• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşu tek gözde kızarıklık

Tsc6045

Paylaşımcı
Bugün nöbet çıkışı fark ettim.kuşumun göz çevresi kızarık. Sadece bir tanesi. Ancak gözünün içi değil. Kafeslerini 28.02.2024 tarihinde Virkon s ile dezenfekte ettim. Kafesindeki diğer kuşta bir problem yok. Kanama bulgusu göremedim.elimde çok durmadı biraz bulanık.

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhaba ılık çay demi ile pamuğu nemlendirin hafifçe yavrunuzun gözünü siliniz. Sabah akşam. Kızaran göz çevresi yerlere de akşamları yatmadan önce terramicyn göz merhemi ile az bir miktar kulak çubuğu yardımıyla sürünüz.

Tsc6045

Paylaşımcı
Merhaba ılık çay demi ile pamuğu nemlendirin hafifçe yavrunuzun gözünü siliniz. Sabah akşam. Kızaran göz çevresi yerlere de akşamları yatmadan önce terramicyn göz merhemi ile az bir miktar kulak çubuğu yardımıyla sürünüz.
Çay gözüne zarar vermez mi? Çok korkuyorum da kalıcı hasar vermekten. Sadece terramicyn kullansam?

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Çay gözüne zarar vermez mi? Çok korkuyorum da kalıcı hasar vermekten. Sadece terramicyn kullansam?
Ilık çay deminin göze faydası var. İnsanlar da bile gözde enfeksiyon olduğunda çay demi ile pansuman yaparlar. En başta kimyasal değil doğal. Hiçbir zararı yok. Yine de siz bilirsiniz.

Tsc6045

Paylaşımcı
Az önce pamuk değilde kulak çubuğunu nemlendirip sürdüm göz çevresinde kabuk-çapak benzeri şeyler geldi akşam da eczaneden terramicyn alıp kullanacağım. Çayı göz içine sürmedim. Sadece göz kapağı üstüne birde kızarık yere sürdüm

Üst Alt