• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet Kuşu Uçamama Sorunu

cetin2034

Yeni Üye
Herkese merhaba,

3yaşındaki muhabbet kuşumun uçuşunda problem yaşadığını fark ettim. Rutin olarak kuşu işe giderken mutfakta salarız ve iş dönüşümüzde bizimle yemek yedikten sonra biraz bizimle takılıp sonrasında kafesine geri girer ve uyur. Sabah kuşu salmak istediğimde hedefi tutturamayarak yere düştü. Biraz gözlemledim ve düzelmeyince veterinere gittim. Görünürde bir sıkıntısı gözükmediğini söylediler, röntgeni çekildi, kanatlarında kırık benzeri bir durum çıkmadı. Kafeste biraz dinlenmesini tavsiye edip bir yere vurduğu için acısı olabileceğini söylediler. Verdikleri ağrı kesici ve vitamini kullanıyorum. Uçuşunda herhangi bir düzelme yok şu an için. Az önceki denemede uçamadıktan sonra kafesine geri koyduğumda sol kanadığı yamulttu ve açtı. (Şu an düzgün) Halsizlik veya iştahsızlığı yok. Kafesin içinde bir sağa bir sola giderek çıkmak istiyor hatta ancak çıkarmıyorum.

Bugün 7.günü ve düzelme yok. Yem kusmaya ve kafesindeki banyolukta pineklemeye başladı. Yarın tekrar veterinere götüreceğim ancak veterinerde çözüm bulabileceğimden ümitli değilim. Yorumlarınız çok kıymetli, çok teşekkürler herkese şimdiden. Ekli dosyayı görüntüle 21588

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Dışkı durumu nedir? Hocalarımız özellikle dışkı resmi isteyecektir sizden. Dışkısında bir anormallik varmı yada kafes köşelerinde mi duruyor genelde yoksa tunekte mi? Bu arada yem yemiyorsa elle beslemeniz şart mama ve aparat temin etmelisiniz aparat bulamıyorsanız bu siringalar da işe yarar. Kursak boş kalırsa kuş çok çabuk zayıflar ve halsizlesir

cetin2034

Yeni Üye
Dışkı durumu nedir? Hocalarımız özellikle dışkı resmi isteyecektir sizden. Dışkısında bir anormallik varmı yada kafes köşelerinde mi duruyor genelde yoksa tunekte mi? Bu arada yem yemiyorsa elle beslemeniz şart mama ve aparat temin etmelisiniz aparat bulamıyorsanız bu siringalar da işe yarar. Kursak boş kalırsa kuş çok çabuk zayıflar ve halsizlesir
Öncelikle cevap için çok teşekkür ederim. Dışkısında bir problem gözlemlemedim. Dün uçamayış sonrası poposunu yere eğerek halıya dışkı bırakmıştı. Eke koydum. Yem yemesinde problem yok maşallah iştahı yerinde.

Şu an bu şekilde duruyor. Üstünü kapatınca ışıkları kapatacağımı anladığında yukardıdaki salıncağına geçiyor. Dün çekirdek açtığımda sesine dayanamayıp kafesinde bir sağa bir sola giderek çıkmak istediğini belirtiyordu. Bugün sanki biraz daha hareketsiz olduğunu gözlemliyorum.

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Banyolugu çıkarın bence usutmesin kabarmış olması hasta olduğunun işareti gibi geliyor bana bu arada kuşunuz tüy dönemine girmiş kafasında beyaz tupcukler var degilmi yanlış görmüyorsam. B vitamini takviyesi şart rohnfried BT amin Forte koyabilirsiniz suluguna 3 damla. Gündüz suluguna koyup akşam üzeri saf su koymanız gerekiyor ilaçlı su 1 gün beklememeli çünkü. Tekrardan çok geçmiş olsun

cetin2034

Yeni Üye
Banyolugu çıkarın bence usutmesin kabarmış olması hasta olduğunun işareti gibi geliyor bana bu arada kuşunuz tüy dönemine girmiş kafasında beyaz tupcukler var degilmi yanlış görmüyorsam. B vitamini takviyesi şart rohnfried BT amin Forte koyabilirsiniz suluguna 3 damla. Gündüz suluguna koyup akşam üzeri saf su koymanız gerekiyor ilaçlı su 1 gün beklememeli çünkü. Tekrardan çok geçmiş olsun
Veteriner ekteki damlaları vermişti. 2 damla soldaki ağrı kesiciden 1 hafta süreyle (ki bugün son günüydü), sağdakini de vitamin takviyesi için vermişti. Bahsettiğiniz damla ile vitaminin kullanımı uygun olur mu, bilginiz var mı?

Beyaz tüpçükler bayadır var aslında kafasında. Bugün tüy dönemi ile ilgili bir arkadaş da rahat dökemediyse tüylerini strese girip uçmasında problem yaratabileceğini söylemişti. Kızgınlık döneminde yumurtayla ilgili olabileceğini söyleyenler de oldu ancak herhangi bir şişlik vs. yok anüs bölgesinde.

Banyoluğuyla ilgili olarak şunu söyleyeyim içerisinde su yok boş, orada yatmayı seviyor sanırım. B vitamininin de siparişini veriyorum şimdi. Çok teşekkür ediyorum.

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Veteriner ekteki damlaları vermişti. 2 damla soldaki ağrı kesiciden 1 hafta süreyle (ki bugün son günüydü), sağdakini de vitamin takviyesi için vermişti. Bahsettiğiniz damla ile vitaminin kullanımı uygun olur mu, bilginiz var mı?

Beyaz tüpçükler bayadır var aslında kafasında. Bugün tüy dönemi ile ilgili bir arkadaş da rahat dökemediyse tüylerini strese girip uçmasında problem yaratabileceğini söylemişti. Kızgınlık döneminde yumurtayla ilgili olabileceğini söyleyenler de oldu ancak herhangi bir şişlik vs. yok anüs bölgesinde.

Banyoluğuyla ilgili olarak şunu söyleyeyim içerisinde su yok boş, orada yatmayı seviyor sanırım. B vitamininin de siparişini veriyorum şimdi. Çok teşekkür ediyorum.
Banyolukta su yoksa iyi tabiki

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Öncelikle cevap için çok teşekkür ederim. Dışkısında bir problem gözlemlemedim. Dün uçamayış sonrası poposunu yere eğerek halıya dışkı bırakmıştı. Eke koydum. Yem yemesinde problem yok maşallah iştahı yerinde.

Şu an bu şekilde duruyor. Üstünü kapatınca ışıkları kapatacağımı anladığında yukardıdaki salıncağına geçiyor. Dün çekirdek açtığımda sesine dayanamayıp kafesinde bir sağa bir sola giderek çıkmak istediğini belirtiyordu. Bugün sanki biraz daha hareketsiz olduğunu gözlemliyorum.
Kuşa yem harici ne veriyorsanız vermeyin. Sizle mutfakta ne yiyorsa yemesin. Bu dışkı da problem var

cetin2034

Yeni Üye
Kuşa yem harici ne veriyorsanız vermeyin. Sizle mutfakta ne yiyorsa yemesin. Bu dışkı da problem var
Yem harici marul, maydanoz, salatalık gibi yeşillik yiyor genelde. Ama 1 haftadır kafeste sadece yem veriyoruz (günde bir kez uçmasını kontrol amaçlı yerde salıyorum)

Başka dışkı fotoğrafları da eve geçince paylaşayım. Problem var demişsiniz, ne olabilir sizce fikriniz var mı? Teşekkürler,

cetin2034

Yeni Üye
Ayna var saniekm onu çıkartın kuşunuz strese girebilir
Ve dişi sanırım
Kızgınlık dönemi ve tüye girmiş olması bu şekilde davranmasına sebep olabilir ama hocam dışkıda problem var demiş
Ayrıca şunu söylemek istiyorum
Mutfakta kuşunuza zarar verebilecek çok fazla alet var bence mutfakta salmayin
Evet dişi doğrudur. Mutfakta genelde çaydanlığın üzerinde tüner ama işteyken başka işler karıştırmadığını varsayıyorum (dışkıları genelde çaydanlıkta oluyor ve genelde orada buluruz.) İnşallah iyileşirse daha kontrollü dışarı salacağım.

cetin2034

Yeni Üye
Bugün 8.gün uçmasında değişiklik yok. Zeminde kafesini açtım ve tünekleri enlemesine yerleştirdim. Bizimki çıktı ve elimde tünüyor. Avcuma imkanı yok gelmezdi. Bu sayede kanatlarını kaşıma ve kontrol etme imkanı yakaladım. Keşke anatomisine daha hakim olabilseydim. Fiziki olarak bir problem tespit etmedim. Şimdi veterinere gidiyoruz:(

Ekli dosyalar

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Geçmiş olsun. Sonucu bizede bildirin lütfen. :)

cetin2034

Yeni Üye
Dün veterinere gittik. Hareketli olduğunu, elle yakaladığında güçlü olduğunu söyledi. Eliyle kanadının içini muayene etti tekrardan. (Çünkü elimize aldıktan sonra kafese geri koyduğumuzda sol kanadı az da olsa düşüktü. Sonradan toparlıyor kendini ancak anlık kanatlarda şekil bozukluğu olabiliyor.) İç kanat tarafında ufak bir zedelenme hissettiğini söyledi. Röntgende bir şey gözükmediği için ufak çaplı bir şey olduğunu düşündüğünü söyledi ve o kısmın cerrahi müdahale edilemeyecek bir nokta olduğunu söyledi. Kafeste 2 hafta istirahat etmesini kanadını zorlamaması gerektiğini, kafeste hareket alanını kısıtlamam gerektiğini belirtti. Dışkısı için normal olduğunu belirtti.

Elime gelip tüneyip uyuyor. Kafesindeyken de banyoluğunda (su yok içinde) yerleşip uyuyor. Dışkısı biraz koyu yeşil ve eskisine göre daha az dışkı yaptığını hissediyorum, size ekte onu göstermek istiyorum. Yem fazla yiyor ve kusuyor fazlaca (Kumu var, yemini değiştiriyorum Gold Wings Premium Muhabbet Kuş Yemi sipariş verdim) @Didemkaya ile görüştüğümde tüy mevsimindeyse böyle sıkıntıların olabileceği aşağıdaki takviyelerin iyi gelebileceğini söyledi.

Röhnfried Entrobac Probiyotik Katkılı Bağışıklık Arttırıcı Vitamin Takviyesi 25 gr
Röhnfried Bt-Amin Forte B Vitamini Tüy Dönemi Destek Takviyesi 20ml - 20 ml

Sizin bu konu hakkındaki ve dışkısı hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

Ekli dosyalar

• 176.2 KB Görüntüleme: 11
  • 214.9 KB Görüntüleme: 12

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Bu dışkılar şuan güncel dışkılar mı? Eğer kuşunuz fazla yem yiyor ve kusuyorsa kursak bölgesine bir bakın şişlik varmı hava olma olasılığı yüksek sindiremedigi için

cetin2034

Yeni Üye
Bu dışkılar şuan güncel dışkılar mı? Eğer kuşunuz fazla yem yiyor ve kusuyorsa kursak bölgesine bir bakın şişlik varmı hava olma olasılığı yüksek sindiremedigi için
Güncel dışkılardı yenilerini de ekledim. Biraz boyutu büyümüş, daha az ve koyu yeşil. 7 gün boyunca vitamin ve ağrı kesici etkisi olabilir diye düşünüyorum. Bu sebeple sizinle konuştuğumuz üzere her gün kullanmayacağım. Probiyotik ekledim az önce, akşama da suyunu değiştirip temiz su ekleyeceğim. (Her gün suyunu değiştiriyordum zaten ama yarın sadece taze temiz su vermeyi düşünüyorum.)

Ekli dosyalar

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Aynen öyle yapın her gün verilmiyor çünkü

cetin2034

Yeni Üye
Dün gece Erik'i kaybettik. Kuştan öte yoldaşım arkadaşımdı. Çok üzgünüm. Destek olmaya çalışan herkese teşekkür ederim.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Başınız sağolsun. 😢

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Başınız sağolsun 😔

Üst Alt