• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kusu vitamin ve diyet

fıstık3560

Aktif Üye
Merhaba dün de yazmıştım kuşumun diski yapışma sorunu olduğu için ama kus bir anda rahatladı sanki ayrıca dışkısını rahat yapabiliyor sadece ara sıra yapisiyor böyle hafta da bir falan olan bir durum yani dışkısını da yapabiliyor karaciğer rontgenine gerek var mı ?bir de bu süreçte kullanmam gereken bir çok vitamini de kullanmadığımı fark ettim o yüzde hemen gervit entrobac bt amin forte sipariş ettim onları daha önce kullanmadim o yuzden bir kullanma duzeni var mi varsa kullanan biri yardimci olabilir mi ayrica dün şehmus hocam kuşumda biraz yağlanma olabileceğini söyledi bir diyet programi nasil olusturabilirim acaba simdiden tesekkurler

Doğacı

Eski Forumcu
Merhaba dün de yazmıştım kuşumun diski yapışma sorunu olduğu için ama kus bir anda rahatladı sanki ayrıca dışkısını rahat yapabiliyor sadece ara sıra yapisiyor böyle hafta da bir falan olan bir durum yani dışkısını da yapabiliyor karaciğer rontgenine gerek var mı ?bir de bu süreçte kullanmam gereken bir çok vitamini de kullanmadığımı fark ettim o yüzde hemen gervit entrobac bt amin forte sipariş ettim onları daha önce kullanmadim o yuzden bir kullanma duzeni var mi varsa kullanan biri yardimci olabilir mi ayrica dün şehmus hocam kuşumda biraz yağlanma olabileceğini söyledi bir diyet programi nasil olusturabilirim acaba simdiden tesekkurler
Merhaba,
Kuşunuz olması gereken ağırlıktan fazlaysa karaciğer röntgeni çektirmek iyi olur.

Pazartesi günü Gervit
Çarşamba BT amin Forte
Cumartesi Entrobac

BT amin Forte 15 günde 1 defa tüy döneminde.

Gervit multivitamin 50 ml suya 5 damla.8 saate kadar durabilir.
Entrobac probiyotik 50 ml suya pirinç tanesi kadar ekleyin tahta veya cam kaşıkla karıştırın, 8 saat durabilir.

Arıtma suyu tavsiye edilmiyor

fıstık3560

Aktif Üye
Istanbul beylikdüzünde karaciğer röntgeni çektirebileceğim bir veteriner biliyor musunuz acaba? Bilen varsa yazabilir mi çünkü çoğu kanatlilardan anlamiyor

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhabalar tekrardan temiz beyaz peçeteye güncel birkaç birikmiş dışkı fotosu atar mısınız. Kuşunuz kaç gram acaba tartma imkanınız varsa tartıp bizlerle paylaşır mısınız 😊 diğer konunuza bende baktım bana da kilolu gibi geldi ama en sağlıklı yorum hassas tartı. Kuşunuzda kilo sorunu kesinleşirse bir müddet daldarı ve aspurdan uzak durun yağlı ürünler olduğu için. Şehmus hocam size diyet bir program hazirlar irtibata geçersiniz. Aynı zamanda kuşunuz tüyde değilse BT amin forte iki haftada bir uygundur ama tüy döneminde ise haftada ikiye kadar çıkabilir 🖐🏻 probiyotik kullanmaya başlayınca faydasını görürsünüz diye düşünüyorum probiyotik kullanımından sonra kuşunuzu bir müddet gözlemleyin eğer hala dışkı yapma sorunu devam ederse bir kanatlı uzmana götürün 🙏🏻

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Istanbul beylikdüzünde karaciğer röntgeni çektirebileceğim bir veteriner biliyor musunuz acaba? Bilen varsa yazabilir mi çünkü çoğu kanatlilardan anlamiyor
Avcılar veteriner fakültesi olabilir veya florya da var

fıstık3560

Aktif Üye
Merhaba tekrardan kuşum tarttım maalesef 56 gram çıktı 😞 gerçekten bu durumu nasıl fark edemedim diye kendime kızıyorum. Aynı zamanda tüy dökümüne girdi.Ama neyseki artık Dışkısını çok rahat yapabiliyor ve dışkısı normal.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Evet kuşunuza diyet programı uygulamanız gerekecek. Bol bol uçurun bu arada. Siz yine de takviyeleri her şekilde kullanın kuş hasta olsun olmasın. Bir süre yağlı tohumlardan uzak durun. 🖐🏻

fıstık3560

Aktif Üye
Yağlı tohumlar hangileri oluyor karışık yemden ayırmalı mıyım

fıstık3560

Aktif Üye
Bir de karaciğer röntgenini yine de çektireyim mi

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Bir süre daldarı aspur gibi yemlerden uzak durmaniz gerekecek ak darısı fazla olan tohum olabilir. Şehmus hocama sorun güzel bir diyet programı hazırlar size karaciğer le ilgili ne sorunuz vardı acaba kaçırdım orayı kilo diyorsanız bence bir program uygulayın gidişata göre bakarsınız

fıstık3560

Aktif Üye
Evet kilo için röntgen çektirmelimiyim diye sormuştum ama gerek yok galiba ben diyet programını bir şehmus hocama sorayım size de çok teşekkür ederim ayrıca şu sıralarda tüy dökümü normaldir değil mi mevsim geçişi olduğundan

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Evet kilo için röntgen çektirmelimiyim diye sormuştum ama gerek yok galiba ben diyet programını bir şehmus hocama sorayım size de çok teşekkür ederim ayrıca şu sıralarda tüy dökümü normaldir değil mi mevsim geçişi olduğundan
Evet normal 😊 BT amin forte takviyesiyle rahat atlatmasını sağlarsınız 🖐🏻