• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşu yağlanma sorunu

hasankilinc

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Ağırlık, yağ, uçamama,
Hastalık Belirti Tarihi
1 Şub 2025
Merhabalar. Bundan iki üç ay önce ishal olan kuş için çaba vermiştim. Konusu aşağıda

________

Bu kuşumun şu an kilo sorunu yaşıyor. Öncelikle ishal olduğu dönemde çok fazla probiyotik, daldarı ve aspur kullandım. Aspur yaklaşık bir aydan uzun süre kullandım. Çok şükür son bir aydır kendini çok iyi topladı artık sorun kalmadı ishal konusunda.
Ancak şu an için fazla kilosu veya yağı var diye düşünüyorum.

Belirti olarak yükselemiyor, sürekli kanatlarını kaldırıyor, üç beş kere iki metreden çekyata doğru uçurduğumda hemen yoruluyor sadece düz bir şekilde uçabiliyor. Sanki uçmamak için direniyor. Bir metre yüksekten çekyata ucurdugumda bir metredeki yüksekliğe şanslı ise konabiliyor öbür türlü aşağı çekyatın üzerine düşüyor :) ayrıca kafeste bazen göğ

şu an hali hazırda
1. Gün entrobac
2. Gün boş
3. Gün Gerwit
4. Gün boş
5. Gün boş
6. Gün bt amin forte
7. Gün boş

şeklinde ürün kullanıyorum. Yem olacakta versele laga yem aldım geçen ay onu tüketiyorlar. Aşağıya fotoğraf ve video ekliyorum. Acaba bu neden kaynaklıdır?
Not: Veterinere gidecektim kendisi bayram sonu gelecekmiş

Video burada

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Aspur uzun süre kullanımı kilo aldırır, diyete başlaması lazım, devedikeni tohumu unu kanatlıoilin her gün yemine yarım çay kaşığı katın, meyve vermeyin haftada iki gün sebze verin, bol bol yürüsün hareket etmesin bir de sedochol alın, bir hafta bt amin forte, bir hafta sedochol kullanın dönüşümlü 🌸

zeysssbird

Tutkulu
Aspur uzun süre kullanımı kilo aldırır, diyete başlaması lazım, devedikeni tohumu unu kanatlıoilin her gün yemine yarım çay kaşığı katın, meyve vermeyin haftada iki gün sebze verin, bol bol yürüsün hareket etmesin bir de sedochol alın, bir hafta bt amin forte, bir hafta sedochol kullanın dönüşümlü 🌸
Abla sedocholun bir zararı oluyor mu kuşa yani ağır bir ilaç mı

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Abla sedocholun bir zararı oluyor mu kuşa yani ağır bir ilaç mı
Hayır ablacım karaciğer koruyucu, normal kuşlarda iki haftada bir kez veya ayda bir kez verilebilir ancak karaciğer problemlerinde bt ile dönüşümlü kullanılmalı yağ yakıcı çünkü 🌸

hasankilinc

Yeni Üye
bu yapılabilir bir şey anca kanatlıoil yemi ne onu anlamadım. Birde yürüsün hareket etmesin demişsiniz. Yerde koştururum onda sorun yok uçmayacak mı kısaca

mortsvivants

Eski Forumcu
bu yapılabilir bir şey anca kanatlıoil yemi ne onu anlamadım. Birde yürüsün hareket etmesin demişsiniz. Yerde koştururum onda sorun yok uçmayacak mı kısaca
Nefes nefese kalmadığı sürece uçabilir. Bahsedilen ürün aşağıda, karaciğeri desteklemek adına vermeniz uygun olur.

Ekli dosyalar

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Yem değil, karaciğer destekleyici bir takviye ☺ Evet yürüsün, yorulmadan uçabilir bir sorun yok 🌸

hasankilinc

Yeni Üye
Nefes nefese kalmadığı sürece uçabilir. Bahsedilen ürün aşağıda, karaciğeri desteklemek adına vermeniz uygun olur.
Bundan alayım ben
Yem değil, karaciğer destekleyici bir takviye ☺ Evet yürüsün, yorulmadan uçabilir bir sorun yok 🌸
çok teşekkür ederim
Hareket Etsin Bol Bol Çok Fazla Yorulmadan. Düzenli Spor Yapsin 😇
teşekkür ederim :)

Nefes nefese kalana kadar zorlarım ben o zaman. Bu takviyeyi de alırım o ilacı da bir aya toparlarız inşallah :)

mortsvivants

Eski Forumcu
Bundan alayım ben

çok teşekkür ederim

teşekkür ederim :)

Nefes nefese kalana kadar zorlarım ben o zaman. Bu takviyeyi de alırım o ilacı da bir aya toparlarız inşallah :)
Zorlamayınız. Zayıflatacağım diye kalbe yüklenirseniz kaybedersiniz kuşunuzu aman dikkat. Fazla kaçırmadan uçuş egzersizleri yapmanız yeterli. Hızlı kilo alıp verirler bu yüzden bu kadar zorlamanıza gerek yok. Varsa yeminde çekirdeği azaltın. Daldarı az yesin.