• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Muhabbet kuşu sulu açık yeşil dışkı

catlnn

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
İshal, hapşurma.
Hastalık Belirti Tarihi
15 Ocak 2026
Kullanılan İlaç
Aminısol
Merhaba kuşum 5 yaşında dişi Aralık ayında diğer kuşumu kaybettim ve hemen ardından bu kuşumu veterinere götürdüm çünkü dışkısında yem vardı. Veteriner bana kuşumun koksidiyoz olduğunu söyledi. Bir şırınga ilaç verdi ve her gün ağzına ilacı damlatmamı söyledi bende öyle yaptım ayrıca aminosol ve bir vitamin tüpü daha verdim onları da bir süre kullandım. Kuşumun hali yerindeydi. Ancak bir kaç gündür kuşum kabız gibiydi dışkısı poposunda birikiyordu bende araştırdım, salatalık ve havucun iyi geleceğini gördüm biraz salatalığı ve havucu rendeleyip yemliğine koydum üstüne de 5 damla aminosol damlattım bağırsaklarına iyi gelir diye. Ama şuan dışkısı çok sulu ve açık yeşil. Keyfi de kötü. Ayrıca çok hapşuruyor kafesinden toz yapabilecek her şeyi çıkarttım ama düzelmedi. Veterinerlerin iyi ilgilendiğini düşünmüyorum son gittiğimde resmen beni dolandırdı ben evde ne yapabilirim bu hayvana? Yardımcı olur musunuz?

Ekli dosyalar

catlnn

Yeni Üye
Duru veteriner kliniği kanatlı uzmanıdır gidebilirsiniz yine de arkadaşlarım konuyu bir incelesin ancak maalesef ilaç ve tedaviler evet pahalı. @Demet bükay @Aslı Ö.
Duru veteriner kliniği kanatlı uzmanıdır gidebilirsiniz yine de arkadaşlarım konuyu bir incelesin ancak maalesef ilaç ve tedaviler evet pahalı. @Demet bükay @Aslı Ö.
Evet tedavilerin pahalı olduğunu biliyorum ama benim zoruma giden 15 ml şeyi bana nasıl 250 liraya satar. Kuşumun dışkısındaki yem olayını bitirdi ama inanamadım bir açıklama da yapmadı ilacın ne olduğuna dair bende sormadım keşke sorsaydım diyorum. En azından kuşuma ne verdiğimi bilirdim.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Hangi veteriner kliniğine gittiniz isim verebilirsiniz sorun olmaz.

catlnn

Yeni Üye
En başta Duru Veteriner Kliniğine gitmeyi düşündüm ama otobüse gidecektim ve oraya giden bir otobüs yok evimden o yüzden bu gittiğim yere gittim. Yine de ona teşekkür ediyorum kuşum şuan iyi ama fazla ilgisiz davranmıştı. Sadede para kazanma amacı güdüyor gibiydi.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
ilaçlardan sonra kuş düzeldiyse o zaman probiyotik takviyesi yapın. İlaçlar antibiyotikler dışkı formunu rengini değiştirebilir. Çoğu veteriner o şekilde para alıyor.

catlnn

Yeni Üye
Merhaba entrobac veriyorum iki gündür ama bu hayvan sanırın kabız oldu poposunda bir sürü dışkı birikmiş ve dışkı rengi çok ilginç acaba vir sıkıntısı mı var? Şuan çok keyifsiz. Daha çok ishal gibi ve tüy döküyor.

Ekli dosyalar

Hamdi

Tutkulu
Yardımsever üye
@Demet bükay @Aslı Ö. 3. gün daha devam edin. Yediği şeylere de bakın. Popoda dışkı olması ishaldir ama dışkıları ishal gibi değil. Yumurta sıkışması olabilir mi kuşunuzun ceresini atar mısınız bir ve kuşun poposunu temizleyin öyle kalmasın yazık.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba entrobac veriyorum iki gündür ama bu hayvan sanırın kabız oldu poposunda bir sürü dışkı birikmiş ve dışkı rengi çok ilginç acaba vir sıkıntısı mı var? Şuan çok keyifsiz.
Merhaba geçmiş olsun
İç parazit olasılığı yüksek
Dışkı popoya yapışır süner
Zeolit tozu kullanmalısınız kuşlar için olandan
Mamaist.com dan temin edebilirsiniz Şehmus BAKIR hocamızla iletişime geçebilirsiniz watsap hattından yardımcı olur
En az 10 gün günde 1 defa yemine sebzesine serpin

catlnn

Yeni Üye
@Demet bükay @Aslı Ö. 3. gün daha devam edin. Yediği şeylere de bakın. Popoda dışkı olması ishaldir ama dışkıları ishal gibi değil. Yumurta sıkışması olabilir mi kuşunuzun ceresini atar mısınız bir ve kuşun poposunu temizleyin öyle kalmasın yazık.
Merhaba temizledim hemen fotoğrafı çektikten sonra. Kuşum ayrıca tüy dökümünde.

Ekli dosyalar

Üst Alt