• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşu yuvalık alıştırma önerisi

MURAT AKAR

Aktif Üye
Arkadaşlar merhabalar çift muhabbet kuşuma yeni yuvalık aldım daha önceki açtığım konudaki tavsiyelere uyarak sultan papağanı yuvalığı aldım lastik folluğa da 1 çay bardağı kadar mısır granülü serptim tahmini kaç güne dişi kuş yuvalığa geçer ya da süreci hızlandırmak için önerileriniz var mıdır?
Edit: Video da ekledim dişinin kuyruğu iyice yere düştü gibi geliyor bana dışkı boyutu da büyüdü iyice acaba dişi kuşum gebe mi diye düşünüyorum önerileriniz ve cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

MURAT AKAR

Aktif Üye
Yuvalığa alıştırmak için birşey yapmayın. Çoğu dal darı koy, yem koy vs diyorlar mudehale bence dahada yavaşlatıyor bu süreci bekleyin sadece derim.
Teşekkür ederim Daldarı koydum iki gün kafeste yuvalığın önüne koydum yüzüne bile bakmadılar 😅 peki mama vs yapayım mı kuşa

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Murat hocam ben ilk yuvada hamster talaşi öneriyorum bir tutam kadar yeterlidir mısır granülunu yavruların hepsi çıktıktan sonra haftada iki veya üç kez yuva temizligi yaparken öneriyorum böylece daha temiz ve güvenli oluyor

MURAT AKAR

Aktif Üye
Murat hocam ben ilk yuvada hamster talaşi öneriyorum bir tutam kadar yeterlidir mısır granülunu yavruların hepsi çıktıktan sonra haftada iki veya üç kez yuva temizligi yaparken öneriyorum böylece daha temiz ve güvenli oluyor
Şehmuz hocam sizinle whatsapptan görüşmüştük aynen talaş almaya petshopa indim petshoplardan almak istedim ancak bulunduğum şehirde en az 2 kiloluk torbada sattıkları için alamadım

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Şehmuz hocam sizinle whatsapptan görüşmüştük aynen talaş almaya petshopa indim petshoplardan almak istedim ancak bulunduğum şehirde en az 2 kiloluk torbada sattıkları için alamadım
Hiçbirsey koymasaniz bile daha iyi olur 😂

MURAT AKAR

Aktif Üye
Hiçbirsey koymasaniz bile daha iyi olur 😂
Şehmuz hocam etrafa haber saldım yetiştiricilerden bulabilirsem hani tanıdık yetiştirici bulabilirsem arkadaşlardan bir avuç kadar falan alacağım 😅 Bu aşamada talaşı koyduktan sonra ne yapmam lazım dişinin pek yuvalığa girme niyeti yok gibi gebe gibi duruyor size daha önce resmini de WhatsApp'tan atmıştım dışkısı iyice büyüdü ancak hiç çiftleştiklerine şahit olamadım ekstra kızışmaları için mama vesaire önerir misiniz

Üst Alt