• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Muhabbet Kuşu Üşür Mü?

hasta-muhabbet-kusu.jpgmuhabbet-kusu-tuy-kabartma-ve-kusma.jpeg

* Herkesin de bildiği gibi muhabbet kuşları ve bazı kanatlı kuşlar sıcak ortamda yaşamlarını sürdürmektedirler. Soğuk veya rüzgarlı ortamlarda hava akımına maruz kalırlar ve bağışıklık sistemleri düşük olduğu için hastalanma olasılıkları çok yüksektir.

*Genellikle kış mevsiminde bu tür kuşların bulunduğu odanın ısısı 24 derecenin altına düşmemelidir.

*Sadece soğuk ortamda değil, çok sıcak ortamda da hastalanma olasılıkları yüksek olduğunu unutmamak gerekir.

*Genellikle kış mevsiminde kuşların banyo yapması tavsiye edilmez. Bunun sebebi hastalanma riskinin yüksek olmasından dolayıdır.

Muhabbet Kuşlarının Üşüdüğü Nasıl Anlaşılır, Belirtileri Nelerdir ?

maxresdefault.jpgbudgie-gc041fd8d2_1920.jpg

*İlk zamanlarda kuşlarımız üşüdüklerini belli etmek istemezler ve genellikle her kuşta rastladığımız olaylardan birisi de tüylerini kabartması ve tüylerinin titremesi ile ortaya çıkar.

*Ayaklarındaki ısı kaybolur.

*Bulunduğu odanın ısısı her zaman kontrol edilmelidir. Kafesi her zaman kapı veya pencereden uzakta olmak zorundadır.

*Kuşların genelde üşümesi sonucunda soğuk algınlığına maruz kalma olasılıkları ve diğer hastalıkların ortaya çıkma olasılığı yüksektir.

*Genelde üşüyen kuşları kafes köşelerinde kafasını tüylerinin arasına gömdüğünü gözlemlemek mümkündür.

*Üşüyen kuşlar fazla hareket etmek istemezler ve genellikle gözleri hep kapalı olur, çünkü uyumak isterler.

*Üşüyen kuşlar genelde yem yemek ve su içmek istemezler, sıcak ortama ihtiyaç duyarlar. Bunun sonucunda da iştah kaybı yaşayacakları için hastalığın kapısı onlara açılır.

*Dışkılarda değişim gözlemlenir.

*Hırıltı,tıksırma,kusma,burunda sıvı vb. belirtiler görülebilir.

Önemli Not

*Eğer evinizde muhabbet kuşu veya başka kanatlı hayvanlar besliyorsanız kuşlarınızın odasının ısısının iyi olduğundan emin olmalısınız. Bunun önlemini almadığınız sürece kuşlarınız hastalanacaktır. Bunun sonucunda bağışıklıkları düşük olduğu için hastalığın ilerleme derecesine göre ölüm oranının da yüksek olacağını unutmayın.

Dikkat: Bu yazı kafeskuslari.com'a aittir. İzinsiz paylaşılamaz.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kardeşim yine yardımını bizden esirgememis hoşgeldin kardeşim emeğine yüreğine sağlık 😊

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Tamda bugün bunu düşündüm acaba ben işteyken Pamuk üşür mü diye. Sonuçta daha doğalgazları yakmaya başlamadık 🙂 eline emeğine sağlık canım 🙏🏻

Limonbey33

Tutkulu
Tamda bugün bunu düşündüm acaba ben işteyken Pamuk üşür mü diye. Sonuçta daha doğalgazları yakmaya başlamadık 🙂 eline emeğine sağlık canım 🙏🏻
Bana da biri,haftada iki defa 250ml suya bir çay kaşığı pekmez koyuyorum dedi usumemeleri icin

Üst Alt