• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet Kuşu Solunum Sorunu

orhanacikgoz

Yeni Üye
Merhaba,

4 Yaşındaki muhabbet kuşumda yaklaşık 1.5 ay önce nefes alıp verirken fık fık şeklinde sesler çıkmaya başladı ve bir kaç gün sonra şiddeti arttı. Tanıdığım üretici bir arkadaşımdan sırasıyla şu ilaçları (Hipradoxi-s ve orni tab) alıp kullandım ve işe yaramadı. Şu an daha kötü durumda ve kilo kaybetmeye de başladı, aşırı derecede hırıltı çıkartıyor ve nefes alırken zorlanıyor. Daha önceden bu sorunu yaşamış veya bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi? Şimdiden çok teşekkür ederim.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba öncelikle ailemize hoşgeldiniz
Keşke ilaçları kullanmadan önce uzmana danışsaydınız daha hayırlı olurdu çünkü önce teşhis koyulması daha sağlikli bir tedavi uygulanırdı. Verdiğiniz ilaçları biliyorum üst solunum yollarında kullanılır ama söylediğinize göre hava keseleri ile ilgili bir sıkıntı olabilir tabi sadece tahmin ediyoruz. Eğer mümkün ise tünekte bir video ekler misiniz aşağidaki linkten 👍

orhanacikgoz

Yeni Üye
Merhaba öncelikle ailemize hoşgeldiniz
Keşke ilaçları kullanmadan önce uzmana danışsaydınız daha hayırlı olurdu çünkü önce teşhis koyulması daha sağlikli bir tedavi uygulanırdı. Verdiğiniz ilaçları biliyorum üst solunum yollarında kullanılır ama söylediğinize göre hava keseleri ile ilgili bir sıkıntı olabilir tabi sadece tahmin ediyoruz. Eğer mümkün ise tünekte bir video ekler misiniz aşağidaki linkten 👍
Hoş buldum. Teşekkür ederim.

Altta videoyu iletiyorum. Şu an solunum biraz az duyuluyor ama bazen kriz şeklinde çoğalıyor ve arada hapşırıyor.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Hoş buldum. Teşekkür ederim.

Altta videoyu iletiyorum. Şu an solunum biraz az duyuluyor ama bazen kriz şeklinde çoğalıyor ve arada hapşırıyor.

Tahminimde yanılmamışım hava keseleri ya kapalı yada zedelenmiş bu riskli bir hasta bu yüzden eğer ımkaninız varsa iyi bir kanatlı uzmanına götürün tetkikler yapılsın. İmkanınız yoksa evde yapacağınız Nezibilatör temin ederek oksijen vermek, kilo kaybı için şırınga ile damla damla mama yedirmek (sıvı olacak şekilde) , rahatlaması için suyunda nefes açıcı vermek 👍Şifalar diliyorum 🙏

orhanacikgoz

Yeni Üye
Tekrar Merhabalar, bazı yerlerde benim yaşadıklarımı yaşayan arkadaşların iç parazit ilacı kullandıktan sonra kuşlarında düzelme olduğunu okudum. İzlediğim videolarda da hava kesesi akarlarından bahsediyorlardı. Dün Levamizol etken maddeli mintiverm sipariş ettim. Umarım işe yarar.