• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Muhabbet kuşu ucamiyor

dadasferhat

Yeni Üye
Merhaba
Sitenize Yeni katıldım
Muhabbet kuşum iki hafta öncesine kadar herşey çok güzeldi her tarafa uçuyor benimle oynuyor öpücük veriyor konuşuyordu.
Balkonda güvercin gördükten sonra sanırım kaçış anında kanadına bişey olmuş
Daha doğru düzgün ucamiyor ötmüyor konuşmuyor kafesinden çıkmıyor
Kafasını bacaklarının arasına çok egiyor ve birkaç sn öyle duruyor
Sırtı bana dönük iken sol kanadı aşağıda duruyor
Yapabileceğim birşey varmı acaba
Şimdide teşekkür ederim

Ece A.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yardımsever üye
Merhaba hoşgeldiniz, streamable.com üzerinden tünekte durduğu güncel bir videosunu yükleyip çıkan linki burada paylaşabilir misiniz, beyaz peçete üzerine güncel birkaç dışkı fotoğrafı da görelim

dadasferhat

Yeni Üye
Merhaba hoşgeldiniz, streamable.com üzerinden tünekte durduğu güncel bir videosunu yükleyip çıkan linki burada paylaşabilir misiniz, beyaz peçete üzerine güncel birkaç dışkı fotoğrafı da görelim
Merhaba hocam
Duruş su şekilde

Dışkı bu şekilde
Ve ayrıca önceden dokundurnazdi kendine
Şimdi gelip kendi sürtünüyor ve kaşınmak istiyor

Ece A.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yardımsever üye
Merhaba tekrardan, öncelikle söylemek istediğim şeylerden birisi kafesinizin hijyeni. Hijyen açısından iyi durumda değil, tüneklerde dışkılar mevcut eğer yanlış görmediysem yemlikte de var. Kuşlar dışkılarla temas etmemeli, keza ızgaralığınız da yok, mutlaka ızgaralığınız da olmalı. Ve tünekleriniz plastik, ahşap tünek kullanmalısınız ayak sağlığı için.

Kuşunuzun tüyleri ıslak gibi duruyor çok yıpranmış görünüyor. Tüy tüpçükleri de var ama özellikle sırt kısmında düzensiz bir tüy yapısı mevcut gibi. Takviye olarak neler kullanıyorsunuz, sebze de yediriyor musunuz? Dediğiniz gibi bir kanadı düşük gibi duruyor, bir röntgen çekilmesi en doğrusu olur. Dışkıda baloncuk var gibi duruyor yanlış mı gördüm acaba? Ben yine bazı arkadaşlarımı da incelemeleri için etiketlemek isterim bu kızımızı @Demet bükay @Burçak A. @Aslı Ö.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba evet tüyler de ıslaklık mevcut. Kuru bir tüy yapısı yok. Bir şey mi sürdünüz yada sıktınız. Dışkılar sarımtırak ürat kısmı da. Karaciğer de sorun olabilir. Yada yediği bir tohum da etkilemiştir. İhtimalleri sayıyorum size. En son ne yedi bu çocuk biraz bahseder misiniz.

dadasferhat

Yeni Üye
Merhaba evet tüyler de ıslaklık mevcut. Kuru bir tüy yapısı yok. Bir şey mi sürdünüz yada sıktınız. Dışkılar sarımtırak ürat kısmı da. Karaciğer de sorun olabilir. Yada yediği bir tohum da etkilemiştir. İhtimalleri sayıyorum size. En son ne yedi bu çocuk biraz bahseder misiniz.
Hocam kanadının altına vazelin sürüyorum veteriner tavsiyesi ile sebze yedirmiyorum sadece kış yemi yediriyorum

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Vazelin kanat altına sürmeyin, yerse ve karbon birikirse zehirler bu nedenle gerek yok ☺ Kanadında kırık olabilir mi, röntgen çekildi mi?

Üst Alt