• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşu tüy ve kuyruk sorunu

limon2021

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Tüylerde cansızlık
Hastalık Belirti Tarihi
2 Ocak 2021
Merhabalar. Kuşumun tüyleri eskiden parlak ve canlı dururken son birkaç aydır tüyleri yoluk yoluk duruyor. Sanki uçları kemirilmiş gibi duruyor. Vitaminsizlikten mi yoksa bit,akar vs. yüzünden mi çözemedim.Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kafes düzenin resmini görebilir miyiz? Bide kuşu tunekte görelim

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Tahmin ettiğim gibi kafeste çok fazla ve düzensiz tünek var kafes çok büyük değil biraz ferahlatın kuş rahat hareket etsin 👍 fazla oyuncakları da çıkartın bide kuşunuza b vitamini bide yulaf verin.. ayrıca banyo yaptırın iyi olacak inşallah

limon2021

Yeni Üye
Tahmin ettiğim gibi kafeste çok fazla ve düzensiz tünek var kafes çok büyük değil biraz ferahlatın kuş rahat hareket etsin 👍 fazla oyuncakları da çıkartın bide kuşunuza b vitamini bide yulaf verin.. ayrıca banyo yaptırın iyi olacak inşallah
Internetteki bazı kaynaklarda tüy biti adı verilen parazitlerin de buna benzer sonuçlar verdiğini gördüm. Ama kuşumda herhangi bir bit var mı yok mu kontrol etsem de anlamış değilim. Herhangi bir bit, parazit spreyi kullanmam gerekir mi yoksa sadece vitamin takviyesi ve kafes değisimiyle düzelir mi? Bir de önerdiğiniz vitaminler nelerdir?(marka vs.) Internette multivitamin gibi takviye damlalar gördüm ama yararlı olur mu olmaz mı bilemedim. Çok teşekkür ediyorum. Yardımlarınız için.

limon2021

Yeni Üye
Düzeni Şehmus abinin dediği gibi düzeltin. Vitamin olarak imkan varsa gerwit alın. 50 ml işinizi görür. Petshoptan alacaksanız avisol plus alın. Kullanımı konusunda yardımcı oluruz. Birde Probiyotik kullanabilirsiniz. Dizaym ya da entrobac olabilir. Multivitamin ve Probiyotik düzenli olarak kullanılan takviyelerdir.
Çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için