• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! Muhabbet Kuşu Yem İsrafı

Pamukfıstık

Paylaşımcı
Merhaba,

Bir çift yavru büyüten muhabbet kuşumun kafesinde akıllı yemlik var. Daha önce yem israf etmeyen erkek kuşum aynı yemi kullanmama rağmen çok yem israf ediyor. Bir günde akıllı yemlik alt. Bölümü doluyor. Sürekli alt bölümü üfleyerek yemi tekrar değerlendiriyorum . Bu sorun neden oluştu ve nasıl çözerim fikri olan var mıdır?

Teşekkürler

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Merhaba,

Bir çift yavru büyüten muhabbet kuşumun kafesinde akıllı yemlik var. Daha önce yem israf etmeyen erkek kuşum aynı yemi kullanmama rağmen çok yem israf ediyor. Bir günde akıllı yemlik alt. Bölümü doluyor. Sürekli alt bölümü üfleyerek yemi tekrar değerlendiriyorum . Bu sorun neden oluştu ve nasıl çözerim fikri olan var mıdır?

Teşekkürler
Merhaba, benim baba da sürekli yemliği atıyordu
Çözümü buldum. tüneği yemin yanına taktım, atamıyor artık👍😊

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Yavru baktığı için kolay kıracağı yemleri seçiyor olabilir mi? Çöplerine bakın en çok hangi yemi yemiş. Eğer birinde yoğunlaştıysa kırması kolay gelmiştir. Günlük mama hazırlayıp veriyor musunuz?

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
Kafesin alt kısmına tam ortaya güveç sütlaç kabından temin ederek kullanabilirsiniz o şekilde dökerek yiyen israf eden kuşlarıma çözüm buldum , kesinlikle tavsiye ederim dökmeden yiyorlar ve 2 yemlik kadar alıyor bazıları daha fazla

Pamukfıstık

Paylaşımcı
Yavru baktığı için kolay kıracağı yemleri seçiyor olabilir mi? Çöplerine bakın en çok hangi yemi yemiş. Eğer birinde yoğunlaştıysa kırması kolay gelmiştir. Günlük mama hazırlayıp veriyor musunuz?
Her gün hazır maması kafeste oluyor. İki günde 1 de Yumurta maması veriyorum