini kapatın ve temizleyin. :)

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Arkadaşın dediği gibide yapabilirsiniz veya kendinizde çıkarabilirsiniz. Yavru büyümüş yuvayı artık yadırgayacağını sanmıyorum. Zaten yuvalığı değil folluğu çıkaracaksınız. Dişiyi kafes içine alıp yuvalığın ağzını kapatın ve folluğu alıp temizleyin. İçerde kalan yumurta yavru büyüdüğü için atabilirsiniz. Yastık görevide artık kalmamıştır.

MuratKaanGenc

Aktif Üye
Arkadaşın dediği gibide yapabilirsiniz veya kendinizde çıkarabilirsiniz. Yavru büyümüş yuvayı artık yadırgayacağını sanmıyorum. Zaten yuvalığı değil folluğu çıkaracaksınız. Dişiyi kafes içine alıp yuvalığın ağzını kapatın ve folluğu alıp temizleyin. İçerde kalan yumurta yavru büyüdüğü için atabilirsiniz. Yastık görevide artık kalmamıştır.
ben öyle yapmaya çalışıyorum ama dişi direk anlıyo ve yuvalığa giriyo yavrusunuda bırakmadığı için kalıyo

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
O zaman akşam yapjn temizliği. Anne yuvadan çıktığı an ışığı kapatıp yuva girişini kapatabilirsiniz.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Neye izin vermiyorlar 🤔 sizi yiyecek hali yok anaçlari yuva disina çıkarın yavruyu alıp talaşlı bir kutuda bekletin Yuvalığı temizleyip talaş koyun ve yavruyu yerine yerleştirip yuvasına tekrar koyarsınız bu işlem benim sadece iki dakikami alıyor 👍

Üst Alt